• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

26.02.2024

15:11

Nebojša Bakarec: Svinjarije hrvatskog ministra Gordana Grlić-Radmana!

Zoran Sinko

Kolumne

Nebojša Bakarec: Svinjarije hrvatskog ministra Gordana Grlić-Radmana!

Podeli vest

Hrvatski ministar spoljnih poslova, Gordan Grlić-Radman je gostujući 24.2.2024. godine, na hrvatskoj TV N1 izjavio da su jedno građani Srbije, a drugo Vučić i njegova politika koja, kako je naveo, mora da odluči „na kojoj će stolici da sedi” i dodao da „Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali neće se dopustiti uticaj Rusa ili drugi maligni uticaji koji bi narušili stabilnost Zapadnog Balkana”

Reagujući na te izjave, predsednik Vučić je istakao da hrvatski ministar spoljnih poslova ne samo da se meša u unutrašnje stvari Srbije, već vređa srpski narod i preti građanima Srbije. „Hrvatski ministar ne samo da se brutalno meša u unutrašnje stvari Srbije, već po običaju laže i vređa srpski narod i preti građanima Srbije. Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i vartburg, možda i fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno“, rekao je predsednik Vučić. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je protestnu notu Ambasadi Hrvatske u Beogradu povodom neprihvatljive izjave ministra spoljnih poslova te zemlje Gordana Grlić-Radmana.

Foto: nebojša bakarec

 

Šta je problem sa Hrvatskom? Hrvatskoj je preko potrebna denacifikacija. Posle Drugog svetskog rata, Hrvatska se utopila u Jugoslaviju, i Hrvati nisu nikada denacifikovani. Podsećam, ustaška Nezavisna država Hrvatska je bila nacifašistička tvorevina, i jedna od država nacifašističkih sila osovine. Hrvatska je u sistemu logora „Jasenovac“ počinila genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima. Zbog toga što nije raščistila sa mračnom prošlošću, danas u Hrvatskoj vlada ustaški narativ, koji je pre svega uperen protiv srpskog naroda. Nova hrvatska država je od 1991. do 1995. godine, ponovo počinila strašne zločine nad Srbima. Samo u zločinačkoj akciji „Oluja“ 1995. godine, ubijeno je gotovo 1200 Srba, i proterano 250.000 Srba u najvećem etničkom čišćenju u Evropi, posle Drugog svetskog rata. Hrvatske snage su na tom području počinile razne zločine nad preostalim civilima.

Stoga kada hrvatski ministar Grlić-Radman govori o sedenju na dve stolice, on više govori o Hrvatskoj nego o Srbiji. Hrvatska mora da odluči da li sedi na stolici ustaštva i nacizma, ili na stolici evropskih vrednosti, koje su suprotne hrvatskom ustaškom narativu, koji vlada Hrvatskom. Mržnja prema Srbima i predsedniku Vučiću u ustaškoj Hrvatskoj poprima razmere ludila. Setimo se da su ustaše 13.2.2024 u Kaštelima, kod Splita, spalili lutke sa likom Vučića i Putina. To je hrvatska "europska demokracija" - lomače za Srbe i Ruse. Mračni srednji vek! Podsećam, Hrvatska je član Evropske unije. Šta EU misli o lomačama u Kaštelima? Od dolaska Hitlera na vlast 1933. i kasnije širom nacifašističkih država, nacifašisti su prvo spaljivali knjige i lutke sa likovima Jevreja. Potom su nacifašisti u krematorijumima spaljivali Jevreje. Na kraju su nacifašisti izvršili genocid nad Jevrejima, Srbima, Romima i Rusima.

Foto: nebojša bakarec

 

 

Sukob interesa i kriminal ministra Grlić-Radmana!

Gordan Grlić-Radman (66) je rođen 1958. godine u SFRJ, u Bosni i Hercegovini. Po zanimanju je politikolog. Otac ministra Radmana je bio istanuti član SK Hrvatske, i direktor socijalističke firme „Sljeme“, tj. pripadnik „komunističke buržoazije“. Otac ministra Radmana je 1992. u postupku privatizacije dela firme „Sljeme“, postao direktor tog dela firme, koji je nazvan „Agroprotein“. Kasnije je Ante Grlić-Radman volšebno postao vlasnik 61 posto deonica „Agroproteinke“, koje je nakon smrti ostavio deci, ministru Gordanu, Ivici i Ireni. „Agroproteinka“ d.d. je sada kompanija u suvlasništvu hrvatskog ministra Gordana Grlić-Radmana (20 posto deonica). Na listi deoničara ove kompanije su i ministrov brat Ivica Grlić-Radman (20.57 posto), sestra Irena Bubalo - 20.56 posto vlasništva i Branko Ivković, u čijem je vlasništvu 25.6 posto deonica.

Plenkovićev ministar Grlić-Radman, je od 2019. do 2023. godine, na račun dividende, kao suvlasnik „Agroproteinke“ dobio 2,11 miliona evra. Ništa nije prijavio. Ministar Goran Grlić-Radman prekršio je Zakon o sprečavanju sukoba interesa, jer nije prijavio svu imovinu u imovinsku kartu, utvrdilo je hrvatsko „Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa“, koje je ministra Grlić-Radmana kaznilo maksimalnom kaznom od 5300 evra. Umesto da bude smenjen, on i Plenković su izrazili žaljenje i rekli da Radman priznaje da je pogrešio i da će platiti kaznu.

Foto: nebojša bakarec

 

Foto: nebojša bakarec

 

Hrvatsko „Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa“ je otkrilo i da je Radmanova „Agroproteinka“ u poslovnom odnosu s Ministarstvom poljoprivrede. Kompanija „Agroproteinka“ već decenijama radi sa državom Hrvatskom. Kompanija ministra Grlić-Radmana se 2017. godine, jedina prijavila na konkurs Ministarstva poljoprivrede, i dobila desetogodišnju koncesiju za odvoženje i zbrinjavanje leševa uginulih životinja!?! U proteklih deset godina firma hrvatskog ministra Radmana -„Agroproteinka“ je od države Hrvatske dobila 60.15 miliona evra. Sada kompanija radi na poslu zbrinjavanja leševa mrtvih životinja, najviše svinja pogođenih svinjskom kugom.

Ako vam se slučaj kompanije hrvatskog ministra Grlić-Radmana, učinio poznat – niste se prevarili. Po istom principu su od 2004. do 2013. radile kompanije tajkuna Đilasa, dok je ovaj obavljao tri državne funkcije (direktor, ministar, gradonačelnik). Kao i Đilas, hrvatski ministar Gordan Grlić-Radman je godinama u teškom sukobu interesa. Kao i Đilas, i Grlić-Radman, svoje poslovne profite, stiče isključivo u poslovima sa državom u kojoj je ministar. Kao i Đilas, i Grlić-Radman, sumnja se, trguje uticajem i zloupotrebljava službeni položaj.

Na kraju, citiraću završetak remek-dela „Životinjska farma“, Džordža Orvela: „Sada je bilo jasno šta se promenilo u izgledu svinja. Pogled životinja koje su stajale napolju klizio je od svinje do čoveka, od čoveka do svinje, i ponovo od svinje do čoveka; ali, već je bilo nemoguće raspoznati ko je svinja, a ko čovek“.

Autor je poslanik i član predsedništva SNS


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nebojša Bakarec: Skaredno je da nasilnik Đilas pridikuje o nasilju!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Skaredno je da nasilnik Đilas pridikuje o nasilju!

Parafraziraću čuvenu izreku – „Ko o čemu k...a Đilas o poštenju“. Nasilnik Dragan Đilas je 23.2.2024. dao skarednu izjavu: „Danas je otkriven nož kod učenika osmog razreda u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar. U istoj školi gde se prošlog maja desilo ubistvo velikog broja dece, što pokazuje da se ništa u Srbiji posle tragedije nije promenilo.

23.02.2024

20:42

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17