• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

20.02.2024

16:06

Nebojša Bakarec: Apsurd-Ćuta Preletačević bi da zabrani preletanje!

Zoran Sinko

Kolumne

Nebojša Bakarec: Apsurd-Ćuta Preletačević bi da zabrani preletanje!

Podeli vest

Ćuta Preletačević Zeleni, Đilasov poslanik je 19.2.2024. na TV N1 izjavio da preletanje iz stranke u stranku treba zabraniti zakonom i drastično kažnjavati

Ćuta Preletačević je izjavio: „Imamo apsolutnu prostituciju na delu. Zakonom treba zabraniti preletanje, to je varanje naroda. S tim mora da se prekine. Ja se zalažem da se donese zakon da ko to radi, da mu se trajno zabrani da se bavi politikom. Mnogo je onih koji su danas jedno, sutra drugo, spremni da za pare prelete bilo gde. To je krivično delo. Kad ti varaš, lažeš, kradeš, kažes da si jedno, a preko noći si drugo. To je nešto što treba zakonom kažnjavati. Od gradskog, ali i republičkog parlamenta se pravi javna kuća zbog tih koji preleću“.

Foto: nebojša bakarec

 

 

Izjave Ćute Preletačevića su urnebesno smešne iz više razloga. Izgleda da Ćuti nisu bile sve koze na broju (verovatno je bio pod uticajem psihoaktivnih supstanci – vinjaka i dr.), jer je fatalno zaboravio da je upravo on preleteo pre pola godine. Podsećam, svi mediji, pogotovo Šolakovi i Đilasovi su 6.9.2023. godine izvestili da je Ćuta Jovanović napustio stranku „Zajedno“ čiji je kopredsednik bio zajedno sa Nebojšom Zelenovićem i Biljanom Stojković. Ćuta je preleteo u stranku „Ekološki ustanak“. Tada su mediji preneli Ćutine izjave da je napustio stranku „Zajedno“ zbog toga što mu je predsednik gradskog odbora Beograd, stranke „Zajedno“, Đorđe Miketić, ukrao Fejsbuk stranicu!

Foto: nebojša bakarec

 

 

Ćuta Preletačević je bio član SNS (do 2017.). To ne tvrdim samo ja, već to tvrdi sadašnja narodna poslanica iz Đilasove SSP, Jelena Milošević iz Niša, Ćutina koleginica sa liste SPN. Narodna poslanica Jelena Milošević 13.9.2019. godine, kaže na Fejsbuku za Ćutu: „Gospodin u crnoj majici je Aleksandar Jovanović Ćuta. Jedan od osnivača pokreta „Odbranimo reke Stare Planine“. I jedan od osnivača SRPSKE NAPREDNE STRANKE. Interesantno je da se Ćuta oglasio nako što je jedan od članova postavio fotografije iz vremena kad je bio član i aktivista SNS. Ćuta je to potvrdio, ali naveo da se od stranke distancirao“. Da je Ćuta bio član SNS tvrdi i narodni poslanik Jeremićeve Narodne stranke, Siniša Kovačević. Ćuta je 2017. godine, preleteo iz SNS u „Ekološki ustanak“.

Foto: nebojša bakarec

 

Foto: nebojša bakarec

 

 

Dakle, potpuno je nesporno i dokazano da je Aleksandar Jovanović Ćuta – višestruki preletač! Kada povežemo te činjenice sa Ćutinim izjavama na TV N1 od 19.2.2024. zaključujemo sledeće:

- Ćuta Preletačević sebe optužuje za varanje naroda.

- Ćuta kaže da njemu samom treba trajno zabraniti bavljenje politikom.

- Ćuta za sebe kaže da je jedan od onih koji su danas jedno, sutra drugo.

- Ćuta Preletačević kaže za sebe da je spreman da za pare preleti bilo gde.

- Ćuta Preletačević kaže da je preletanjem počinio krivično delo.

- Ćuta sebe optužuje da vara, laže i krade.

- Ćuta Preletačević samog sebe optužuje za prostituciju.

- Ćuta kaže da njegovo preletanje treba kažnjavati zakonom.

- Ćuta za sebe kaže da je od republičkog parlamenta napravio javnu kuću, svojim preletanjem.

Složićete se da ovako teške optužbe na sopstveni račun, do sada, nije niko izneo. Međutim, malo ću rasteretiti Ćutu Preletačevića. Naime, preletanje nije krivično delo. To je nemoralno, ali je legalno. Po odluci Ustavnog suda iz doba vlasti DS, Đilasa, Marinike, Aleksića (koji su od suda i tražili takvu odluku), mandati poslanika i odbornika pripadaju pojedincu, a ne stranci. Dakle, Ćuta preletanjem iz stranke „Zajedno“ u „Ekološki ustanak“ nije počinio krivično delo. Sve ostale optužbe Ćute Preletačevića na sopstveni račun su tačne.

Foto: nebojša bakarec

 

 

Ćuta Preletačević je izgubio iz vida da jedna druga radnja koju je počinio, jeste krivično delo. O čemu se radi? Aleksandar Jovanović Ćuta Preletačević (58) je 2022. godine, kao svoje zanimanje i obrazovanje, na listi koalicije „Moramo“, naveo „producent“. Isto to je naveo i 2023. godine na listi „Srbija protiv nasilja“. Aleksandar Jovanović Ćuta nije producent. On je student. Nije završio Fakultet dramskih umetnosti- FDU, odsek za produkciju, ili raniji odsek za organizaciju. Produkcija se studira na FDU. Dokaz. U biografiji Aleksandra Jovanovića Ćute na sajtu „Istinomera“ stoji: „Studirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, grupa za organizaciju. Zvanično je nezaposlen, (na birou je rada)“. U biografiji Aleksandra Jovanovića Ćute na sajtu „Vikipedije“ stoji: „Studirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, organizaciona grupa“. U tekstu u listu „Vreme“ od 22.2.2022. koji predstavlja kandidata za poslanika Aleksandra Jovanovića Ćutu, stoji: „Studirao je na Fakultetu dramskih umetnosti. Zvanično je na birou rada“.

Foto: nebojša bakarec

 

 

Ćuta Preletačević ima 58 godina, i on je očigledno na FDU studirao „po starom“, tj. studirao je na nekadašnjem Odseku za organizaciju, kako i stoji u njegovim biografijama. Sada se taj Odsek zove „Katedra za filmsku i televizijsku produkciju“. Iz svega se vidi da je Ćuta Jovanović studirao organizaciju na FDU. Aleksandar Jovanović Ćuta nikada nije završio bilo koji fakultet. Šta je istina, šta je zanimanje Ćute Jovanovića? Ako Ćuta Jovanović i dalje studira FDU, u izbornoj listi je morao da navede „student FDU“! Onda bi konstatovali da Ćuta studira 39 godina! Ukoliko Aleksandar Jovanović Ćuta više ne studira FDU, onda je kao zanimanje, na izbornoj listi morao da navede zanimanje koje mu piše u diplomi srednje škole, a to sigurno nije „producent“. Niko Ćuti Jovanoviću ne zamera to što je završio samo srednju školu. Ćuti Jovanoviću zameramo to što se lažno predstavlja i što obmanjuje birače. Krivični zakonik, član 329. kaže da je lažno predstavljanje krivično delo! Za kraj poruka Ćuti Preletačeviću. Sveto pismo, Novi zavet u Svetom Jevanđelju od Mateja, Poglavlje 7, kaže: „3. A zašto vidiš trun u oku brata svoga, a brvno u oku svome ne osećaš? 4. Ili, kako ćeš reći bratu svome: „Stani da ti izvadim trun iz oka tvoga”; a eto brvno u oku tvome? 5. Licemere, izvadi najpre brvno iz oka svoga, pa ćeš onda videti izvaditi trun iz oka brata svoga“.

Autor je poslanik i član predsedništva SNS


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija