• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.09.2023

12:00

(VIDEO) Kurtijev teror ne prestaje! Srbinu treći put zapalili kuću jer ne želi da je proda!

informer/EPA

Politika

(VIDEO) Kurtijev teror ne prestaje! Srbinu treći put zapalili kuću jer ne želi da je proda!

Podeli vest

U opštini Vučitrn, u mestu Novo Selo Mađunsko, juče je zapaljena povratnička kuća domaćina Ranka Janačkovića!

Ovo srpsko selo potpuno je popaljeno 1999. godine i odatle su svi Srbi proterani. Porodica Janačković, koja se iselila u Prilužje, uspela je da na svojoj dedovini dobije povratničku kuću, ali je ona dva puta zapaljena ubrzo nakon gradnje. Jučerašnji požar treći je put kako se ovoj čestitoj porodici, koja ne želi da proda svoje imanje Albancima, pali kuća u koju su želeli da se vrate!

 

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, nema sumnje da se iza ovog varvarskog i necivilizacijskog čina krije namera ekstremista da vatrom i nasiljem proteraju Janačkoviće sa njihove rodne grude, koju ne žele da otuđe, već naprotiv kao domaćinska porodica žele da rade, grade i žive na svojoj zemlji koju i dan danas obrađuju i od toga žive. 

Pritisak na Srbe na KiM i predsednika Vučića nikad jači! Drecun: Kurti je nacista, a KFOR filijala NATO pakta! (VIDEO) 

- U kontaktu smo sa porodicom Janačković koja broji sedam članova i u dogovoru sa njima pomoći ćemo im da stanu na noge i da zajedno pronađemo najoptimalniji vid pomoći. Zahtevamo od međunarodne zajednice da osigura bezbednost porodici Janačković i da atak na njih ne bude samo puka crtica u njihovim izveštajima već da najozbiljnije shvate svu teskobu i nedaće s kojima se ova, ali i ostale pre svega srpske povratničke porodice suočavaju i da se konkretno angažuju da im osiguraju opstanak - ističu u Kancelariji za KiM, podsećajući da je početkom jula zapaljena i povratnička kuća Svetislava Jozića u selu Veriće u opštini Istok, što sve govori o planskom i sistematskom napadu albanskih ekstremista na srpske povratnike, koji su i dan danas najosetljivija, najugroženija i najranjivija kategorija.

Kurti diže tenzije pred sastanak u Briselu: Ukinite Srbima vize! Vučić: Neće moći!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija