• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.09.2023

07:00

Britanska mrziteljka skovala novi pakleni plan! Kernsova traži 4.500 vojnika da pomognu Kurtiju protiv Srba!

Printscreen You Tube/Beta

Politika

Britanska mrziteljka skovala novi pakleni plan! Kernsova traži 4.500 vojnika da pomognu Kurtiju protiv Srba!

Podeli vest

Predsednica Odbora za spoljne poslove u parlamentu Velike Britanije Ališa Kerns i mrziteljka Srba pozvala je da se na Kosovu i Metohiji rasporedi dodatnih 4.500 vojnika Kfora kako bi to, prema njenim rečima, doprinelo održavanju mira!?!

Kernsova je navela da bi raspoređivanje dodatnih trupa Kfora trebalo da obavi veća grupa država članica, dodajući da bi Kfor i Euleks trebalo da pomognu institucijama tzv. Kosova u istragama o ubistvu Afrima Bunjakua. Prema njenim rečima, Velika Britanija, kao članica Kvinte, treba da preuzme aktivnu ulogu u dijalogu Prištine i Srbije.

- Velika Britanija više nije ograničena konsenzusom i nepriznavanjem EU, tako da mora biti dinamičnija u svojim diplomatskim nastojanjima. Potrebna nam je kičma na Balkanu - navela je Kernsova i dodala da Vlada Srbije treba da se posveti normalizaciji odnosa sa Kosovom "i da stavi tačku na radikalizaciju retorike i etničkih podela koje podstiču mržnju".

Komentarišući izjavu ove britanske srbomrziteljke, Vladislav Jovanović, bivši šef diplomatije, kaže da to što je Kernsova izjavila predstavlja veliku pretnju po Srbe na KiM.

- Ova izjava dolazi od jedne kvazipolitičarke koja se već obrukala sa svojim stavovima protiv Srba. Ona insinuira da su Srbi i dalje pretnja miru tamo, a ni reči ne govori o tome da je nereagovanje međunarodne zajednice dovelo do kontinuirane, izazivačke i skoro terorističke aktivnosti prištinskih vlasti prema Srbima uopšte. Srbi su reagovali na albansko iživljavanje, koje Zapad nije dovoljno energično osudio - naglašava Jovanović.

Bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan ocenjuje da Kernsovu ne treba gledati kao na poslanika u britanskom parlamentu, već kao na najžešćeg albanskog lobistu koji radi protiv Srba i Srbije.

- Ališu Kerns ne treba gledati kao poslanika u parlamentu. Ona je bivši, a možda i sadašnji operativac britanske obaveštajne službe MI-6. Ona je svojevremeno radila, a možda i danas radi upravo na tim prljavim operacijama britanske obaveštajne službe gde su se dešavale takve prljave stvari kakve se danas dešavaju na Kosovu. Ona se i dan-danas predstavlja i nudi kao albanski lobista, najžešći lobista ne samo u Britaniji nego i u Evropi. Kernsova, kada predlaže tako drastične mere prema Srbima i Srbiji, istovremeno kao poslanica priprema britansku javnost za tako nešto. Ona predlaže to znajući da su britanska obaveštajna služba i vojska duboko uključene u dešavanja na KiM i u BiH - zaključuje Karan.

Tahirijeva: Sankcije Srbiji i smena Lajčaka i Borelja

Bivši glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom Edita Tahiri poručila je da posle događaja u Banjskoj nema smisla da se nastavlja dijalog pod pokroviteljstvom EU u Briselu bez kažnjavanja Srbije i smene Miroslava Lajčaka i Žozepa Borelja.

"Sada EU mora da suspenduje Srbiju iz evropskih integracija i razreši dva svoja posrednika. Priština je kažnjena kada je pogrešila, a bez kažnjavanja Srbije pozivi na nastavak dijaloga nemaju smisla", napisala je Tahirijeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija