• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.09.2023

11:17

Milan Radoičić se oglasio preko advokata! Nismo teroristi, već borci za slobodu (VIDEO)

Informer

Politika

Milan Radoičić se oglasio preko advokata! Nismo teroristi, već borci za slobodu (VIDEO)

Podeli vest

Advokat Goran Petronijević kao punomoćnik Milana Radoičića obratio se medijima u pres sali Medija centra u Beogradu

 Petronijević čita saopštenje Milana Radoičića.

- Dame gospodo novinari, zbog mnogobrojnih spekulacija obaveštavam celokupnu javnost da sam zajedno sa mojim sunarodnicima sa severa Kosova i Metohije dana 24. septebra 2023. godine došao na sever KiM u predelu sela Banjska. Razlog našeg vraćanja je bio da ohrabrimo srpski narod sa tog područja u pružanju otpora teroru Kurtijevog režima, zaštiti našeg naroda koji je tom teroru izložen i stvaranju uslova za ostvarenje sna o slobodi mog naroda na severu Kosova i Metohije. Obaveštavam sve dežurne progonitelje srpskog naroda, od Kurtija do njegovih mnogobrojnih inostranih pomagača, da sam lično obavio sve logističke pripreme za odbranu našeg naroda od okupatora, a ovaj moj čin nije imao nikakav drugi karakter nitii nameru i nema nikakve veze sa mojim ranijim političkim angažovanjem. O ovome nisam obaveštavao nikoga, niti sam od ni od koga imao bilo kakvu pomoć, jer smo već do tada imali različite stavove po pitanju dosadašnjih metoda otpora Kurtijevom teroru. Zbog povinovanja političkim razlozima smirivanja situacije smo se u više navrata povlačili bez ostvarenog vidljivog rezultata jer nam je govoreno da ćemo na taj način doprineti deeskalaciji, a da će KFOR i međunarodna zajednica preduzeti sve što je neophodno u zaštiti srpskog naroda.

Foto: E stock

 

Međutim, ovako naše smirivanje situacije druga strana nije shvatila kao dobru volju i stvaranja uslova za pregovore, već kao slabost. Kao rezultat toga, iz dana u dan su se pojačavale aktivnosti Kurtijevih snaga koje su nelegalno okupirale sever Kosova i Metohije, u vidu upucavanja, prebijanja civila, bezrazložnog hapšenja, demonstracije sile i zastrašivanja srpskog naroda. Jednostavno, sve ove metode otpora koje su do sada primenjivane nisu dale nikakvo poboljšanje života srpskog naroda, već, naprotiv, povećanje brutalnosti Kurtijevog režima.

U takvoj atmosferi sam se odlučio za ovaj čin jer su Kosovo i Metohija moja zemlja, moja kuća, sastavni su deo moje države - Republike Srbije i nasilno se od nas otimaju, a srpski narod se proganja sa konačnom namerom da se Kosovo i Metohija od Srba potpuno očisti. Zato smo bili primorani da pokušamo da zaustavimo proganjanje srpskog naroda i da zaštitimo živote naših porodica i naših sugrađana, i istovremeno da skrenemo pažnju prištinskom režimu i međunarodnoj zajednici da ovakav Kurtijev teror srpski narod više neće trpeti. Do stradanja policajca je došlo slučajno, nakon čega je počeo žestok okršaj sa obe strane u kom su poginula naša trojica drugova, heroja koji su svoj život dali za slobodu i očuvanje Kosova i Metohije.

Foto: E stock

 

Njihova plemenita žrtva nikada neće biti zaboravljana. Neka bude svima jasno da nismo nikakvi teroristi, već borci za slobodu sopstvenog naroda. Još jednom jasno naglašavajući da moj povratak na sever Kosova i Metohije, 24. septembra 2023. godine nije imao nikakve veze sa mojim prethodnim političkim angažmanom u okviru Srpske liste. Takođe, ovim putem obaveštavam javnost da pozivim neopozivu ostavku na mesto potpredsednika Srpske liste. Spreman sam da se u vezi sa ovim događajima odazovem pozivu nadležnih organa Republike Srbije. Živela Srbija - naveo je Radoičić. Međutim, ovakvo naše smirivanje situacije, iz dana u dan nije se smirivalo. Ovakav Kurtijev teror Srbi neće više trpeti. Mi nismo nikakvi teroristi, već borci za srpski narod. Podnosim neopozivu ostavku kao potpredsednika Srpske liste - rekao je Petronijević.

Foto: printskrin

 

Odgovor na pitanje novinarke Informera

- Protiv njih se ne vodi postupak. Nemam informacije ni da se protiv njih vodi postupak. Mislim da u ovoj situaciji treba doći do smirivanja. Ako mislite na porodice ubijenih, KFOR mora da se angažuje, jako je rovita situacija. Mnogo Milana Radoičića ima tamo dole. Ni što se tiče obdukcije, prištinski organi nisu dozvolili ni EULEKS da obave obdukciju. Prištinski organi ne dozvoljavaju ni da međunarodni eksperti priustvuju obdukciji. To znači da se nešto ozbiljno prikriva. Deficit istine je dovodio do sukoba.

Podsetimo, u emisiji na RTS predsednik Srbije Aleksandar Vučić dotakao se i teme Milana Radoičića.

- Nikada se nije skrivao, on će svakako odgovoriti našem pozivu. Uveren sam da će biti saslušan, nalazi se na teritoriji centralne Srbije. Nije ranjen, to je još jedna od laži N1. Sebe smatra borcem za slobodu, a drugova se nikad neće odreći... Ali na neka pitanja će morati da odgovori - rekao je Vučić na temu Milana Radoičića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija