• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.10.2023

10:25 >> 13:42

Velika poseta Kini 15. i 16. oktobra - Vučić i ministri potpisuju 30 ugovora i aranžmana

Reuters

Politika

Velika poseta Kini 15. i 16. oktobra - Vučić i ministri potpisuju 30 ugovora i aranžmana

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da 15. i 16. oktobra predstoji velika poseta Kini u koju će ići 11 ili 12 ministara i gde će biti potpisano više od 30 ugovora i aranžmana

- Verujem da ćemo utanačiti i poslednje detalje oko ugovora o slobodnoj trgovini. Sve velike stvari i mogućnosti za našu zemlju - rekao je Vučić na TV Hepi.

On je rekao da će imati i bilateralni sastanak sa predsednikom Kine Si Đinpingom, a da će u Kinu doći i mađarski premijer Viktor Orban.

Na pitanje da je na marginama samita najavljen susret i sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, Vučić je rekao da nema nikakvu potvrdu o tome i da nije bio u kontaktu.

- To su objavili Danas i N1 ne bi li dodatno zasolili ovu situaciju i nas povezali sa Rusima - rekao je Vučić, ocenjujući da to nisu slučajno uradili.

Rekao je da pretpostavlja da će Putina videti ako bude na samom samitu, ali da nema informacija o tome kakav je plan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola

pre 6 meseci

Velika stvar za Srbiju, potpisivanje sporazuma sa Kinom će snažno uticati na našu ekonomiju, to znači još investicija i gradilišta po Srbiji.

Milan

pre 6 meseci

Zahvaljujući Vučiću Srbija ima odličnu saradnju sa Kinom, jednom id najvećih i najmoćnijih država u svetu.

Miloš

pre 6 meseci

Odnosi između Srbije I Kine su veoma dobri. Ova poseta će još više učvrstiti odnose i ekonomsku saradnju.

Gaga

pre 6 meseci

Poseta naše delegacije Kini sigurna sam da će za našu zemlju doneti brojne benefite.

Milena

pre 6 meseci

Verujem da ce poseta Vucica Kini resiti velike stvari i mogucnosti za nasu zemlju.

Mali

pre 6 meseci

Лепе вести за Србију ,за унапређење и бољи економски стандард грађана.

Dragana

pre 6 meseci

Bravo. Mnogo će značiti celokupnom društvu.

Lela

pre 6 meseci

Srbija ide korakom razvoja,i ovi ugovori su veoma značajni.

Ana

pre 6 meseci

Kina je oduvek bila nas najveci prijatelj i pomogla kada je najvise trebalo, Srbija je na tome veoma zahvalna.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija