• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.02.2024

13:13

Počeo da teče rok za formiranje nove vlade! Dačić: Srbija treba da se okrene novim izazovima!

Tanja Andric

Politika

Počeo da teče rok za formiranje nove vlade! Dačić: Srbija treba da se okrene novim izazovima!

Podeli vest

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačič izjavio je danas da je veoma važno što je konstituisana Skupština Srbije i da je time počeo da teče rok za formiranje nove vlade, kao i da Srbija sada treba da se okrene novim izazovima.


On je na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije rekao da treba da se formiraju i ostala skupštinska tela, a da će on biti šef poslaničke grupe SPS, a njegova zamenica Snežana Paunović.

"Ono što nije dobro, to je ponašanje svih opozicionih poslanika. Od 1992., od kada sam u Skupštini Srbije, nisam video da se neko tako ponaša na konstitutivnoj sednici, uz psovke, pretnje i sve ono što ne dolikuje parlamentu", rekao je Dačić.

Kako je rekao, ko je imao prigovore, mogao je da ih uloži u zakonskom roku.

"Ta priča je završena", rekao je Dačić.

On je ocenio da Srbija treba da se okrene novim izazovima, a to su sednica Saveta bezbednosti UN o KiM, borba da Ohridski sporazum ne postane deo pregovaračkog Poglavlja 35, jer će to, kako je rekao, ugroziti naše evropske integracije, kao i komplikovana situacija u BiH, a time i Republici Srpskoj.

Foto: Tanja Andric

 

Dačić je rekao da će se poslanička grupa koju će činiti SPS, Jedinstvena Srbija i njihovi ostali koalicioni partneri zvati "Ivica Dačić-Socijalistička Partija Srbije (SPS)".

On je istakao da je bitno što je Narodna skupština konstitusiana u predviđenom roku i poželeo sreću i uspeh u radu poslanicima novog saziva.

Na primedbe o tome zašto predsednik Narodne skupštine nije izabran na današnjoj sednici Dačić je odgovorio da je bitno što su danas poslanicima verifikovani mandati, čime je konstituisan novi saziv Skupštine i podsetio da je već bilo primera da predsednik Skupštine ne bude izabran na prvoj sednici.

On je podsetio da kada su formirali vladu sa DS-om Slavica Đukić Dejanović nije biola izabrana na prvoj sednici.

"Najstariji je bio Jovan Krkobabić i bio je predsedavajući nekoliko meseci. Uostalom, kad sam ja bio izabran za predsednika Skupštine nisam izabran na toj prvoj sednici", rekao je Dačić.

Prema njegovom mišljenju, presedan je nešto drugo, a to je ponašanje dela opozicije, koja je, kako je naveo, pretila, psovala, izlazila sa svojih mesta, vikala, zviždala.

Dačić je poručio da će SPS i dalje biti konstruktivan faktor političke stabilnosti i državnog jedinstva i da je politika njegove partije i koalicije da nastave partnerske odnose sa Srpskom naprednom strankom i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. 

"Kao što se to dešava i na lokalnom nivou, očekujemo nastavak naše saradnje i na parlamentarnom nivou u Srbiji i u izvršnoj vlasti. Jer želimo da damo doprinos državnim i nacionalnim interesima svoje zemlje", zaključio je Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15