• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.03.2024

13:10

(FOTO) Ruski izbori u Beogradu! Veliki redovi za glasanje, oglasio se Bocan-Harčenko!

Tanjug/Strahinja Aćimović

Politika

(FOTO) Ruski izbori u Beogradu! Veliki redovi za glasanje, oglasio se Bocan-Harčenko!

Podeli vest

Na jedinom biralištu u Srbiji gde se glasa na izborima za predsednika Rusije, do sada je svoje građansko pravo ostvarilo više od 1.000 državljana Rusije.

Ispred birališta na Novom Beogradu je formirana velika kolona u kojoj je više stotina građana s pravom glasa na ovim izborima.

- Izbori za predsednika Rusije na teritoriji Srbije protiču mirno i bezbedno - poručio je ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko za RT Balkan.

- Najvažnije je da tako i ostane, kako bi ljudi imali mogućnost da mirno ostvare svoje glasačko pravo - ukazao je ruski ambasador.

U spiskovima ruske ambasade u Srbiji ima više od 6.000 ljudi, a glasanje od samog jutra protiče intenzivno, rekao je Bocan-Harčenko.

Međutim, glasača možda bude i više, s obzirom na broj građana Ruske Federacije koji su doputovali u Srbiju, dodao je.

 

U 12 sati, grupa građana koja se protivi vlasti Vladimira Putina, pojavila se kod ulaza na biračko mesto noseći zastavu Rusije na kojoj je napisano "Putin nije Rusija". Oni su se u jednom trenutku verbalno sukobili sa ljudima u redu, mada je bilo i onih koji su im aplaudirali.

Na poljani preko puta Ruske škole gde se odvija glasanje, oni su razvili transparente i sliku Julije Navaljne, supruge nedavno preminulog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

Izbori za predsednika Rusije počeli su u petak, a završavaju se danas. Za mesto novog šefa države takmiče se četiri kandidata: Leonid Slucki, Nikolaj Haritonov, Vladislav Davankov i Vladimir Putin.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija