• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.03.2024

15:57

'Kada živite u gradu, vi ste samo čekač liftova!' Ovo je najcitiranija izjava legendarnog glumca koji je preminuo baš na današnji dan!

youtube/printscreen

Kultura

'Kada živite u gradu, vi ste samo čekač liftova!' Ovo je najcitiranija izjava legendarnog glumca koji je preminuo baš na današnji dan!

Podeli vest

Jedan od najcitiranijih srpskih glumaca koji je ostvario velike uloge u domaćim serijama i filmovima, Danilo Lazović, od 2006. godine nije među živima, ali veliki broj njegovih zapažanja i izjava i dalje žive među ljudima.

Poznati glumac rođen je u Brodarevu, a gimnaziju je završio u Priboju na Limu. Na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu diplomirao je 1974. i iste godine dobio ulogu u popularnoj TV seriji „Otpisani“, posle koje se nižu uloge u brojnim fillmskim i pozorišnim ostvarenjima, a najprepoznatljivije je po ulogama u višestruko repriziranim "Srećnim ljudima" i "Porodičnom blagu".

Poznato je da se sa svojom porodicom preselio na selo, a tim povodom je u jednoj prilici izrekao jednu od najcitiranijih izajava.

- Prava gospoda žive u selu, zato se i kaže: žive na svom imanju. U selu je imanje, u gradu je nemanje, svuda u svetu aristokratija živi na periferiji, van grada, u svojim kućama, a ne zgradama. Šta ste kada živite u gradu? Samo čekač liftova - rekao je tada Lazović. 

Foto: Printscreen You Tube

Danilo Lazović

Lazović je bio porodičan čovek i voleo je prirodu. Sa suprugom Brankom ima četvoro dece, a kako bi im obezbedio bolje uslove za odrastanje, iz centra grada su se preselili na Avalu, daleko od gradske vreve, gde je Danilo uživao u obavezama oko domaćinstva. I to dok je bio na vrhuncu popularnosti.

Od tada su se ređale značajne uloge na filmu, ali i u teatru, mada ga publika najbolje pamti po ulogama u serijama „Bolji život", „Srećni ljudi", „Porodično blago", „Stižu dolari"...

Tokom snimanja serije, Lazović je i preminuo, na današnji dan 25. marta 2006. od infarkta.

Imao je 55 godina. Po želji porodice niko nije držao govor, već je preko razglasa pušten Lazovićev monolog u poemi svetog Nikolaja Velimirovića „Kosovski zavet cara Lazara".

Sahranjen je na Topčiderskom groblju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Magazin

Džet set

Srbija