30.09.2023.

13:50

Foto: Reuters

Magazin

Ovako je izgubila 40 kilograma! Glumica Rebel Vilson izgleda neprepoznatljivo, a i dalje se počasti tortom i slatkišima (JELOVNIK)

Australijska glumica, pevačica i komičarka Rebel Vilson (43) je 2020. godinu proglasila svojom "godinom zdravlja", što je rezultovalo sjajnim napretkom, naročito kada je njen izgled u pitanju. Za tri godine, izgubila je oko 40 kilograma, a i dalje se trudi da se hrani što je moguće zdravije. 

Umesto slatkišima i brzoj hrani, posvetila se ishrani bogatoj proteinima.

- Ranije sam verovatno jela 3.000 kalorija većinu dana, a pošto su obroci obično bili ugljeni hidrati i dalje bih bila gladna. Zato sam prešla na ishranu bogatu proteinima, što je izazovno, jer nisam jela mnogo mesa - rekla je Vilsonova.

Doručak

Glumica se fokusira na kontrolu porcija, zdravlje creva i smanjenje upale, a takođe izbgava prerađenu hranu.

Tehnika pažljivog jedenja ujedno isključuje grickalice, smanjuje unos mlečnih proizvoda i glutena i stavlja veliki naglasak na sporo žvakanje hrane.

U pitanju je Majrova dijeta, gde je najveći obrok u danu doručak, sa manjim obrokom za ručak i najmanjim obrokom za večeru. Posle 15 časova ne preporučuje se konzumacija sirove hrane, a za doručak je preporuka da se jedu organska jaja, spanać i domaći hleb.

Doručak uključuje i voće kao što su kajsije, jabuke i bobice, kao i kašu od mlevenih ovsenih pahuljica.

Informer

Rebel Vilson

Ručak

Obroci se baziraju na ribi kao što je losos ili pileće belo meso.

Vilsonova obično jede ribu kao što su pastrmka i dimljeni losos, zatim i ćuretinu bez kože i tofu. Postoji mnogo povrća koje možete izabrati: šargarepa, krompir, paradajz, zelena salata, brokoli, repa itd.

Večera

Izbor je sličan ručku, samo u manjoj porciji - malo proteina i dosta svežeg povrća.

Još u oktobru, glumica je na svom Instagram profilu objavila fotografiju na kojoj jede tortu i poručila:

- Zapamtite, devojke, još uvek morate da se počastite. Sada to radim samo jednom ili dva puta nedeljno.

Sve u svemu, Rebel pokušava da svoj novi način života održi uravnoteženim.

- Ništa nije zabranjeno. Mogu da odem na pljeskavicu, osim što ću možda pojesti polovinu onoga što sam jela ranije. I znaš... Osećaću se dobro - rekla je glumica.

Tagovi:
dijeta Mršavljenje Ishrana magazin Rebel Vilson