Autor: Informer.rs

08.06.2024.

22:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Bademi su najbolji saveznici kada želite da smršate! Evo zbog čega

Istraživanja su pokazala da ljudi koji redovno jedu orašaste plodove imaju manji rizik od povećanja telesne težine, kao i veće šanse da smršaju.  

Informer

orašasti plodovi

Dijetetičarka Bjanka Tamburelo je navela:  - Orasi su dobra hrana za mršavljenje jer su prepuni zdravih masti, koje omogućavaju dugoročan osećaj sitosti.

Ona je dodala i da su orasi bogati hranljivim sastojcima i imaju visoku kaloričnu vrednost, pa treba ograničiti njihov unos na  1-2 porcije dnevno.

Informer

orasi

Orašasti plodovi koji su najbolji za gubitak težine su definitivno - bademi.


- Ako tražite zadovoljavajuću užinu da biste poboljšali svoje zdravlje dok gubite težinu, ne tražite dalje od badema. Sa bademima, znate da ćete svom telu dati podsticaj kvalitetnim hranljivim sastojcima koji vam mogu pomoći u vašim ciljevima gubitka težine. Bademi su odlični za mršavljenje iz nekoliko razloga - navela je dijetetičarka.

Informer

Bademi su bogati vlaknima, a hrana bogata vlaknima ubrzava metabolizam i pruža mnoge zdravstvene pogodnosti - manji rizik od pojave srčanih oboljenja i bolju funkciju varenja. 

Takođe su bogati antiinflamatornim biljnim jedinjenjima zvanim flavonoidi, polifenoli i proantocijanidini, koja takođe pomažu u gubitku težine.

Bademi takođe imaju i dosta proteina što ih čini odličnom visokoproteinskom hranom koja će vam pomoći da održite mišićnu masu, prenosi EatingWell.