27.07.2024.

23:13

Foto: Reuters/EPA

Sport

Završen prvi dan na Olimpijskim igrama: Mikec u finalu, Novak prošao dalje! Kraj za Zoranu, Milicu, Saru, plivače...

Dan prepun uzbudljivih događaja očekuje ljubitelje sporta u Srbiji, a uz naš portal pratite dešavanja sa prestižnog takmičenja u Francuskoj.

Nakon Milice, Jovane i Damira,  zaplivali su i srpski plivači Andrej Berna, Velimir Stjepanović, Nikola Aćin i Justin Cvetkov u disciplini 4x100.  Zauzeli su peto mesto u svojoj grupi, odnosno 11. mesto u ukupnom plasmanu!

Srpski veslači Martin Mačković i Nikolaj Pimenov priliku za plasman u polufinale tražiće u repasažu, koji je na programu sutra od 09.36. Pomenuti dvojac je kvalifikacije završio odmah "ispod crte" kao četvrtoplasirani, pa šansu za prolaz dalje moraju da traže sutra.

Informer

 

Naša strelkinja Zorana Arunović kvalifikacije je završila kao deseta na listi, a to nije bilo dovoljno da obezbedi nastavak takmičenja.

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, deklasirao je australijskog veterana Metjua Ebdena sa 6:0, 6:1 u 1. kolu olimpijskog turnira i tako samo potvrdio da se u ovom trenutku nalazi u jako dobroj formi.

Srpska bokserka Sara Ćirković poražena je u šesnaestini finala od Tajlandske bokserke Jutamas Jitpong u kategoriji do 54 kilograma.

Srpska stonoteniserka Izabela Lupulesku ubedljivo je poražena na Olimpijskim igrama u Parizu od Portorikanke Adriane Dijaz sa 11:9, 11:5, 11:8, 11:7.

UŽIVO:

23:20 - Olimpijski komitet Srbije oglasio se na društvenoj mreži "X" i objavio konačne rezultate prvog dana Igara u Parizu. 

23:14 - Nemačka teniserka koja je najavila kraj karijere nakon Olimpijskih igara, Anđelik Kerber, eliminisala je Japanku Naomi Osaku. Nemica je trijumfovala sa 2-0 u setovima, tačnije 7:5, 6:3 i Osaka je završila takmičenje u Parizu.

23:07 - Tokom većeg dela utakmice Kanada je imala ubedljivu prednost, ali je selekcija Grčke u finišu uspela da istopi zaostatak te je publika u Lilu imala interesantno završnicu. Ipak, Šaj Gildžes-Aleksander je dobrim polaganjem rešio pitanje pobednika i svojoj reprezentaciji obezbedio pobedu na startu Olimpijskih igara - 86:79. 

22.50 - Rukometaši Danske slavili su u derbiju prvog kola Olmipijskog turnira protiv domaćina Francuske rezultatom 37:29. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Simon Pitlik i Marijus Gicel sa 11 golova, dok je šest golova upisao Mikela Hansena, kome će ovo biti poslednje takmičenje u profesionalnoj karijeri. S druge strane, u nacionalnom timu Francuske istakli su se Ugo Deska sa sedam golova i Dika Meml, Nedim Remili i Valentan Port koji su upisali po četiri gola.

Informer

 

22.40 - Poslednji meč prvog dana košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama igraju reprezentacije Kanade i Grčke. Kanađani su odlično otvorili meč i odmah na startu pobegli protivniku (11:5), ali je početkom drugog kvartala krenulo buđenje Grka. Iako je NBA košarkaš Janis Adetokumbo u više navrata ugrozio koš protivničke ekipe, rezultatska razlika bila je poprilično neuhvatljiva. Kanađani su imali dvocifrenu prednost već na poluvremenu (48:38), a u istom tonu su ušli i u treću deonicu. Zahvaljujući grčkom šuteru Papanikolau koji je serijom poena ugrozio Kanadu, Grci su prišli protivniku na šest poena zaostatka (60:66). Trenutno se igraju poslednji minuti pčetvrtog kvartala, a Kanada vodi dvocifrenom razlikom - 78:68!

Informer

Janis Adetokumbo

22.30 - Španski teniser Rafael Nadal večeras je istrčao na teren u dublu sa Karlosom Alkarazom, ali je njegov nastup u singlu na Olimpijskim igrama i dalje pod znakom pitanja. Iako bi ljubitelji "belog" sporta voleli da vide okršaj "kralja šljake" i srpskog velikana Novaka Đokovića, Rafa idalje nije doneo odluku da li će nastupiti zbog svog zdravstvenog stanja i fizičke spreme. Opširnije o pomenutoj temi možete pročitati ovde. 

- Ne znam da li ću igrati singl, razgovaraću sa svojim timom. Donećemo odluku koja je najbolja za nas kao ekipu, kako bismo imali najveće šanse da donesemo medalje Španiji. Da povećamo šanse da se to dogodi. Nekada je manje-više. Sutra ćemo doneti odluku da li ću igrati ili ne, moram da popričam prvo sa svima - poručio je Nadal.

Informer

Rafael Nadal

22.20 - Fudbaleri Sjedinjenih Američkih Država savladali su Novi Zeland ubedljivim rezultatom od 4:0. Golove za "drim-tim" postigli su Đorđe Mihailoviće iz penala u 8. minutu, Voker Zimerman u 12, Đanluka Busija u 30. i Paksten Aronson u 58. minutu utakmice. Jedini gol za protivničku ekipu upisao je Džesi Rendal u 78. minutu meča.

SAD u poslednjem kolu igra protiv Gvineje, dok reprezentaciju Novog Zelanda očekuje duel sa domaćinom - Francuskom.

22.10 - Fudbalska reprezentacija Paragvaja savladala je selekciju Izraela rezultatom 4:2. Prvi gol za ekipu koja je po završetku meča slavila upisao je Marsela Fernandeza u 21. minutu, te su Paragvajci sa minimalnom prednošću otišli na pauzu. Izjednačenje Izraelu na početku drugog poluvremena doneo je Omri Gandelman. Nije se to svidelo fudbalerima Paragcaja pa su preuzeli terensku inicijativu i ponovo poveli u 69. minutu preko Hulija Ensisa, da bi Izrael ponovo izjednačio rezultat pogotkom Oskara Gluha. Konačnih 4:2 za Paragvaj postavili su Fabijan Balbuena u trećem i Marselo Fernandez šestom minutu nadoknade meča.

Informer

Detalj sa meča Paragvaj - Izrael

22.00 - ZLATNA MEDALJA ZA SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE! Ameri su osvojili zlato u muškoj štafeti 4x100 u slobodnom stilu za vreme od 3:09,28, i tako odbranili treću uzastopnu zlatnu medalju na ovom takmičenju. Selekciji Australije pripalo je srebro, dok su se Italijani izborili za bronzu!

21.50 - NOVI OLIMPIJSKI REKORD! Na putu do zlata Australijanke su oborile rekord u štafeti 4x100 metara slobodno, vremenom od 3:28,92.

U trećem večerašnjem finalu u bazenu u ovoj disciplini učestvovale su Velika Britanija, Francuska, Kina, Australija, Sjedinjene Američke Države, Švedska, Kanada i Italija. Od samog starta su Australijanke vodile sa puno samopouzdanja pa je zlatnu medalju bilo potpuno realno i očekivati. Amerikanke su završile na drugom mestu sa vremenom 3:30,20, a Kina je osvojila bronzu - 3:30.30.

21.45 - Odbojkašica Dominikanske Republike, Lizvel Iv, suspendovana je sa takmičenja u Parizu, jer je tokom poslednje Lige nacija bila pozitivna na "furosemid", koji se smatra dopingom - saopštila je danas Međunarodna odbojkaška federacija (FIVB).

"FIVB je obaveštena o pozitivnom slučaju dopinga tokom Lige nacija 2024. (koja se igrala u maju i junu) u vezi sa odbojkašicom reprezentacije Dominikanske Republike. Ona je napustila Igre i zamenjena je", navodi se u saopštenju Međunarodne odbojkaške federacije.

Informer

Lizvel Iv

21.40 - Srpska stonoteniserka, Izabela Lupulesku, poražena je već na startu Olimpijskih igara od favorizovane Portorikanke Adrijane Dijaz u četiri seta 4:0 (11:9, 11:5, 11:8, 11:7). Nakon meča Izabela je poručila da se ne kaje što pakuje kofere nazad za Beograd, i da je veoma zadovoljna svojim debitantskim nastupom na najvećoj sportskoj smotri.

- Nije ona džabe među najboljih deset na svetu. Znala sam da će biti jako težak meč. Znala sam i da ima jako dobar servis i igru posle toga. Očekivala sam da će ovako igrati, ali sam očekivala da i ja za nijansu budem bolja i spremnija. Neke njene lopte su me stvarno iznenadile. Zadovoljna sam, prve Olimpijske igre, novo iskustvo... Nadam se da će od sada biti sve bolje. Moj cilj je bio da odigram dobar meč, mislim da sam u tome i uspela. Nema kajanja, idem kući, znam na čemu ću da radim i da ću na sledećim Olimpijskim igrama igrati bolje - poručila je Lupulesku.

Informer

Izabela Lupulesku

21.30 - PLJUŠTE ZLATNE MEDALJE U FRANCUSKOJ PRESTONICI! Australijska plivačica, Arijarn Titmus, osvojila je zlatnu medalju u disciplini na 400 metara slobodnim stilom. Ona je za tri minuta i 57,49 sekundi odbranila zlatno odličje koje je osvojila na najvećoj sportskoj smotri Tokiju 2021. godine.

Informer

Ariarn Titmus

21:20 NEMAČKOJ ZLATNA MEDALJA! Plivač Lukas Mertens bio je večeras prvi u disciplini na 400 metara slobodnim stilom. Nemac je do prvog olimpijskog odličja stigao za 3 minuta i 41,78 sekundi. Srebrna medalja pripala je Australijancu Elajdžu Viningotnu koji je imao 0,43 sekunde zaostatka, dok je bronzu osvojio Kim Vumin iz Južne Koreje sa 0,72 sekunde zaostatka.

21:15 - TANDEM RAFAEL NADAL - KARLOS ALKARAZ U OSMINI FINALA! Španci su u prvom kolu u dubl konkurenciji savladali Maksima Gonzalesa i Andresa Moltenija iz Argentine sa 7:6 (4), 6:4 za sat i 49 minuta igre.

21:12 - OLIMPIJSKI REKORD OBOREN! Američka plivačica Grečen Volš je na 100m oborila rekord Olimpijskih igara i postavila vreme od 55:18 u polufinalu! Osim olimpijskog, Amerikanka je oborila i individualni rekord od 55:18.

Informer

Grečen Volš

21.10 - Bilo je jasno od samog starta igre da se Srpkinja neće mnogo pitati tokom ovog meča. Portorikanska teniserka ušla je sa velikim samopouzdanjem u ovaj duel, izdominirala i pobedila našu predstavnicu. U četvrtom setu Izabela je pokušala da se trgne iz "kandži" četiri godine mlađe rivalke, u više navrata joj je i krenulo za rukom, ali nije uspela da ispuni svoj krajnji cilj. Kao i kroz sve prethodne setove Adrijana je ubedljivo vodila i četvrti set uzela u svoju korist. Konačan rezultat 4:0 (11:9, 11:5, 11:8, 11:7).

Informer

Izabela Lupulesku

21.00 - KRAJ ZA SRPKINJU! Naša stonoteniserka ušla je bolje u treći set i povela protiv Dijaz sa 4:2, ali je protivnica ubrzo sustigla i izjednačila rezultat. Pokušala je da korak po korak "pobegne" favorizovanoj rivalki, ali joj je Adrijana konstantno "išla za petama". Pri rezultatu 8:5, Dijaz je izjednačila na 8:8, a zatim i povela i ponovo uzela set - 11:8!

20.55 - Drugi set nastavljen je u istom tonu, totalnom dominacijom portorikanske stonoteniserke. Olako je Adrijana savladala Izabelu, iako je ona u više navrata pokušala da se povrati - 11:5!

20.50 - Naša reprezentativka je vodila protiv Portorikanke 6:3, ali je protivnica došla do preokreta i uzela prvi set - 11:9!

20.45Od 20 časova i 45 minuta će stonoteniserka koja igra za Srbiju, Izabela Lupulesku , nastupiti protiv favorizovane Adrijane Dijaz.

📢 20.35 - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, izneo je ambicije i očekivanja pred sutrašnji meč protiv Sjedinjenih Američkih Država (17.15, RTS 1), u okviru grupe C na Olimpijskim igrama.

Kako se suprostaviti jednim timom sa izraženim individalnim kvalitetima? To je prvo na šta pomili svako kada su oni u pitanju - na atletiku, na izuzetnu brzinu, na visok nivo tehnike i talenta. Međutim, ne treba ni da ulaziš u dvoranu ako, pre svega jakom timskom odbranom, ne pokušaš da ih neutrališeš i zaustaviš. Moramo da znamo kako da promenimo ritam u napadu i da igramo precizno, jasno i sa velikim samopouzdanjem. Ekipa koja pravi manje grešaka i ima manje izgubljenih lopti, odmah je u prednosti. Potrebno je da u napadu budemo precizni, u svakom momentu šta hoćemo, koga napadamo, kako napadamo i u kom momentu. Videćemo sutra kako će sve to da izgleda - poručio je Pešić.

Informer

Svetislav Pešić

20.25 - Srpska reprezentativka Zorana Arunović zauzela je deseto mesto u kvalifikacijama za vazdušni pištolj i tako završila pojedinačni nastup na Olimpijskim igrama. Nakon što su se slegli utisci od današnjeg takmičenja, Zorana je priznala da je svoj nastup doživela veoma emotivno. 

- Žao mi je što rezultat ne pokazuje koliko sam vremena i napora uložila u pripremu za Igre. Ne par meseci, već više godina. Ponovo sam ostala na korak do borbe za odličja i to je nešto sa čime ću morati da živim. Moj najveći zadatak će biti da se oporavim i pripremim za nastup u miksu sa Damirom koji je danas bio perfektan. Sutra svi navijamo za njega - poručila je Arunovićeva.

Informer

Zorana Arunović

20.20 - Tandem Rafael Nadal - Karlos Alkaraz sve bliže trijumfu! Španci su uzeli prvi set argentinskim teniserima Maksimu Gonzalesu i Andreasu Molteniju. Trenutni rezultat nakon sat i petnaest minuta igre je 1:0 (7:6, 3:0).

20.10 - Ragbi reprezentacija Francuske je uzela zlato! Domaćini su napravili senzaciju u finalu ragbi "sedmice" i rezultatom 28:7 savladali selekciju Fidžija!

20.00 - Medvedev "počistio" Australijanca! Ruski teniser startovao je takmičenje u francuskoj prestonici ubedljivom pobedom nad australijanskim teniserom Rinkijem Hidžikatuom rezultatom 2:0 (6:2, 6:2). Petom teniseru sveta trebalo je sat vremena igre na terenu "Suzan Lenglen" da se plasira u naredno kolo u kojem će igrati protiv pobednika iz duela Sebastijan Ofner - Robin Hase.

19.45 - Stef Kari je spreman za svoje prve Olimpijske igre! Bek je imao veliku želju da bude na raspolaganju svom nacionalnom timu na najvećoj sportskoj smotri, pa su on i njegova supruga Aješa tempirali termin trudnoće, kako se porođaj ne bi poklopio sa terminom takmičenja u Parizu!

Inače, Kariju će ovo biti debitantski nastup, a jedan od glavnih razloga zašto nije učestvovao na Olimpijskim igrama do sad, jesu povrede koje je pretrpeo tokom karijere. U nekoliko navrata, povrede skočnog zgloba i drugi fizički problemi sprečili su ga da bude u vrhunskoj formi za ovo takmičenje. Osim toga, naporni zahtevi cele NBA sezone, zajedno sa potrebom za odmorom i oporavkom, uticali su na njegovu odluku da ne učestvuje nekoliko godina.

19.30 - Selekcija Južne Afrike savladala je Australiju rezultatom 26:19, u borbi za treće mesto u ragbi "sedmici" na Olimpijskim igrama, dok se za zlatno odličje bore Francuska i Fidži. Preko 70.000 navijača okupilo se na stadionu "Francuska" da podrži svoje miljenike u nešto dinamičnijoj varijanti ragbi juniona.

19.22 - Vijori se srpska zastava u Francuskoj! Podrška našem nacionalnom timu polako pristiže u Lil, a navijači su već razvili naše zastave sa natpisima podrške!

Informer

Podrška nacionalnom timu Srbije

19.15 - Košarkaši Francuske savladali su selekciju Brazila rezultatom 78:66 (15:23, 24:13, 18:9, 21:21) u prvom kolu grupe B na Olimpijskim igrama u Parizu. Krenuli su izabranici Aleksandra Petrovića odlično, silovito su ušli u meč i poveli. Ipak, u drugoj četvrtini je došlo do preokreta domaće selekcije, što je u velikoj meri uticalo na krajnji rezultat. Nisu Brazilci nakon toga mogli da sastave kraj sa krajem, iako se činilo da su na terenu davali svoj maksimum. Treća četvrtina bila je po njih prilično kobna, te se desetak minuta pre kraja znalo ko će iz meča izaći kao pobednik. Ipak, tim u kojem igraju plejmejker Crvene zvezde Jago dos Santos i igrač Partizana Bruno Kaboklo se u značajnoj meri rezultatski vratio u poslednjem kvartalu, ali nije imalo dovoljno vremena da dođe do preokreta rezultata. Viktor Vembanjama je bio najbolji u redovima Francuske sa 19 poena uz osam skokova, dok je Nikolas Batum takođe imao 19 poena uz pet skokova. Novi košarkaš Partizana, Frenk Nilikina, upisao je devet poena uz tri asistencije. S druge strane, u nacionalnom timu Brazila 14 poena je upisao Majndl, 12 Felisio, 11 Uertas, dok je Jago dos Santos postigao 2 poena uz 4 skoka.

Informer

 

19.00 - Španski tandem Rafael Nadal - Karlos Alkaraz, upravo izlazi na teren! Oni će se u dublu takmičiti protiv Argentinaca, Maksima Gonzalesa (41) i Andresa Moltenija (36).

18.52 - Fudbalska reprezentacija Ukrajine savladala je reprezentaciju Maroka rezultatom 2:1, u okviru drugog meča grupe B na takmičenju u Parizu. Ukrajina je povela golom Dmitra Kriskiva u 22. minutu utakmice, da bi Marokanci izjednačili rezultat u 54. minutu, kada je Sufijan Rahimi bio precizan sa bele tačke za 1:1. Rasla je tenzija na terenu, da bi u 9. minutu nadoknade Ukrajinci stgli do pobede zahvaljujući impresivnom golu Igora Krasnopira.

18.45 - Španski teniser Karlos Alkaraz danas je savladao Libanca Hadija Habiba u dva seta 2:0 (6:3, 6:1) u prvom kolu Olimpijskih igara, a nakon meča je treći teniser sveta izneo svoje utiske.

- Jedva čekam da odigram još neki meč. Atmosfera je drugačija jer nismo navikli na ovako mnogo zastava na našim turnirima. Istina je da je energija potpuno drugačija i zaista je sve posebno. Jako lepo iskustvo. Osećao sam se dobro na šljaci na svom prvom meču posle Vimbldona. Igramo na drugačijoj podlozi i to je uvek komplikovano, ali da budem iskren dobro sam se osećao i dobro sam igrao. Neke sitnice moram da ispravim da mi ne bi bilo teško u narednime mečevima, ali to je normalno. Sve će biti kako treba - poručio je Alkaraz.

Informer

Karlos Alkaraz

18.35 - Još jedna medalja za domaćine! Francuski džudista Luka Maidze (28) osvojio je srebrno odličje u konkurenciji do 60 kilograma. Zlatnu medalju osvojio je Kazahstanac Jeldoš Smetov, a treće mesto pripalo je Japancu Nagaiama Ruiju.

18.30 - Srpska veslačica Jovana Arsić, koja je osigurala plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara, istakla je da nije puno pomučila tokom današnje trke i da se sada usmerava na pripreme za četvrtfinale.

- Lako sam uspela da dođem do trećeg mesta za prolaz u četvrtfinale. Sada treba psihički da se pripremim za četvrtfinale i da borbeno uđem u trku kako bih ostvarila najbolji rezultat - poručila je Jovana, prenosi Olimpijski komitet Srbije.

Informer

Jovana Arsić

18.25 - Stigla je i prva medalja za domaćina - Francusku! Džudistkinja Širin Bukli osvojila je bronzu u konkurenciji do 48 kilograma. Mongolka Basanku Bavudordži je zasluženo osvojila srebrnu medalju, dok je zlatno odličje pripalo za nijansu boljoj Japanki, Cunodi Nacumi,

Informer

Širin Bukli

18.18 - Zlato za Belgiju! Biciklista Remko Evenpoel osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu sa vremenom 36:12:16. Iza njega je bio Filipo Gana koji je sa 14,92 sekunde zaostatka osvojio srebro za Italiju, dok je Vut van Aert iz Belgije osvojio bronzu sa 25,63 sekunde zaostatka za prvoplasiranim belgijskim šampionom.

Informer

Remko Evenpoel

18.10 - Fudbaleri Argentine savladali su selekciju Iraka rezultatom 3:1, u okviru drugog kola Olimpijskih igara u Parizu. Strelci za reprezentaciju koja je slavila po završetku meča bili su Tijago Almada u 13, Lucijano Gondou u 62. i Ezekjel Fernandez u 85. minutu. Jedini gol za Irak postigao je Ajmen Husein u četvrtom minutu nadoknade prvog poluvremena. U drugom meču grupe B igraju Ukrajina i Maroko, a rezultat u 65. minutu igre je 1:1.

18.00 - Košarkaška selekcija Brazila u kojoj igraju plejmejker Crvene zvezde Jago dos Santos i igrač Partizana Bruno Kaboklo, trenutno igra meč protiv Francuske u Lilu. Nakon druge četvrtine domaćini su došli do preokreta i vode rezultatom 39:36 (15:23, 24:13).

Informer

Detalj sa meča Brazil - Francuska

17.25 - Košarkaška reprezentacija Srbije sutra će se suočiti sa Sjedinjenim Američkim Državama u okviru prvog kola Olimpijskih igara. U redovima popularnog "drim-tima" bilo je manjih komplikacija - Entoni Dejvis je propustio nekoliko treninga zbog bolesti, kao i Embid koji nije bio prisutan u subotu, te postoji mogućnost da oni neće biti na raspolaganju selektoru za sutrašnju utakmicu. Ipak, kormilar Stiv Ker je izuzetno optimističan uoči meča i nada se da će svi igrači biti spremni.

Uveren sam da ćemo svi biti spremni - izjavio je Stiv Ker.

Potom se selektor Amera osvrnuo i na zdravstveno stanje Kevina Durenta, koji je bio deo tri poslednja treninga i najverovatnije će biti spreman da igra protiv "orlova". 

- Nadam se da će Durent igrati, dobro je trenirao, a danas ćemo imati još jedan trening i nastavićemo da se spremamo iz dana u dan - poručio je Stiv Ker.

Informer

Kevin Durent

17.10 -  Trener srpske bokserke Sare Ćirković, Mirko Ždralo, nezadovoljan je suđenjem na meču protiv tajlandske bokserke Jutamas Jitpong. Devojka iz Bratunca poražena je od iskusne rivalke odlukom sudija - 4:1.

"Na žalost, sudije su odlučile da nismo bili dovoljno dobri za ovaj meč. Možda sam pristrasan, ali za mene je ovo bila ubedljiva pobeda Sare", napisao je Mirko Ždralo na društvenoj platformi "Instagram".

Informer

 

17.00 - Fudbalska reprezentacija Španije je u drugom kolu olimpijskog turnira savladala Dominikansku Republiku rezultatom 3:1. To je "crvenoj furiji" druga pobeda na takmičenju u francuskoj prestonici, posle uvodnog trijumfa protiv Uzbekistana (2:1). Izabranici Santijaga Denie su tako osigurali plasman u četvrtfinale i meč sa drugoplasiranim timom u grupi D.

Informer

Fudbalska reprezentacija Španije

16.30 - Vaterpolistkinje Sjedinjenih Američkih Država pobedile su Grčku ubedljivim rezultatom 15:6 i na impresivan način započele najveću sportsku smotru u francuskoj prestonici.

16. 15 - Tužne vesti stižu iz olimpijskog sela! Trener olimpijskog bokserskog tima Samoe, Elika Fatupaito, preminuo je posle srčanog zastoja u hotelu gde je smešten njegov nacionalni tim. 

16.10 - Rukometaši Hrvatske su uz mnogo muke, posle preokreta slavili protiv Japana sa 30:29 (8:13), iako su pre meča slovili za velikog favorita. Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bili su Mario Šoštarić sa šest, Ivan Martinović sa četiri, Marin Šipić i Veron Naćinović sa po tri gola. S druge strane, Kosuke Jasuhira je postigao deset, Naoki Fidžisaka pet i Suki Jošida četiri gola.

16.02 - Srpska bokserka Sara Ćirković eliminisana je na startu Olimpijskih igara u Parizu, pošto je od nje bila bolja Tajlađanka u kategoriji do 54 kilograma.

Informer

Sara Ćirković

16.00 - Muška košarkaška selekcija Nemačke ubedljivo je savladala reprezentaciju Japana, i tako upisala prvu pobedu u grupi B - 97:77. Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je Franc Vagner sa 22 poena i šest skokova.

15.52 - Odbojka: Derbi prvog dana na muškom odbojkaškom turniru pripao je Italijanima. Slavili su protiv Brazila u četiri seta - 3:1 (25:23, 27:25, 18:25, 25:21).

15.50 - Trenutno je na podijumu srpska bokserka Sara Ćirković, koja se bori protiv Tajlanđanke Jutamas Jitpong, i za sada ubedljivo gubi. Jitpong vodi sa 4:1 posle prve runde.

15.46 - Australijanac Metju Ebden je poražen od Novaka Đokovića u dva seta, a po završetku meča, publici na "Filipu Šatrijeu" u Parizu, priznao je da mu je to bio poslednji sing u karijeri.

- Ovo mi je bio poslednji singl meč u karijeri, bila mi je čast da to bude protiv Novaka ovde. Nisam mogao da poželim lepši kraj. Pre nego što sam osvojio gem, razmišljao sam da ne bude 6:0, 6:0 ili kako se to kaže krofna - poručio je Metju.

Informer

Metju Ebden

15.36 Španski teniser Karlos Alkaraz olako se plasirao u drugu rundu Olimpijskih igara, pošto je u prvom kolu savladao Libanca Hadija Habiba u dva seta 2:0 (6:3, 6:1). Španac će u narednom kolu igrati sa boljim iz duela Kameron Nori -Talon Grikspor.

Informer

Karlos Alkaraz

15.30 - Novak je profesionalno odradio svoj posao i praktično "počistio" Australijanca, pa je po završetku meča iskoristio priliku da pomene čudno pravilo Igara, koje je verovatno uticalo na protivnika. 

Žao mi je zbog Ebdena. On je dubl igrač i nije naviknut na ovaj vid tenisa. Nelogično mi je pravilo da se zove dubl igrač kada singl odustane, a imamo dosta dobrih igrača koji nisu bili u razmatranju. Malo je neozbiljno prema gledaocima i takmičarima - rekao je Nole.

15.20 -  Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, deklasirao je australijskog veterana Metjua Ebdena (36) sa 6:0, 6:1 u 1. kolu olimpijskog turnira, i tako potvrdio da se u ovom trenutku nalazi u jako dobroj formi.

Informer

Novak Đoković

14.56 Španski teniser Karlos Alkaraz trenutno igra protiv Libanca Hadija Habiba. Treći teniser sveta je na "Suzan Lenglenu" osvojio prvi set rezultatom 6:3.

14.50 -  Srpski as Novak Đoković potpuno briljira na terenu! Kako je počeo, tako je i završio prvi set - dominantno. Apsolutno se ništa ne pita Australijanac, pa Đoković koristi priliku i atraktivnim potezima uveseljava publiku u Parizu. Lajv meča možete pratiti na posebnom blogu -  ĐOKOVIĆ - EBDEN 1:0 (6:0, 3:0).

14.44 - Muška plivačka štafeta u disciplini 4x100 metara slobodno nije uspela da se plasira u finale Olimpijskih igara, a nakon završenog takmičenja svoje utiske izneli su naši predstavnici Velimir Stjepanović i Nikola Aćin.

- Mnogo je falilo za finale, sekunda u plivanju je dosta. Dosta sporije sam plivao sad nego u Beogradu. Takav je sport - pogrešiš malo, a može da te košta mnogo. Najbitnije je da smo svi dali sve od sebe. Barna i ja imamo još po dve trke, fokusiraćemo se na to. Nažalost, ova dvojica već sutra idu kući. To je to, bitno je da smo pre mesec dana ostvarili nešto divno. Teško je održati formu mesec dana posle, ali ostavili smo srce u bazenu - poručio je Stjepanović.

Informer

Velimir Stjepanović

Srpski plivač Nikola Aćin je naglasio da su takmičari dali sve od sebe kako bi ispunili krajnji cilj - plasman u finale, ali da zbog kratkog vremenskog raspona između Evropskog prvenstva i najveće sportske smotre u Parizu, nisu imali dovoljno vremena da se posvete pripremama.

- Ciljali smo finale, žao nam je što nismo uspeli. Dali smo sve od sebe, bio je nezgodan period između EP i OI, manje od mesec dana za pripreme. Ciljan je bio dobar performans na EP i verovatno je to poremetilo nastup ovde. Uživali smo trkajući se sa najboljima - istakao je Aćin. 

14.35 - Selektor olimpijskog veslačkog tima Srbije, Nikola Stojić, poručio je da je čitav tim u proteklom periodu vredno trenirao, i da su svi takmičari spremni za naporno takmičenje u francuskoj prestonici. Naša reprezentativka Jovana Arsić je u skifu zauzela treće mesto i plasirala se u četvrtfinale, dok je dubl Martin Mačković - Nikolaj Pimnov bio četvrti u svojoj grupi i mora u repesaž za plasman u polufinale.

- Jovana je u konkurenciji 32 ekipe izborila mesto u četrvtfinalu gde je očekuje još jača trka, dok su Martin i Nikolaj imali jaku grupu i svakako znaju kako se dolazi do finala. Trenirali smo za ove napore, ekipe su spremne. Sutra nas očekuje borba dubla za ulazak u polufinale, dok će Jovana iskoristiti dan za odmor i spremanje za narednu trku - poručio je Stojić.

Informer

Jovana Arsić

14.20 - Kineske takmičarke Džan Jani i Džen Jiven osvojile su zlatnu medalju u sinhronim skokovima u vodu. One su sa odskočne daske tri metra pobedile rezultatom 337,68 poena.

14.06 - Srpski velikan Novak Đoković upravo izlazi na teren i spreman je da se suoči sa Australijancem Metjuom Ebdenom, na putu ka olimpijskom odličju koje mu nedostaje u kolekciji.

Informer

Novak Đoković

13:57 - Nole uskoro izlazi na teren! Iga Švjontek savladala je Irinu Begu sa 2:0, i sada je sve spremno da na "Filip Šatrije" izađu Đoković i Ebden.

13:55 - Najbolji tekvondo trener na svetu, Dragan Gale Jović, čovek koji je "stvorio " fenomenalnu olimpijsku šampionku Milicu Mandić, Tijanu Bogdanović i mnoge druge vrsne sportiste, gostovao je ovog jutra na TV Informer iz izneo očekivanja vezana za Olimpijke igare.

13:42 - Srpsko streljaštvo imaće samo jednog predstavnika u finalu strelaca vazdušnim pištoljem na Olimpijskim igrama, Damira Mikeca, pošto Zorana Arunović nije uspela da se izbori za nastavak takmičenja! Osvajačica dva svetska zlata nije imala svoj dan u Parizu i takmičenje je završila ispod crte koja vodi dalje.

Informer

13:36 - Napeto je! Probila se Zorana Arunović do devetog mesta, a najboljih osam ide u finale. U toku je poslednja serija...

13:35 - Kineske takmičarke Džan Jani i Džen Jiven osvojile su zlatnu medalju u sinhronim skokovima u vodu. Srebrnu medalju osvojile su Amerikanke Sara Bejkon i Kesidi Kuk sa 314,64 poena, a bronzu Britanke Jasmin Harper i Skarlet Mju Džensen sa 302,28 poena.

13:30Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, moraće još malo da sačeka da koleginice Iga Svjontek i  Irina Bega završe svoj meč. Iga je dobila prvi set, a u toku je drugi... Čim ovaj duel bude gotov, na teren izlaze Srbin i Australijanac Metju Ebden. Taj meč uživo možete pratiti OVDE.

Informer

13:13 -  Naša strelkinja Zorana Arunović je na 15. poziciji u četvrtoj seriji.

Informer

12:56  - Košarkaška reprezentacija Australije je na startu Olimpijskih igara pobedila Španiju - 92:80.

12:52 - Bez uspeha u štafeti! Ostvarili su naši momci vreme 3:14,68 i zauzeli peto mesto u svojoj grupi, odnosno 11. mesto u ukupnom plasmanu! Ispred njih završiliu su bili Brazilci, Kanađani, Amerikanci i Australijanci, koji su pobedili isplivavši 4x100 metara od 3:12.25. 

12:31 - Loše vesti! Srpska džudistkinja Milica Nikolić ispala je sa takmičenja nakon što je pobedila u prvoj borbi Slovenku. U drugoj je bolja od nje bila Špankinja Laura Martines Abelenda, koja je poslala srpkinju kući.

12:20- Uskoro kreće srpska štafeta u sastavu Velimir Stjepanović, Andrej Barna, Nikola Aćin i Justin Cvetkov, koji će plivati na 4x100 metara, a potom će i naša Zorana Arunović. pucati u disciplini vazdušni pištolj.

Informer

11:50 - Protivnica džudistkinje Milice Nikolić u drugom meču biće Špankinja Laura Martines Abelenda.

11:45 - Bravo za Mikeca! Sjajno je Srbin gađao i plasirao se u finale u disciplini vazdušna puška, a to je disciplina u kojoj je osvojio srebro na prošlim OI!

11:37- Šteta! Moraće srpski veslački dvojac Pimenov-Mačaković u repasaž jer su trku završili kao četvrti u prvoj kvalifikacionoj grupi!

11:35 - Još jedna fenomenalna vest! Džudistkinja Milica Nikolić ostvarila je prvu pobedu u kategoriji do 48kg i plasirala se u osminu finala, pobedom nad Marušom Štangar iz Slovenije 1:0. 

Informer

11:30 -  Srpski veslači Nikolaj Pimenov i Martin Mačković trenutno su drugi i bore se za polufinale!

11:28 - Sjajno! Damir Mikec je i dalje je prvi u kvalifikacijama!

11:18 - Bravo, Jovana! Arsićeva je završila kao treća u trku u skifu i  plasirala se u četvrtinu finala!

11:09 - Krenulo je i veslanje, a naša Jovana Arsić je u trećoj stazi i bori se za plasman u finale!

Informer

11:00 - Ovog jutra gost Informer televizije bio je čuveni srpski košarkaš Dejan Tomašević, a u videu ispod možete čuti šta on očekuje od srpskih sportista i pre svega košarkaša na Olimpijksim igrama.

10:51 - Bravo Mikec! Damir je trenutno prvi u kvalifikacijama...

10:50 - Jedna od najboljih odbojkašica u timu Dominikanske republike, Lisvel Eva Mehija, suspendovana je na dan početka Olimpijskih igara! Ona je bila pozitivna na furosemid, vrstu diuretika, nakon jednog takmičenja u Ligi nacija. On se koristi za izbacivanje viška tečnosti u organizmu, a ona ga je prema pisanju medija u njenoj zemlji koristila da izbaci vodu iz kolena.  

- Iskreno, osećam se veoma loše i razočarano. Napravila sam previd jer prethodno nisam istražila lekove za kontrolu zadržavanja tečnosti u telu. Postoji deo mene koji me čini mirnom, s obzirom na to da sam uvek bila poštena i osoba od integriteta. Nije mi bila namera da konzumacijom poboljšam fizičke performanse. Znam da je to teško dokazati, kao i da ljudi ne mogu da poveruju u moju priču. Međutim, držaću glavu visoko i sa punom odgovornošću prihvatiti posledice. Zahvna sam svima na pruženoj podršci - rekla je Lisvel Eva Mehija. 

10:46 - Uskoro kreće košarkaški turnir, a u 11 časova na parket će selekcije Španije i Australije.

10:41 - U ovom momentu Damir Mikec je treći, puca odlično ali ima još mnogo do kraja kvalifikacija...

Informer

10:40 - Ajmo Mikeeec! Trenutno je Damir peti i lagano ide ka finalu!

10:32 Okončana je prva rukometna utakmica na ovogodišnjim igrama, a Španija je savladala Sloveniju 25:22.

10:30 - Srpski strelac Damir Mikec, od kojeg imamo velika očekivanja, puca iz vazdušnog pištolja u kvalifikacijama i trenutno je tek na 26. mestu...

10.00 - Počelo je! Džudistkinja Milica Nikolić će se boriti sa Slovenkom Marušom Štangar, a njihova borba je 14. po rasporedu. Sa druge strane, Veslačica Jovana Arsić nastupa u poslednjoj, šestoj kvalifikacionoj trci, a program je počeo u 10.12h.

09:44 - Proslavljeni srpski košarkaš Milan Gurović ubeđen je da selekcija Srbije može da savlada Amerikance sutra (17.15, RTS1)!

Informer

09:22 - Francuzi su se osramotili prilikom svečane ceremonije otvaranja Olimpijskih igara. Nakon lošeg vremena i nezadovoljstva navijača zbog umetničkog performansa, usledila je i protestna nota jedne zemlje učesnice!

08:46 - Srpski navijači se nadaju da će se Novak Đoković ove godine napokon dokopati zlata na Igrama, a naš as je očekivano propustio svečanu ceremoniju otvaranja, jer ga danas čeka nastup u prvom kolu, kada će mu rival biti Australijanac Metju Ebden.

Informer

08:37 -  Ukoliko sinoć niste bili kraj TV ekrana, vredi istaći da su sportisti iz 205 zemalja prodefilovali rekom Senom, a  na ceremoniji otvaranja olimpijski plamen zajedno su upalili legendarni francuski sportisti, atletičarka Mari Žoze Perek i džudista Tedi Rine, a pre njih su baklju nosili i sportske veličine poput Nađe Komaneči, Karla Luisa, Serene Vilijams, Zinedina Zidana, Rafaela Nadala, Tonija Parkera, Ameli Morezmo...

08:32 - Novinar Informera, Mihailo Gligorić, nalazi su u Parizu i kao i prethodnih dana izveštavaće vas iz prve ruke o dešavanjima na Igrama. 

Informer

08:30 - Dobro jutro i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem možete pratiti tekstualni prenos dešavanja prvog dana Olimpijskih igara u Parizu.