28.07.2024.

20:41

Foto: Informer

Sport

KRAJ DRUGOG DANA: Mikec i Bunčić ostali bez medalje, poraz košarkaša i odbojkaša! Košarkašice upisale pobedu!

Obavezno budite uz nas, ovo je raspored nadmetanja naših sportista, koji se danas takmiče na Olimpijskim igrama. 

Takmičenje je od 9.30 časova otvorio srpski strelac Damir Mikec, koji je eliminisan posle drugog eliminacionog kruga.

Veslački dvojac Martin Mačković - Nikolaj Pimenov uspeo je da se plasira u polufinale iz repasaža.

Srpski plivač Velimir Stjepanović završio je kvalfikacionu trku na 200 metara slobodnim stilom na prvoj poziciji, ali se nije plasirao u polufinale Olimpijskih igara u Parizu.

Srpski džudista Strahinja Bunčić se plasirao direktno u borbu za bronzano odličje, usled povrede njegovog protivnika za duel u repasažu, Japanca Ebe Hifumija.

Vaterpolo selekcija Srbije je pobedila reprezentaciju Japana rezultatom 16:15.

U nastavku drugog dana Olimpijskih igara u Parizu nas očekuju sledeći duelu, kada je Olimpijski tim Srbije u pitanju: 

17.00 Francuska - Srbija - odbojkaši
17.15 Srbija - SAD - košarkaši
18.00 Dušan Lajović - tenis
21.00 Srbija - Portoriko - košarkašice

UŽIVO:

23:15 - Kraj drugog dana na Olimpijskim igrama. Srbija je danas imala šansu da dođe do dve medalje, ali su Damir Mikec i Strahinja Bunčić ostali bez odličja u Parizu. Nadovezali su se porazi košarkaša, odbojkaša i Dušana Lajovića, a dobra vest je da su za kraj programa pobedu upisale košarkašicu. 

Jutros su do trijumfa stigli i vaterpolisti, a veslački dvojac Martin Mačković - Nikolaj Pimenov uspeo je da se plasira u polufinale iz repasaža.

21.47 - Dušan Lajović poražen je od nemačkog igrača Maksimilijana Marterera sa 2-1 u setovima na startu Olimpijskih igara u Parizu. Marterer je do trijumfa stigao rezultatom 6:3, 6:7 (6), 6:3, posle dva časa i 43 minuta igre.

Marterer će u narednom kolu igrati protiv Feliksa Ože-Aljasima.

21.25 - U toku je teniski meč Dušan Lajović - Maksimilijan Marterer. Rezultat u setovima je 1:1, a u trećoj deonici naš teniser vodi 3:2 i ima brejk prednosti.

21.10 - Selektor Sjedinjenih Američkih Država Stiv Ker izneo je utiske posle pobede nad Srbijom na startu Olimpijskih igara.Američki "drim tim" je u prvom kolu C grupe rutinski dobio "orlove" sa 110:84, a Ker je bio više nego zadovoljan učinjenim. 

Strateg Amerikanaca je na konferenciju za novinare došao u majici "Brate" u čast preminulog srpskog trenera Dejana Milojevića, koji mu je bio asistent u Golden Stejtu. 

Informer

 

21.03 - Poznato kada Novak Đoković i Rafael Nadal igraju meč 2. kola na Olimpijskim igrama. Opširnije OVDE.

21.00 - Počela je utakmica košarkašica Srbije i Portorika.

20.47 - Srpski džudista Strahinja Bunčić ostao je bez bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu. Sjajni porac poražen je u finalu repasaža pošto je od njega sa 1:0 bolji bio Gusman Kirgizbaev iz Kazahstana. Meč je rešen dvadesetak sekundi pre kraja kada su sudije Bunčićevom rivalu dodelile poen iz, u najmanju ruku - sumnjive situacije. 

Ni srpski džudista nije siguan zbog čega je Kirgizbaev dobio poen u finišu borbe. 

Opširnije OVDE.

- Nije trebalo da se ovako završi. Sudije se razmišljale 30-ak sekundi i dosudile su vasari, a nisu trebale. Ostalo je 15 sekundi do kraja borbe, pokušao sam da stignem do pobede ali nisam uspeo - rekao je Kirgizbaev. 

20.30 - Za pola časa naše košarkašice izlaze na teren. Izabranice Marine Maljković igraju protiv Portorika.

Informer

 

20.10 - Selektor Srbije Svetislav Pešić posle meča bio je realan i rekao da smo gledali utakmicu kakvu smo i očekivali.

- Velika je razlika kad igraju protiv nas, očigledno imaju dodatnu motivaciju. Nismo puno govorili o odbrani, tu sve počinje i to je baza. Ne samo kod nas. U pripremnom delu smo se koncentrisali na napad, znali smo da će vršiti pritisak na našu organizaciju igre. Prerano smo počeli da uzimamo šuteve, a on nas nije specijalno služilo. Igraš koliko ti rival dozvoli, ovo sve je dokaz da smo izgubili organizaciju igre i sve ono što smo dobro radili u prvom poluvremenu. To je najkraća analiza.

19.58 - Vanja Marinković je imao zanimljivo viđenje utakmice sa drim timom. "Spustiš malo gard i bum"! Opširnije čitajte OVDE.

19.41 - Aleksa Avramović i Ognjen Dobrić izneli su utiske nakon duela sa Amerikancima.

19.24 - Rafael Nadal posle meča sa Martinom Fučovičem bio je zadovoljan.

- Prvi set je bio prilično briljantan za moj trenutni nivo. Igrao sam onako kako sam morao. Posle se on popravio i izgubio sam ritam meča u smislu da sam prestao da se krećem, bio sam statičan. Nisam mogao da ga skinem sa njegovo forhenda... Sticao sam samopouzdanje kako je vreme teklo, a onda sam  povratio više energije i na kraju je meč otišao na moju stranu.

Informer

19.11 - Košarkaši Sjedinjenih Ameruičkih Država pobedili su Srbiju 110:84 u prvom kolu košarkaškog olimpijskog turnira. Košarkaška reprezentacija Srbije pokazala je zube strašnoj Americi, ali to nije bilo dovoljno za čudo u Lilu! Opširnije OVDE.

Informer

 

18.59 - Hrabri odbojkaši Srbije izgubili su posle velike borbe 3:2 od Francuske na startu odbojkaškog olimpijskog turnira. Opširnije OVDE.

18.40 - Novak Đoković trenutno gleda odbojkaše Srbije, koji su izborili peti set u duelu sa domaćinom Francuskom. Trenutno je 2:2 u setovima.

18.30 - Bivši svetski i evropski prvak u džudou Nemanja Majdov rekao je danas da na Olimpijskim igrama nema favorita, dok se debitantkinja na OI Milica Žabić nada uspehu u Parizu. - Na Olimpijskim igrama nema favorita, u džudou se sve završava u jednom danu, i nema dobrog ili lošeg žreba. Bio sam prvak Evrope i sveta, ali opet kažem sve zavisi od dana. Čekam za borbu njih dvojicu, sa kojima sam se već borio. Meni je taj prvi meč veoma važan, jer cela moja karijera se svodi na prvo kolo ili medalju - istakao je Majdov na konferenciji za novinare na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

Prvi put na Olimpijskim igrama nastupiće džudistkinja Milica Žabić. Takmičenje u kategoriji preko 78kg za Milicu Žabić počinje 2. avgusta, a protivnica u prvom kolu biće joj Asja Tavano iz Italije.

- Idem na moje prve Olimpijske igre, i to je drugačije takmičenje u odnosu na sva ostala na koja sam navikla. Imam pozitivnu tremu, jedva čekam svoj takmičarski dan. Fizički sam spremna da predstavim svoju zemlju, sebe i svoj klub, i nadam se najboljem - rekla je Žabić.

Srpski džudisti će po prvi put na Olimpijskim igrama nastupiti i u miksu. Ovo takmičenje je na programu 3. avgusta.

18.15 - Grčki teniser Stefanos Cicipas pobedio je na startu Olimpijskih igara. Stefanos je savladao Belgijanca Zizua Bergsa sa 

Tomi Pol je savladao Lučana Darderija sa 6:3, 6:4, dok je Igo Amber bio bolji od Fabijana Marožana sa 6:3, 6:2.

Jan Lenard Štruf je rutinski sa 6:2, 6:2 pobedio Fransiska Kabrala i sada ga čeka okršaj sa Korentanom Muteom.

7:6 (6), 1:6, 6:1, posle skoro dva i po sata, a naredni rival biće mu Den Evans.

18.06 - Košarkaši Sjedinjenih država vode protiv Srbije 58:49 posle prvog poluvremena utakmice prvog kola olimpijskog turnira. Opširinije u našem lajv blogu.

Informer

 

18.04 - Rafael Nadal se plasirao u drugo kolo olimpijskog turnira u tenisu. Bik sa Majorke je na startu pobedio Martona Fučeviča 2:1 u setovima i u sledećem kolu igraće protiv Novaka Đokovića.  

17.47 - Vaterpolisti Hrvatske su savladali Crnu Goru sa 11:8, u okviru prvog kola grupe A na Olimpijskim igrama. U nastavku takmičenja, Hrvatsku očekuje duel sa Italijom, dok Crna Gora igra protiv Grčke.

17.37 - Strahinja Bunčić nije uspeo da osvoji prvu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu. U borbi za bronzu pobedio ga je Kazahstanac Gusman Kirgizbaev i srtpski džudista je na kraju završio kao peti! Opširnije OVDE.

17.28 - Odbojkaši Srbije dobili su prvu deonicu protiv Francuske i poveli 1:0 u setovima 25:23!

17.15 - Počela je košarkaška utakmica u Lilu, Srbija udara na Amere!

16.58 - Zakuvalo se na Rolan Garosu. Rafa Nadal vodi 1:0 u setovima protiv Martona Fučoviča, koji je imao 5:2 u drugom, a sada je 5:4 za Mađara! Rafa je odigrao najbolje kada je bilo najvažnije, brejknuo rivala i stigao na korak do egala. Ipak, dobija sledeći gem Rafin rival i posle 6:4 izjednačuje na 1:1 u setovima.

16.51 - Srbija čeka prvu medalju na Olimpijskim igrama.Srpski džudista Strahinja Bunčić boriće se za bronzanu medalju u kategoriji do 66 kilograma, a do tog duela ostalo je još desetak minuta.

16.41 - Španski džudista Fransisko Garigos odradio je sjajan posao na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je za svoju zemlju osvojio prvu medalju. On je u četvrtfinalu bio bolji od Japanca, Rjuja Nagajamia, ali nakon toga dobio je preteće poruke iz Japana.

- Iz Japana su mu slali poruke koje su malo neprijatne i ne razumem zašto, Fran je odradio svoj posao. Ne znam zbog čega se bune. Rekli su: 'Ne vraćaj se u Japan, nećete biti dobro primljeni.' To je sramota. Nisu u pravu. Propisi kažu da kada se boriš na zemlji i dave te, ako ostaneš bez svesti, automatski si izgubio, to je ipon. Japanac je izgubio svest - rekao je Kino.

Informer

16.28 - U toku je drugi set meča prvog kola teniskog turnira između rafaela Nadala i Martina Fučoviča. Prvi set dobio je Španac (6:1), a u drugom setu Mađar vodi 3:1.

16.15 - Selektor teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki pričao je o nastupu Novaka Đokovića protiv Australijanca Ebdena (6:0, 6:1) na Olimpijskim igrama. 

- Za Novaka je ovo bio lagan meč, naravno da ovo nije prava slika, ali mislim da je spreman, a najvažnije je da je motivisan. Prvi put ove godine ga vidimo toliko motivisanog, tu je ogromna razlika, po mom mišljenju, čak i u odnosu na Rolan Garos ove godine. Mnogo je spremniji u odnosu na Vimbldon. Napravio je sjajan rezultat posle operacije, iako za njega sve osim titule nije uspeh… Sada je mnogo spremniji, verujem u njega - rekao je Troicki.

16.05 - Srpski džudista Strahinja Bunčić plasirao se direktno u borbu za bronzano odličje, usled povrede njegovog protivnika za duel u repasažu, Japanca Ebe Hifumija. Naš reprezentativac je izašao na teren u 16 časova kada je trebao da se suoči sa protivnikom, ispoštovao formalnosti i procedure, poklonio se i dobio aplauz brojne publike. Japanac se nije pojavio na tatamiju i predao je meč.

16.00 - Za nešto više od sat vremena naši košarkaši suočiće se sa reprezentaciom SAD na stadionu "Pjer Moroa" u Lilu. Evo kakva je trenutno situacija ispred ovog velelepnog stadiona. 

Informer

15.49 - Lepša strana sporta! I pripadnice lepšeg pola u velikom broju polako pristižu u Lil, da podrže naš nacionalni tim na meču protiv favorizovanog američkog "drim-tima".

Informer

15.38 - Kakva atrakcija u Lilu! Jedan od navijača iz Srbije je na meč protiv Sjedinjenih Američkih Država došao kombijem marke "folksvagen" iz 1988. godine.

Informer

 

Kombi sa dezenom i logom Olimpijskih igara prošao je pariskim ulicama i privukao pažnju široke javnosti. 

Informer

 

15.33 - Brat Dejana Davidovca, Bojan Davidovac, došao je sa prijateljima da podrži košarkašku reprezentaciju Srbije. Svi nose dres srspkog reprezentativca sa brojem 27.

Informer

 

15.25 - NAVIJAČI PRISTIŽU U LIL! 

Košarkaška reprezentacija Srbije danas će se suočiti sa favorizovanim američkim "drim-timom"(17.15, RTS1), u okviru prvog kola na Olimpijskim igrama u Parizu. Verni navijači počeli su da pristižu u Lil gde će se odigrati okršaj ove dve ekipe, a već se ispred Arene naziru šaljivi transparenti na račun protivnika, koji slove za velikog favorita na ovom meču.

Informer

Informer

 

Reporter Informera direktno iz Lila poslao je fotografije navijača koji su raširili zastave Srbije i Južnog Sudana. Podsetimo, Južni Sudan je danas u prvom meču naše grupe savladao Portoriko posle preokreta rezultatom - 90:79.

Informer

 

Podsetimo, naš nacionalni tim u drugom kolu odmeriće snage sa Portorikom, 31. jula, dok će se u poslednjem meču suočiti sa Južnim Sudanom, 3. avgusta.

15.00 - RUD PROŠAO DALJE!  Norveški teniser Kasper Rud je nakon nešto više od 60 minuta savladao Japanca Tara Danijela u dva seta - 2:0 (7:5, 6:1). Pokušao je Japanac u više navrata da se suprotstavi osmom igraču sveta. U prvom setu mu je to i polazilo za rukom, ali je u drugom došlo do velikog pada u motivaciji i igri Danijela.

14.50 - Za deset minuta startuje meč između vaterpolo reprezentacije Italije i Amerike. To je prva utakmica u grupi A. U drugoj je Srbija savladala Japan - 16:15, a istovremeno je Španija trijumfovala nad Australijom - 9:5.

Informer

Detalj sa meča Srbija - Japan

14.44 - "Kralj šljake" na čekanju! Marton Fučovič i Rafael Nadal su odavno trebali da izađu na teren, kao drugi po rasporedu na stadionu "Filip Šatrije", ali se meč koji je počeo pre njih odužio. Španska teniserka Soribes Tormo i Čehinja Barbora Krejčikova trenutno igraju treći set, na terenu se vodi velika borba!

Informer

14.38 - Britanski teniser Kameron Nori se povukao sa takmičenja u Parizu, a odlučeno je da ga menja grčki teniser Petros Cicipas, brat Stefanosa Cicipasa. Britanac je u prvom kolu trebalo da se sastane sa Holanđaninom Talonom Griksporom, ali je na nekih sat vremena pre meča prijavio da ipak neće igrati zbog povrede leđa. Bolji iz ovog duela će ići na španskog tenisera Karlosa Alkaraza u drugom kolu olimpijskog teniskog turnira. 

Informer

Petros Cicipas

14.28 - BUNČIĆ IDE DIREKTNO U BORBU ZA BRONZU! Usled povrede protivnika sa kojim je trebalo da se bori u repasažu, i predaje meča, srpski džudista Strahinja Bunčić se plasirao direktno u borbu za bronzano odličje.

14.19 - Poljska državna televizija "TVP" suspendovala je poznatog komentatora, Pšemislava Babjaša! On je tokom ceremonije otvaranja rekao da pesma čuvenog Džona Lenona "Imagine", koju je otpevala francuska pevačica Žulijet Armane, predstavlja komunističku viziju.

14.11 - RASTU ŠANSE ZA BUNČIĆA! Srpski džudista bi od 16 časova trebalo da se takmiči u repasažu sa Nuralijem Emomalijem za plasman u polufinale, ali je taj meč sada neizvestan. Naime, Tadžikistanac se povredio u četvrtfinalu protiv Japanca Ebe Hifumija, tako da je njegov nastup pod velikim znakom pitanja. Pao je na levu ruku, a još uvek nije poznato da li je povreda ozbiljnije prirode.

14.03 - Treninzi triatlonaca na takmičenju Parizu otkazani su zbog jako lošeg kvaliteta vode u Seni. Uprkos uveravanju vlasti da je nivo doveden do optimalnog, nikom od sportista nije na pamet palo da uđe u reku. Svetska triatlon organizacija merila je jutros kvalitet vode uz prisustvo lokalnih i državnih vlasti i svima je bilo jasno da nije poželjno da bilo ko tu pliva. 

Informer

Gradonačelnica Ana Hidalgo ušla je u reku da se okupa

13.55 - Ima mesta na olimpijskoj sceni i za umetničku gimnastiku. Prelepa Simon Bajls (27) privukla je veliku pažnju obožavalaca u francuskoj prestonici, dok se zagrevala pred izlazak na scenu. Potom je američko-belizejska gimnastičarka izašla i zajedno se sa svojim koleginicama iz nacionalnog tima SAD plasirala u finale ekipne umetničke gimnastike.

13.40 - Britanski teniser Kameron Nori (28) odlučio je da se zbog povrede povuče sa takmičenja u francuskoj prestonici. Njegovo povlačenje se kao i Aleksa de Minora odnosi na žreb španskog tenisera Karlosa Alkaraza! Naime, treći teniser sveta je juče savladao anonimnog Libanca Hadija Habiba (6:3, 6:1), a u drugom kolu je trebao da igra sa pobednikom duela Kameron Nori - Talon Grikspor. Još uvek nije poznato sa kim će Britanac biti zamenjen. 

13.30 - Holandski odbojkaš na pesku Stiven van de Velde, poznat po tome što je 2016. godine silovao devojčicu od 12 godina, izviždan je čim je kročio na teren na Olimpijskim igrama u Parizu. Holanđani su danas igrali protiv Italijana i poraženi su 2:1, a na početku meča kada je počelo predstavljanje učesnika po imenu i prezimenu, Van de Velde je naišao na otpor. Počeli su zvižduci, jer je očigledno najpoznatiji po svom nedelu. Međunarodni olimpijski komitet dozvolio mu je da se takmiči, ali uz brojna ograničenja. 

Informer

Stiven van de Velde

13.22 - BRAVO SRBIJA! Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je selekciju Japana rezultatom 16:15 (4:4, 3:4, 5:3, 4:4), u okviru prvog meča na Olimpijskim igrama u Parizu. 

Informer

Viktor Rašović

13.15 - Košarkaši Južnog Sudana savladali su selekciju Portorika u prvom meču na Olimpijskom turniru rezultatom 90:79. Pobednička ekipa će se u drugom kolu sastati sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država, dok će košarkaši Portorika igrati protiv Srbije.

13.10 - OBOREN OLIMPIJSKI REKORD! Zlato za Koreju! Oh Je-Džin je osvojila zlatnu medalju u disciplini deset metara vazdužnim pištoljem i tako zabeležila novi olimpijski rekord - 243,2 - koji je pre nje držala Ruskinja Vitalina Batsarškinja (241,3). Srebrnu medalju je osvojila takođe Korejka, Kim, dok je bronza otišla u ruke Indijki Mani Baker.

13.03 - Srbija vodi protiv Japana 12:11! Naš nacionalni tim je u treći kvartal ušao poptuno siguran i bez većih grešaka uspeo da nadvlada Japance (4:4, 3:4, 5:3). Ovaj meč možete pratiti uživo klikom ovde.

Informer

12.58 - Rukometašice Slovenije savladale su selekciju Južne Koreje sa 30:23 (14:12) u drugom kolu Olimpijskih igara, i tako ostale u igri za plasman u četvrtfinale. Najefikasnije u sastavu Dragana Adžića bile su Tamara Mavšar sa sedam, Tjaša Stanko sa šest, Ana Gros sa pet i Elizabet Omeregi sa četiri gola. U redovima Južne Koreje, Bitna Vu je postigla sedam, a Kjutaming Kang pet golova.

12.50 - Kraj za Srbina! Svega 44 sekunde bilo je potrebno rumunskom džudisti da obori srpskog reprezentativca na pod! Bunčiću ostaje borba u repesažu od 16 časova!

12.44 - Bunčić ponovo na terenu! Njegov rival u borbi za polufinale je Rumun Vieru Denis.

12.40 - Japanci vode! Vaterpolo selekcija Japana nakon druge četvrtine ima gol više od srspkog nacionalnog tima - 8:7!

12.30 - Bruka organizatora Olimpijskih igara! Košarkaška reprezentacija Južnog Sudana igra protiv Portorika prvu utakmicu na kontinentalnoj smotri u Parizu, a pred duel košarkaša organizatori su napravili veliku grešku i umesto himnu Južnog Sudana, pustili su himnu Sudana. Pogledajte i sami u videu ispod kako je to izgledalo.

12.25 - Vaterpolo Srbija - Japan: Rezultat posle prve četvrtine je izjednačen - 4:4!

Informer

Detalj sa meča Srbija - Japan

12.20 - Španski teniser Rafael Nadal trenutno trenira na šljaci i sve su prilike da će "bik sa Majorke" ipak igrati u singl konkurenciji protiv Fučoviča. Meč je zakazan danas za 13.30 časova.

12.15 - Naša vaterpolo selekcija odlično je startovala meč, ali smo zbog igrača manje posustali u igri, a taj trenutak su iskoristili Japanci kako bi smanjili rezultatsku razliku. Trenutni rezultat Srbija - Japan 4:2!

12.10 - "Crvena furija" pobedom otvorila Olimpijske igre! Vaterpolo selekcija Španije koja se nalazi u našoj grupi, savladala je selekciju Australije rezultatom 9:5.

Informer

Detalj sa meča Španija - Australija

12.05 - Naši vaterpolisti u Sen Deniju upravo startuju meč. Četiri prvoplasirane ekipe iz grupe (Španija, Francsuka,Mađarska, Japan, Srbija, Australija) će nastaviti takmičenja u četvrtfinalu sa četiri tima iz druge grupe u kojoj su: SAD, Hrvatska, Grčka, Italija, Crna Gora i Rumunija.

Informer

Vaterpolisti Srbije

11.55 - Srpski vaterpolisti uskoro počinju meč protiv Japana, u okviru prvog kola na najvećoj sportskoj smotri. "Delfini" kreću ka odbrani dva uzastopna olimpijska zlata iz Tokija i Rija, a ovaj meč možete uživo pratiti na lajv blogu na našem portalu

11.50 - Tooo mastore, Strahinja Bunčić u četvrtfinalu Olimpijskih igara. Njegov rival u borbi za polufinale je  Moldavac Denis Vieru.

11.48 - Bravoooo! Poen za Strahinju! Do kraja 25 sekundi. 

11.44 - Sjajno rušenje Strahinje, pa se izvukao iz teške situacije, bodri ga trener.

11.43 -  Strahinja Bunčić se u osmini finala bori protiv Italijan Matea Pirasa.

11.13 - Šteta, Velja nije uspeo da se domogne polufinala na 200 metara slobodno. U ukupnom plasmanu nakon kvalifikacija zauzeo je 18. mesto. On je ostvario vreme 1:47.56 , dok je poslednji plivač koji se domogao polufinale plivao 1:47.39. Mada, ima bar malo nade jer će biti druga rezerva za polufinalne trke, ako neko od plivača odustane on će upasti. 

11.04 - Velimir Stjepanović je bio ubedljivo prvi u kvalifikacijama na 200 metara slobodno u svojoj kvalifikacionoj grupi, ostvario je vreme 1:47.56. Videćemo da li će to biti dovoljno za polufinale.

10.29 - Martin Mačković i Nikolaj Pimenov uspeli su da se plasiraju u polufinale iz repasaža,  kao prvi u grupi su prošli u polufinale. Od četiri učesnika tri idu dalje, a Srbija je prošla kao prvoplasirana. Ostvarili su vreme 6:31:54. 

Informer

10.23 - Bravoooo, sjajan potez Srbina i poen za njega. Pobeda Strahinje Bunčića protiv Jašara Necafova prvom kolu na debiju na Olimpijskim igrama. U osmini finala ga čeka Italijan Mateo Piras.

Informer

10.20 - Izjednačena borba, čeka Strahinja priliku, ulazimo u poslednji minut. 

Informer

10.18 - Idemoooo Strahinja, debituje na Olimpijskim igrama.

10.06 - Australijski teniser Aleks De Minor povukao se sa Olimpijskih igara. On je povredio kuk u Parizu, žeelo je da se takmiči, trebalo da igra protiv Jana-Lenarda Štrufa na startu, ali je nekoliko sati pred meč objavio da se neće takmičiti u singl konkurenciji.

10.00 - Uskoro takmičenje počinje naš džudista Strahinja Bunčić koji se bori sa Jašara Necafova iz Azerbejdžana.

09.59 - Zlato u disciplini 10 metara pištolj osvojio je Sie Ju, srebro Maldini, a drugi Italijan Mona je osvojio bronzu.

09.45 - Damir Mikec je završio takmičenje na Olimpijskim igrama u disciplini 10 metara pištolj. Eliminisan je posle drugog eliminacionog kruga.

09.20 - Na teren će danas i Dušan Lajović čiji je meč protiv Maksimilijana Marterera četvrti na programu koji startuje u podne, pa bi trebalo da počne pre 18 časova.

09.15 - Ostalo je još 15 minuta do početka finala Damira Mikeca!

09.10 - Tokom emisije posvećene Olimpijskim igrama na Rts-u kolege su iznervirale voditeljku Tijanu Jevtić pa je morala malo da podvikne. Pogledajte urnebesan snimak.

08.30 -  Naša košarkaška reprezentacija danas (17.15, RTS 1) započinje pohod na olimpijsko zlato, a rival na startu C grupe u Lilu je jedna od najboljih ekipa u istoriji košarke - američki "drim-tim".

08.15 - "Srpska kuća" u Parizu je zvanično otvorena. Na ceremoniji su prisustvovali predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, visoke zvanice Francuske i predstavnici diplomatskog kora.

07.48 - Danas prve mečeve na OI igraju vaterpostili sa Japanom od 12.05, košarkaši su u Lilu, a u prvom kolu rivali su im prvi favoriti za zlato - Amerikanci od 17.15. Košarkašice na parket izlate u 21.00 rivale su im Portorikanke, dok od 17 časova odbojkaši igraju sa Francuskom.

07.47 - Događaj dana je u 9.30. Srbija bi već danas mogla da osvoji prvu medalju, Damir Miker se bori za drugo odličje na Olimpijskim igrama, ima srebro iz Tokija.

07.46 - Učešće na OI su  završili džudistkinja Milica Nikolić, strelkinja Zorana Arunović, bokserka Sara Ćirković, stonoteniserka Izabela Lupulesku, kao i plivačka štafeta 4x100 metara kraul u sastavu Velimir Stjepanović, Andrej Barna, Nikola Aćin i Justin Cvetkov.

Nedelja. 28. jul

9.30 Damir Mikec - streljaštvo, 10m pištolj, finale
9.36 Lazar Kovačević - streljaštvo, 10m puška, kvalifikacije
10.20 Martin Mačković i Nikolaj Pimenov - veslanje dubl skul, repesaž
10.00 Strahinja Bunčić - džudo, 66kg
11.00 Velimir Stjepanović - plivanje, 200m slobodno, kvalifikacije
11.15 Lazar Kovačević - streljaštvo, 10m vazdušna puška, kvalifikacije
11.32 Vahid Abasov - boks, 71kg
12.05 Srbija - Japan - vaterpolo
17.00 Francuska - Srbija - odbojkaši
17.15 Srbija - SAD - košarkaši
18.00 Dušan Lajović - tenis
20.46 Velimir Stjepanović - plivanje, 100m slobodno, polufinale
21.00 Srbija - Portoriko - košarkašice

Informer

07.45. Pratite uz Informer.rs srpske sportiste drugog dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu, ali i sva ostala dešavanja sa OI.