• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J. V.

26.10.2024

15:24

Kruzeri će pristajati i u Smederevu! Pravi se moderna marina na Dunavu

J. V.

Srbija

Kruzeri će pristajati i u Smederevu! Pravi se moderna marina na Dunavu

Podeli vest

Radovi na prvoj fazi uređenja marine u Smederevu biće gotovi početkom novembra a potom sledi njeno opremanje.

 - Smederevo će dobiti marinu, jednu od pet u okviru projekta "Zaplovi Srbijom". Marina je u zaleđu  predivnog zdanja Smederevske tvrđave i jedva čekamo da bude gotova, jer to će biti izuzetno velika stvar za nas, kako u turističkom, tako i u privrednom smislu, ali i svim ostalim oblastima – rekla je gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović pri obilasku radova na odmuljivanju marine. 

Foto: J. V.

Prva faza radova završava se početkom novembra

Reč je o prvoj fazi uređenja, koja početkom idućeg meseca treba da bude završena, a prema procenama, sa ovog prostora izvađeno je oko 50.000 kubika mulja.

 

Foto: J. V.

Predstavnici Grada i Agencije za upravljanje lukama

- Trenutno pravimo procenu neophodnih sredstava za drugu fazu, koja podrazumeva opremanje marine u Smederevu i nadam se do kraja sledeće godine, ili početkom 2026-te, da ćemo imati prvog operatera. To može da znači da će Smederevo možda biti prvi grad u Srbiji koji će imati kompletno i proglašeno lučko područje i operatera za upravljanje marinama. Na taj način svakako ćemo učiniti ovaj grad lepom turističkom destinacijom i mislim da će Smederevo dobiti svoju ulogu i mesto na nautičkoj karti ne samo Srbije, već i Evrope – rekao je Vuk Perović, direktor Agencije za upravljanje lukama.

Radovi na odmuljavanju marine preduslov su za izgradnju novog nautičkog objekta, koji će omogućiti pristan turističkim brodovima. Za odmuljavanje marine izdvojeno je 50 miliona dinara, a radi se na osnovu snimaka koje je izradila Agencija za upravljanje lukama.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set