• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv

31.01.2021

23:30

EVO KOLIKO PARA BRENA I SAŠA ZARAĐUJU OD GRANDA! Obezbedili su sebe i naslednike za CEO ŽIVOT - MILIONI SU U PITANJU

Estrada

EVO KOLIKO PARA BRENA I SAŠA ZARAĐUJU OD GRANDA! Obezbedili su sebe i naslednike za CEO ŽIVOT - MILIONI SU U PITANJU

Podeli vest

Saša Popović i Lepa Brena su pre nekoliko dana dobili poslednju ratu za svoj udeo u „Grand produkciji”.

Iako se još krajem 2019. pisalo da je kompanija „Junajted medija” postala stoprocentni vlasnik „Granda”, izvor Objektiv otkriva da se to dogodilo tek nedavno.

U prilog tome svedoče i podaci u Agenciji za privredne registre, s obzirom na to da su u njemu kumovi i saradnici još uvek upisani kao suvlasnici, dok je on i zakonski zastupnik. Takođe, Brena i njen suprug Slobodan Boba Živojinović su i članovi Nadzornog odbora. To znači da je transakcija nedavno završena, pa još nije bilo vremena da se to izmeni.

Foto: Printscreen You Tube

Saša Popović

Kao što je već poznato, estradni dvojac je produkcijsku kuću koju je osnovao 1998. prodao 2014. godine „Junajted mediji” za ukupan iznos od 30 miliona evra, ali je sve doskora imao 49 odsto vlasništva – Breni je pripadalo 25, a Saši 24. Prilikom potpisivanja ugovora, pre sedam godina, dobi- li su prvih 15 miliona evra – pevačica 7.650.000, a doskorašnji direktor „Granda” 7.350.000.

Međutim, prihod od prodaje ove firme nije jedini koji su Brena i Popović ostvarivali prethodnih godina, otkad su postali manjinski vlasnici. Naime, oni su svake godine dobijali svoj neto prihod od zarade „Granda”, odnosno procenat u skladu sa svojim delom vlasništva. Na internet stranici APR postoji podatak da je samo za 2019. godinu neto prihod „Granda” iznosio 4.952.000 evra.

Foto: printscreen instagram/lepabrenaa

Lepa Brena

Brena je od 2014. do 2019. samo od godišnjih bilansa kompanije prihodovala 4.370.500 evra, dok je Saša zaradio 4.114.482. Podaci za 2020. godinu još uvek ne postoje, ali se očekuje da budu bar približni kao 2019, kada je svako od njih dvoje prihodovao oko 1.200.000 evra.

To bi značilo da su, prema gruboj proceni, oboje posle prodaje većinskog udela u „Grandu” pa do ove godine, od profita dobili minimum po pet miliona evra, a ukupno – po 20.

Popović je prošle godine govorio za „Story” o razlozima prodaje kompanije, ali i o tome koliko je „Grand” od tada napredovao.

Foto: Printscreen You Tube/Grand Online

Saša Popović

“Godine 2014. su nam ponudili odlične uslove, koje Brena i ja nismo mogli da odbijemo, te smo prodali deo firme. Uskoro ćemo odlučiti da li da im ustupimo i ostatak. Puno su od samog početka učinili za „Grand”, o čemu, između ostalog, svedoči i broj zaposlenih. Ranije ih je bilo svega 40, dok danas u radnom odnosu imamo više od 200 ljudi”.

Često se pisalo da su prodali i ostatak kompanije, što je Popović u septembru demantovao:

“Ma, kakva priča o prodaji. Pričaćemo o tome sledeće godine”.

Sad je došla ta godina i prodali su ostatak „Granda”, ali do zaključenja broja nismo uspeli da ih dobijemo za komentar.

Saša inače ovih dana snima „Zvezde Granda”, dok je Brena otišla na Floridu, što je samo produžetak njenog putovanja po svetu, koje je počelo još u martu prošle godine. I dok ona nema više ništa sa „Grandom”, Popović i dalje radi za tu firmu kao specijalni savetnik, a kako saznajemo, plata mu je šestocifrena – na godišnjem nivou.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17