• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/T.M.

16.12.2021

08:00

SINOVI MARINKA ROKVIĆA OKUPILI SE NA BEŽANIJSKOM GROBLJU - Tata je znao da se neće izvući, a nije zaplakao...

Tamara Matić

Estrada

SINOVI MARINKA ROKVIĆA OKUPILI SE NA BEŽANIJSKOM GROBLJU - Tata je znao da se neće izvući, a nije zaplakao...

Podeli vest

Sinovi Marinka Rokvića, Nikola, Marko i Dario okupili su se juče na Novom bežanijskom groblju povodom 40 dana od smrti svog oca, Marinka Rokvića.

Dok su četiri popa držala opelo, Rokvići su se pomolili za pokoj duše pevača, koji je preminuo 6. novembra posle borbe sa rakom.

Žena Slavica donela kale

Na groblje je među prvima stigla Marinkova udovica Slavica i donela buket kala. Ona je cveće ostavila na grobu, sve vreme je stajala uz svoje sinove i plakala dok su sveštenici čitali molitve.

Foto: Tamara Matić

Pomen Marinku Rokviću

Nikola priča da je njegov otac znao da će umreti, ali da nijednom nije zakukao...

- Godinu dana smo se borili zajedno s Marinkom protiv bolesti. Znali smo da su male šanse da preživi, ali smo se nadali čudu, jer je oduvek bio snažan. Ponosan sam na njega zbog svega što je postigao, a najponosniji sam kako se nosio sa rakom poslednjih godinu dana. Nijednom nije zaplakao! To je izraz čojstva, koje je veće od junaštva! Zaštitio nas je od svoje patnje i bola, ne govoreći nam koliko mu je teško - kazao je pevač, pored kog je sve vreme bila supruga Bojana Barović.

Ponosan na sinove

Na pomenu je bio i Marinkov vanbračni sin Dario Rokvić, koji u novembru nije stigao da iz Kanade dođe na sahranu svog oca...

- Bio je ponosan na mene, Nikolu i Marka jer smo ostvareni ljudi i dobri roditelji. Nas trojici je teško, ali se držimo zajedno. Tako je još otkad smo bili mali. Otac nas je naučio da se poštujemo i držimo zajedno kao braća. Zahvaljujući njemu smo najbolji prijatelji - kaže Dario, kog je Rokvić dobio pre 41 godinu sa tadašnjom partnerkom Milom.

Čudom je izdržao godinu dana...


Nikola je ispričao da je njegov otac slučajno saznao za bolest:

- Nije imao nikakve simptome. Sasvim slučajno je otišao u bolnicu s našim bratom iz Nemačke, koji je ovde došao da se prekontroliše. Tada mu je otkrivena bolest. Nažalost, bila je već u odmaklom stadijumu. Na skeneru nije izgledalo da je toliko strašno, ali kada je urađen rez, lekari su videli da je sve već otišlo predaleko... Čudesno dugo je izdržao, jer je to bolest koja odnosi život za nekoliko meseci. On je uspeo da poživi godinu dana.

Foto: Tamara Matić

Dario Rokvić
Često im pevao

On priča da nije muzički talentovan kao njegova braća Nikola i Marko.

- Od tate nisam nasledio dar za pevanje, ali sam naučio da budem vredan i odgovoran. Omiljena tatina pesma mi je "Zanela me svetla velikoga grada", često mi ju je pevao. Moja deca srpski ne govore najbolje, ali znaju sve dedine pesme, kao i da je bio velika zvezda u Srbiji. Poslednji put sam ga video pre dva meseca, došao sam u Beograd zbog njega. Iako je bio bolestan, bilo nam je mnogo lepo... Smejali smo se, pričali, tepao mi je: "Moj Daki" - završava priču Dario.
 

Foto: Tamara Matić

Dario Rokvić

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija