• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. I.

18.07.2022

12:55

KULTURNO LETO U MLADENOVCU, ON JE MUZIČKI GOST! Adil Maksutović priprema spektakl, a pre njega ogroman broj dešavanja

printscreen

Estrada

KULTURNO LETO U MLADENOVCU, ON JE MUZIČKI GOST! Adil Maksutović priprema spektakl, a pre njega ogroman broj dešavanja

Podeli vest

Gradska opština Mladenovac prirediće manifestaciju "Kulturno leto" u periodu od 25. do 29. jula, a 2. avgusta obeležiće svoj dan velikim brojem događaja koji će zatvoriti Adil Maksutović

U toku Kulturnog leta, od 25.7.-29.7. u atrijumu fontane, ljubitelji likovne umetnosti moći će da uživaju u izložbi radova učesnika Likovne kolonije „Mladenovac 2022.“

Foto: Informer

Mladenovčani pripremaju "Kulturno leto"

Poslednjeg dana jula, u Velikoj Ivanči biće organizovana tradicionalna manifestacija „Igrale se delije“, posvećena velikom srpskom pesniku Miloradu Petroviću Seljančici. U Crkvi Sv. Dimitrija u tom selu, od 18 sati, biće organizovana promocija zbornika, a od 20 sati kulturno – umetnički program u dvorištu izdvojenog odeljenja OŠ "Kosta Đukić".

Dan despota Stefana

Dan despota Stefana biće obeležen 1. avgusta u manastiru Pavlovac, sa početkom u 10 sati, a iste večeri od 18 sati, program će biti nastavljen u porti Crkve Sv. Ilije u Crkvinama gde se nalazi spomenik koji čuva sećanje na despota Stefana Lazarevića.

Dan opštine Mladenovac

U velikoj sali Centra za kulturu i turizam, sa početkom u 16 sati 2. avgusta biće upriličena Svečana Akademija na kojoj će biti uručena najviša priznanja opštine.

Najmlađe Mladenovčane 2. avgusta na gradskom trgu, od 17:30 do 19 sati, očekuje sjajna zabava, razne igre i druženje sa magičnim herojima uz poznate animatore iz beogradskog „UV Densa“. Deca će biti u prilici da se druže sa Duhom iz lampe, robotom koji je visok tri metra, Zlatnom rajskom pticom i elegantnom junakinjom Violet.

Koncert poznatog Mladenovčanina Petra Nisića zakazan je za 20 sati. Nisiću će se na bini, na platou ispred zgrade opštine, pridružiti još jedan Mladenovčanin, Aleksandar Damnjanović. Od 21 čas za Mladenovčane će pevati Adil Maksutović.

Foto: Cobra

Pevaće na Trgu u Mladenovcu... Adil Maksutović

Da podsetimo, današnja naselja u mladenovačkom kraju pominju se još u srednjem veku, dok su prvi zvanični podaci o naselju na ovom području iz 1528. godine. Kralj Aleksandar Obrenović je 2. avgusta 1893. godine, ukazom, Mladenovac proglasio varošicom i od tada počinje moderna istorija Mladenovca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17