• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. I.

25.08.2022

07:42

JADRANKA GURA SRBIMA "PRST U OKO"! Pevala pesmu posvećenu Gotovini, pevačica propala i sad nastupa po kućama!

Estrada

JADRANKA GURA SRBIMA "PRST U OKO"! Pevala pesmu posvećenu Gotovini, pevačica propala i sad nastupa po kućama!

Podeli vest

Crnogorska pevačica Jadranka Barjaktarović osim pesama protiv Srba koje je do sada pevala u svojoj matičnoj zemlji, počela je da nastupa i u Hrvatskoj gde izvodi njihove nacionalističke pesme koje su posvećene tamošnjim generalima

Ovog puta Jadranka je otpevala pesmu koja je posvećena hrvatskom generalu Anti Gotovini i ostalim njihovim generalima kojima se sudilo u Hagu zbog ratnih zločina tokom operacije "Oluja" 1995.

Foto: Youtube printscreeen

Sada peva Hrvatima nacionalističke pesme... Jadranka Barjaktarović

Posrnula pevačica se ne smiruje. Ovog puta skandal je izazvala pevajući pesmu Miroslava Škora "Sude mi".

Jadranka je spornu pesmu pevala najpre prošle godine na jednom javnom skupu i od tada ju je uvrstila i u svoj redovni repertoar.

- Hoćemo li jednu "Sude mi"? Može? Sude nam. Ovo ćemo svi zajedno - rekla je okupljenim Crnogorcima Barjaktarovićeva na jednom nacionalističkom skupu pre nego što je zapevala spornu pesmu, a taj snimak može se videti na društvenim mrežama.

Inače, Škoro je više puta isticao da je ta numera posvećena Anti Gotovini i svim drugim hrvatskim generalima i da je nastala u trenutku kada su oni bili u Hagu.

Foto: AP/Photo

Hrvatski general Ante Gotovina, sudilo mu se za ratne zločine nad Srbima

- Pesma za sve naše generale, za Zrinskog, Frankopana, Gupca, za sve koji su na pravdi boga osuđeni u prošlom režimu od Blajburga do Stepinca i prolećara. Pesma je i za one pravednike koji su nedužni trunuli u Jasenovcu, za progonjene i osuđene kroz istoriju - rekao je Škoro je 2016. za Večernji list o pesmi "Sude mi", a u jednoj emisiji objasnio je dodatno:

Foto: Youtube printscreeen

Bez pardona otpevala Tompsonovu omiljenu pesmu... Jadranka

- Iako je očigledno da su pesme "Sude mi" i "Svetinja" o generalu Gotovini, ja sam te pesme posvetio svim hrvatskim generalima. I generalu Blaškiću, Markaču, Čermaku, svim generalima iz BiH koji su i dan-danas u Hagu - izjavio je on.

Inače, ova numera je jedna od najomiljenijih pesama Marka Perkovića Tomsona, a posebno je postala poznata nakon što su je Škoro i Tomson otpevali u duetu na koncertu "Milo moje", koji se održao u Domu sportova u Zagrebu, 2003. godine.

Pre dve godine ona je u Podgorici pevala pesmu "Ne može nam niko ništa", na skupu na kojem je bilo nekoliko hiljada ljudi, ali je drugi deo refrena promenila iz "jači smo od sudbine" u "jači smo od Srbije" i zbog toga je dobila zabranu ulaska u našu zemlju.

Foto: Youtube printscreeen

Peva po kućama... Jadranka peva Crnogorcima za slave i rođendane

Kako prenose mediji, Jadranka u poslednjih nekoliko meseci jedva sastavlja kraj s krajem, pa tako najčešće peva na proslavama krsnih slava pojedinih crnogorskih porodica, koje se održavaju po privatnim kućama i manjim restoranima i kafanama, za koje dobija minimalan honorar.

Tako je ona za Sv. Iliju pevala na slavi jedne cetinjske porodice, a snimak sa nje je postao viralan i na društvenim mrežama. Pored toga, može se čuti i videti uživo u malim kafićima i kafanama, ali je redovna gošća na političkim i nacionalističkim skupovima, gde opet peva crnogorske pesme i provocira Srbe dobro poznatim stihovima.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mile sumadinac

pre 1 godinu

U nasoj zemlji nece vise otpevati pesmu

Vla

pre 1 godinu

Nije Mi jasno zasto uopste pisete o kafanskoj pevaljki, ignoracija je najbolnija, Zar Ste to zaboravili, mnoge pevaljke cine neke gluposti kako bi se pisalo nesto o njima, zato prekinite sa pisanjem o ovakvim kafanskim pevaljkama

Nada

pre 1 godinu

Nikad vise neces krociti i pevati ni u Srbiji a ni u Republici Srpskoj - KRAJ !

ratko

pre 1 godinu

a sta ocekivati o klosarki na takav nacvin stvara publicitet ,drugacije ne moze,jada jadna,dno dna

OVO NAJVIŠE BOLI HRVATE, MILOGORCE, SARAJEVO... Nijedan investitor nije odustao od ulaganja u Srbiji, A KOD NJIH OPŠTA BEŽANIJA!
Društvo

OVO NAJVIŠE BOLI HRVATE, MILOGORCE, SARAJEVO... Nijedan investitor nije odustao od ulaganja u Srbiji, A KOD NJIH OPŠTA BEŽANIJA!

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović izjavio je da uprkos aktuelnoj situaciji u svetu i svim nestabilnostima nijedan investitor u Srbiji nije odustao od svoje investicije, niti ima naznaka da će se to desiti. Za razliku od Srbije investitori u Hrvatskoj, BiH, Makedoniji, Crnoj Gori, ali i drugim zemljama Balkana masovno odlaze jer više ne mogu da posluju

31.07.2022

16:05

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija