• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

19.11.2022

08:32

ONE SU REGIONALNE TRANS ZVEZDE! Promenile su pol, nailazile na osudu okoline, ali su stekle gomilu fanova!

Ilustracija

Estrada

ONE SU REGIONALNE TRANS ZVEZDE! Promenile su pol, nailazile na osudu okoline, ali su stekle gomilu fanova!

Podeli vest

Pevačice Alina Juhart, Elektra Elit, Nataša Maza i model Andreja Pejić su jedne od malobrojnih poznatih ličnosti sa prostora bivše Jugoslavije koje su promenile pol i javno govorile o tome, a Andreja je uspela da napravi od sebe čak svetski poznato ime!

Promena pola još uvek je tabu tema u mnogim zemljama širom sveta, pa je za ovako veliku životnu odluku potrebno mnogo hrabrosti, ali i podrške porodice i prijatelja.

Poznatim ličnostima je bez sumnje teže, s obzirom na to da mediji stalno prate svaki njihov korak, a milionski auditorijum ih svakodnevno komentariše i sudi.

Alina Juhart

Alina Juhart iz Maribora, koja se pojavila u muzičkom takmičenju Zvezde Granda i oduševila Srbiju i žiri, tek je jedna od poslednjih transrodna pevačica ili javnih ličnosti, koje su osvojile srca nacije tokom proteklih nekoliko godina.

Foto: Youtube printscreeen

Alina Juhart, pevačica

Naime, Alina je postala prava senzacija, ali ne toliko zbog vokala, koliko zbog priznanja da je transrodna osoba i svoje hrabrosti da na sceni bude ono što jeste u životu i pošalje snažnu poruku Srbiji i regionu i svim ljudima koji se osećaju drugačije. Njeno pravo ime je Alino, ali želi da je oslovljavaju s Alina.

Elektra Elit

Tokom proteklih godinu dana, jedna od estradnih senzacija jeste i pevačica Elektra Elite, koja u Švajcarskoj inače radi i kao prostitutka. O njoj su pisali i domaći, ali i tamošnji mediji.

Foto: Privatna arhiva

Elektra Elit, pevačica

Elektra Elite je u Švajcarsku došla iz Srbije pre 22 godine, kada je još bila muškarac. Danas iza sebe ima jedan brak, dva očinstva i jedan razvod i živi kao žena.

Andreja Pejić

Možda najpoznatiji trans model sa ovih prostora je manekenka Andreja Pejić. Ona je australijska manekenka srpsko-hrvatske nacionalnosti poreklom iz Bosne i Hercegovine. Pre promene pola početkom 2014. godine, označavana je kao androgeni maneken.

Foto: Instagram

Andreja Pejić, model

U julu 2014. godine Pejićeva je objavila da je početkom iste godine promenila pol, kao i da je time ostvarila svoj dugogodišnji san.

Nataša Maza

Pevačica Nataša Maza je prva javna ličnost koja je priznala da je promenila pol. Ova transrodna pevačica ušla je u žižu javnosti nakon što su postojale sumnje da je imala aferu sa bodibilderom Lepomirom Bakićem.

Foto: Public

Nataša Maza, pevačica

Kasnije je zbog njega ušla i kao gost na najpopularnije imanje u Lisovićima, u sklopu rijalitija "Farma", nakon čega je on odbio da razgovara sa njom.

Ona je više puta isticala da je pre promene pola iza nje veoma težak period i prilično stresne situacije, ali da je uspela da se izbori za sebe i sada konačno uživa u svom životu.

Nedavno se našla u žiži javnosti, kada su osvanule njene fotografije s podlivima, a izjavila je da je brutalno pretučena od strane bračnog para, koji su navodno bliski Kristijanu Goluboviću.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija