• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer/D. I.

14.01.2023

16:47

CECA MI JE STALNO ZAMERALA ŠTO SE PRIČA DA SMO ŠKOLSKI DRUGOVI! Ivica Dačić priznao kakav je zapravo njegov odnos s Ražnatovićkom, svi ostali u čudu!

E-Stock, Aleksandar Jovanović Cile

Estrada

CECA MI JE STALNO ZAMERALA ŠTO SE PRIČA DA SMO ŠKOLSKI DRUGOVI! Ivica Dačić priznao kakav je zapravo njegov odnos s Ražnatovićkom, svi ostali u čudu!

Podeli vest

Prijateljstvo Cece Ražnatović i Ivice Dačića datira još iz njihovih školskih dana, a neretko se u javnosti govorilo da su išli i u isti razred. Sada je Ivica objasnio šta je zapravo istina i zbog čega se njegova drugarica iz Žitorađe, odakle su oboje potekli, dugo ljutila.

S obzirom na to da se decenijama poznaju i druže, Ministar spoljnih poslova Republike Srbije, Ivica Dačić je neizostavni gost na Cecinoj slavi Sv. Nikola na kojoj je bio i prošle godine, te se našao i u njenom dokumentarnom serijalu "Ceca Show". On je na početku razgovora o Ceci najpre priznao da mu vreme strahovito brzo leti i da mu je čudno što Cecin sin Veljko već ima sina:

Foto: Informer/promo

Ceca se na Ivicu ljuti zbog jedne stvari...

- Gledao sam epizodu kada je bila Cecina slava - kaže Dačić i ističe da mu je u porodici najsimpatičniji mali Željko, Veljkov i Bogdanin sin.

- Ne mogu da zamislim da su već ta deca dobila decu, sećam se kada su se rađali Veljko i Anastasija, to je pokazatelj kako vreme ide. Ceca mi je stalno zamerala što svi pričaju da smo mi školski drugovi, jer mi to nismo. Išli smo u istu školu, ali sam ja sedam godina stariji od nje - ističe Dačić, koji navodi da se u narodu primilo da su ista generacija.

Ivica dalje navodi da se mlađih dana sa Cecom najbolje seća sa kulturnih događaja "Susreti sela".

- Takmičila su se sela i bilo je više grana, ona je učestvovala u pevanju, ja u kvizovima znanja. Ne mogu da kažem da smo mi drugovali, ona je za mene bila klinka - kaže Dačić, koji ističe da se svako na svoj način borio na svom životnom putu.

Foto: informer.rs

Ivica Dačić

- Sami smo se probijali kroz život, sami smo postigli to što danas jesmo. Nije bilo vremena od kada nismo bili u kontaktu, od kada smo u Beogradu - kaže Dačić.

Šef diplomatije dalje navodi da je sa Cecom proživljavao sve kroz šta je i ona prolazila.

- Drago mi je da ljudi prepoznaju to da ja nisam neprirodan čovek. Prednost Cecinog i mog prijateljstva je u tome što ne skupljamo bilo kakve poene u javnosti na taj način. Mnogi koji vole da budu bliski sa nama rade to da bi sebi dali na važnosti. Mi nemamo potrebe za tim, jer smo već to što jesmo. Proživljao sam kroz sve što je ona prošla kao da se dešavalo meni i mojoj porodici i obrnuto. Na svim našim žalostima i radostima, veseljima i proslavama uvek smo bili prisutni - kaže Dačić.

Foto: printscreen

Ceca je prošla mnogo toga...

On se osvrnuo i na Cecinu želju da je upozna sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

- Nije to njena prilika, moramo dalje da tragamo, mora ona nekog mlađeg - našalio se Dačić.

Upitan da li je istina da je bio u dilemi da prestane da se bavi politikom, Dačić kaže da jedino u životu imao dilemu da li da bude novinar ili da ode u politiku i navodi da njegov posao nije njegova razonoda.

Šef srpske dipomatije progovorio je i o viralnim snimcima na kojima peva najvišim svetskim državnicima, a kako kaže, i to je deo posla.

- Teško je njima pevati "Miljacku", kad ne razumeju o čemu je reč, pa morate malo da prilagodite svoj repertoar. Najviše sam voleo da pevam "Kaljinku" i "Podmoskovske večeri" - kaže Ivica Dačić i dodaje da to ne sme da se peva svakome, jer sada može da se shvati kao provokacija.

Osim ruskih, Dačić voli da zapeva i italijaske pesme poput "Santa Lucia" i "O sole mio", a od grčkih "Mi mou thimonis matia mou".

- Ali neizbežne su i iz naših regiona, ali se trudim da iskombinijem. Niko ne očekuje da ja znam da pevam, oni nisu navikli na tako nešto. To je vrhunac gostoljubivosti. U njihovoj kulturi nije da vas neko vodi na ručak, na večeru, da vam priredi muziku. To im se desi jednom u životu - kaže Dačić, koji otkriva i šta mu je rekao predsednik Palestine.

- Rekao mi je da će pamtiti dve večeri ceo život, kad je ženio sina i kada sam mu ja pravio večeru - kaže Dačić.

Veoma je teško opustiti one koji su dosta hladni, sa severa, latinoakerikanci i afrikanci se najviše opuste, ističe ministar spoljnih poslova.

- Obavezno je da pevam neke patriotske pesme, čak smo i zajedno pevali, uglavnom "Tamo daleko" i da odigraju kolo. Ja ih uhvatim, pa neko nauči ili ne nauči - kaže Dačić.

Kada se gosi opuste i oni počnu da pevaju, navodi Dačić.

Foto: Tanjug

Ivica Dačić oduševljava državnike

- Najviše me je iznenadio Sergej Šojgu, u džez varijanti je otpevao "Podmoskovske večeri" - navodi ministar.

On dalje dodaje da za svoju dušu voli da zapeva, a kada je bio mlađi svirao je i harmoniku.

- Ovo što ja pevam, kriv je Kusturica, a i supruzi sam pevao "Mi nismo sami", to je bilo odavno - kaže Dačić, koji dodaje da je i predsednik Francuske Emanuel Makron pevao sa njim.

- Pevao sam i Erdoganu, ta pesma je kod nas dosta popularna i svaki narod ima svoju verziju pesme, naučio sam da je otpevam na turskom i to je njemu bilo interesantno. Putinu smo pevali, a Makron je pevao zajedno sa nama - kaže Ivica Dačić.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17