• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.09.2021

13:30 >> 14:49

"DRUŽILI" SMO SE U KAFANI, UZ SUZE, OPROŠTAJE, PREBOLJEVANJA...Održana konferencija povodom premijere filma "Toma"!

Peđa Milosavljević

Kultura

"DRUŽILI" SMO SE U KAFANI, UZ SUZE, OPROŠTAJE, PREBOLJEVANJA...Održana konferencija povodom premijere filma "Toma"!

Podeli vest

Premijera filma "Toma" posvećenom legendarnom pevaču narodne muzike Tomi Zdravkoviću, biće održana u Beogradu

Tim povodom održana je pres konferencija u kojoj ekipa filma predstavlja ovo ostvarenje. Konferenciju vodi glumica Anđelka Prpić.

Na konferenciji su učestvovali reditelj i producent Dragan Bjelogrlić, kompozitor i producent Željko Joksimović, koreditelj Zoran Lisinac, kao i glumci Milan Marić, Tamara Dragičević, Sanja Marković. Petar Benčina se nije pojavio.

- Ja sam se jednom rukovao sa Tomom Zdravkovićem - rekao je Dragan Bjelogrlić, a potom nastavio:

-Najveći strah mi je bio što su akteri filma još uvek živi i želeo sam da mi niko ništa ne zameri. Rekao sam da ih tretiramo sa puno ljubavi. -

Današnja projekcija se simbolično održala u kafani "Dva jelena".

- Ideja je bila da se baš ovde održi projekcija, a inicijator je bio Željko Joksimović. On se setio i samo rekao: " Kako bi Toma voleo da bude premijera njegovog filma"? "Dva Jelena" je kultno vezana za njegov čuveni nastup kada su bili svi njegovi prijatelji -istakao je Bjelogrlić.

Tamara Dragičević se našla u ulozi Silvane Armenulić.

Foto: Peđa Milosavljević

Tamara Dragičević

- Nisam o tome do sada pričala. Bila sam jedina glumica na kastingu, a samim tim sebi konkurencija. Kada sam došla na prvi kasting, Dragan mi je rekao: "Nemoj da se smeješ" -rekla je Tamara i nastavila:

- Na sve to je došla posebna emocija, a to je kolektivna energija. -

Milan Marić se našao u ulozi Tome Zdravkovića.

Foto: Peđa Milosavljević

Milan Marić

- Ja i Toma smo se "družili" u kafani, nekada uz suze, oproštaje, preboljevanja...Nisam imao omiljenu pesmu pre filma - započeo je Marić.

Na pitanje kako se spremao za ulogu, Marić je odgovorio:

- Pozvao me je Bjela, ja u karantinu. Pozvao me je nepoznat broj, potom se predstavio i kazao da bi voleo kasting sa mnom. Prvo mi je stigao tekst, onda smo malo odlagali, a onda sam počeo da se pripremam. Došao je dan kastinga. Sa Tamarom sam radio prvu scenu i kada sam video nju, bilo mi je lakše. Završio se kasting, ostao je asistentnt Đorđe, koji se zahvalio i posle par dana sam dobio ulogu. -

Film „TOMA“ prvi je biografski film u novijoj domaćoj kinematografiji, čije linije priče prate lične uspone i padove jednog od najvećih pevača, boema i umetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji. Kako su nastale “Dotak’o sam dno života”, “Dva smo sveta različita”, “Ljiljana”, “Tužno leto”, i zašto je morao “dobro da se zaprlja” kada piše stih - opisali su scenaristi filma: Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić i Maja Todorović.

Na ovoj romantičnoj drami koja je snimana skoro šest meseci na lokacijma u Srbiji, Crnoj Gori i Americi radilo je više od 200 ljudi.

Premijera ovog filma održaće se 15. septembra u Sava centru, a u bioskope stiže od 16. septembra.

Projekat „TOMA“ realizuje se u saradnji sa Telekomom Srbija i Filmskim centrom Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17