• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. I.

31.01.2022

20:44

DANAS BI PROSLAVIO ROĐENDAN! Pred smrt je govorio da je razočaran u sve, a glumom je počeo da se bavi još kao dečak!

Prntscreen

Kultura

DANAS BI PROSLAVIO ROĐENDAN! Pred smrt je govorio da je razočaran u sve, a glumom je počeo da se bavi još kao dečak!

Podeli vest

Istaknutog glumca pamtimo po ulogama uglavnom negativaca i opasnih momaka

Jedan od najpoznatijih glumaca starije garde, Feđa Stojanović rođen je na današnji dan i da je živ, napunio bi 74. godine. Feđa je preminuo 5. maja prošle godine, a na večni počinak tada su ga ispratili članovi njegove porodice, prijatelji i kolege. 

Foto: Printscreen You Tube

Feđa Stojanović

Feđa je ostao upamćen kao veoma angažovan glumac i veliki gospodin, ali i kao divan profesor na Akademiji umetnosti jednog privatnog fakulteta. 

Njegova verna publika redovno je mogla da ga gleda u predstavama u Ateljeu 212, Zvezdara teatru, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Madlenijanumu, Malom pozorištu „Duško Radović“, Pozorištu „Boško Buha“, a široj publici poznat je i po brojim ulogama u filmovima i TV serijama.

Glumio je, između ostalih, u predstavama Molijer, Čudo u Šarganu, (Ne)sumnjivo lice, Tri verzije života, Otac na službenom putu, Zoran Đinđić, Revizor, Gospodin Biderman i piromani…

Ostao je poznat i po ulogama u filmovima "Tamo i ovde", "Ljubav i drugi zločini", "Čarlston za Ognjenku", "Flert", "San zimske noći", "Siroti mali hrčki 2010", "Mala noćna muzika", "T.T. Sindrom, Kupi mi Eliota", "Lepa sela lepo gore", "Višnja na Tašmajdanu" i drugim. 

Role je imao i u TV serijama „Selo gori, a baba se češlja“, „Moj rođak sa sela“, „Ulica lipa“, „Bela lađa“, „Košarkaši“, „Stižu dolari“, „Kazneni prostor“, „Porodično blago“, „Srećni ljudi“, „Bolji život“, „Roman o Londonu“, „Šešir profesora Koste Vujića“…

Foto: Printscreen You Tube

Danas bi navršio 74. godine

Tokom karijere osvojio je nagrade „Strahinja Petrović“ FDU Beograd, „Tanhofer“ FDU Beograd, Povelja za izuzetnu ulogu na Filmskim susretima u Nišu 2002. godine.

Sada se u javnosti pojavila 

Pre četiri godine preminuo mu je sin, poznati reditelj Uroš Stojanović za koga je Feđa govorio da mu je bio najveći kritičar.

- Mislim da je prošlo to viteško vreme da se borimo za istinu. Okruženi smo lažima i isključivo ličnim interesima. Posle svih prevara i razočarenja više nikome ne verujem. Odlično se osećam jer više nemam iluzije. A sve mi je bliža ona misao: „Ja sam zaćutao kad sam video ko je sve progovorio"-  rekao je prošle godine u intervjuu za list Politika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17