• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

25.08.2022

18:21

JAGODINKU SIMONOVIĆ DANAS NE BISTE PREPOZNALI! Evo kako sada izgleda glumica koja se proslavila ulogom u "Varljivom letu" (FOTO)

Kultura

JAGODINKU SIMONOVIĆ DANAS NE BISTE PREPOZNALI! Evo kako sada izgleda glumica koja se proslavila ulogom u "Varljivom letu" (FOTO)

Podeli vest

Dragana Varagić, glumica koju svi pamtimo kao Jagodinku Simonović iz "Varljivog leta", pekarka u koju se zaljubljuje lik koga tumači Slavko Štimac, ranije je govorila o ulozi koja joj je obeležila glumačku karijeru

Kako je Dragana ranije istakla, ponovo bi igrala tu ulogu.

- Igrala bih je ponovo. Ona je bila nešto komično u mom repertoaru nakon tragedija i likova koja sam igrala u Narodnom pozorištu. Izgledala bi isto da se snima danas jer je drugačije ne bih odigrala - iskreno je ispričala glumica.

Dragana Varagić je početkom devedesetih odlučila da život nastavi na drugom kontinentu, pa se tada preselila u Kanadu.

Foto: facebook/draganavaragic

Dragana Varagić u filmu "Varljivo leto 68"

- U Kanadi se sve planira. Za sve što hoćete da uradite postoji detaljno pisano obaveštenje, tako da možete samostalno da funkcionišete. Izuzetno se poštuje privatnost i ceni lojalnost. Postoji i svest o zajedničkom interesu. Kanada je zemlja koja obraća pažnju na probleme i rešava ih u hodu. Nije sve idealno, ipak, prisutna je stalna briga. Ako vam se nešto ne sviđa na bilo kojem nivou, ima mehanizama da to promenite. Nije sve uvek jednostavno, ali ima načina. Naša dijaspora je dosta naučila o tome. Ceni se dobra organizacija i sami ste odgovorni za aktivno rešavanje svojih problema. Penzioneri volontiraju u bolnicama, školama i prihvatilištima. Volela bih da se naši mladi ljudi sa dragocenim znanjem stečenim u svetu, vrate jednog dana. Zbog njih bi trebalo rešiti procedure priznavanja stranih diploma. Lično, ja sam ovde odustala od nostrifikacije magistrature sa Univerziteta Toronto. Kod nas ima i samovolje. Pravila možda postoje, ali ih niko ne poštuje. Nema samokritike, dok se kritičnost po pravilu doživljava kao napad na drugog, a ne povod za razmišljanje. Nema ni zajedničkog interesa - rekla je po povratku za beogradske medije.

Foto: Tanjug/ Dimitije Nikolić

Ovako sada izgleda glumica Dragana Varagić

- Ta radoznalost koju još uvek imam meni je dragocena u tome što radim, znači nešto menjam, nešto dodajem. Važno mi je i dosta me zanima šta se radi u drugim delovima sveta, zanima me pozorište njihovo, način predavanja, nove tehnike glume, vrlo sam radoznala - izjavila je Dragana svojevremeno za RTS.

 

BONUS VIDEO:

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija