• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.10.2022

15:40

KAKO ME JE GIDRA IZVUKAO IZ VOJSKE: Odveo me je u kafanu, nahranio, dao pare i otišao BILO JE VANDREDNO STANJE Nikola Kojo otkrio sve detalje

Insider, Jovan Jovanovic Cile/pexels/printscreen

Kultura

KAKO ME JE GIDRA IZVUKAO IZ VOJSKE: Odveo me je u kafanu, nahranio, dao pare i otišao BILO JE VANDREDNO STANJE Nikola Kojo otkrio sve detalje

Podeli vest

Čuveni glumac NIkola Kojo kaže da je njegov legendarni kolega Dragomir Gidra Bojanić bio veliki čovek, koji je mislio na njega čak i kada je bio u vojsci. Gidra je uspeo da izvuče tada mladog Nikolu iz kasarne

Kojo se prisetio šoka koji je doživeo kada su mu pre 36 godina u vojsci rekli da ima posetu:

Foto: printscreen

- Osamdeset šesta, januar. Ja mlad vojnik, još uvek na obuci. Raška. Hladno, uvek neka tenzija, neko vanredno stanje. Dolaze po mene i izvode me sa obuke. Imaš posetu, kažu... Na obuci nema posete, a kad je vanredno stanje, nema izlaska iz kasarne - napisao je Nikola Kojo na Fejsbuku i dodao:

- Dolazim na kapiju, čeka me komandant sa knjižicom i dozvolom za izlaz. Ništa mi nije jasno. Sa druge strane stoji pored auta i puši Gidra.
"Šta čekaš? Ulazi", kaže mi svojim šumadijskim akcentom koga se nije nikada odrekao.
Odveo me je u kafanu, nahranio, dao kao sad vojniku da daš 1.000 evra i otišao. U par rečenica koje smo izmenili, rekao mi je da je došao jer ima neka posla u blizini. Ostalo vreme smo ćutali. Po povratku iz vojske saznajem od prijatelja da me je slagao. Seo je u auto i došao samo zbog mene. Zauvek u sećanju! Ljudska veličina... -
prokomentarisao je Kojo.

On je post posvetio Gidri zato što bi veliki glumac sada navršio 89. godina. Bojanić i Kojo su sarađivali tokom serijala "Žikina dinastija", gde je Nikola napravio neke od prvih koraka u svetu glume. On je glumio  Gidrinog unuka.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija