• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.12.2022

10:55

KOIKOI u trci za najbolji novi bend u Evropi - još samo sedam dana do kraja glasanja

Promo

Kultura

KOIKOI u trci za najbolji novi bend u Evropi - još samo sedam dana do kraja glasanja

Podeli vest

Ostalo je još samo par dana da podržimo bend KOIKOI koji je pored nominacije za najbolji novi evropski bend dodatno nominovan i u konkurenciji za nagradu publike.

Glasanje je otvoreno do 5. januara 2023. putem linka mmeawards.eu

 

Jedan od najtalentovanijih novih bendova regionalne scene, beogradski indi-rok sastav KOIKOI nominovan je za prestižnu MME nagradu (Music Moves Europe Awards). Dobitnici ovog evropskog priznanja, koje se svake godine dodeljuje talentovanim artistima koji predstavljaju budućnost muzičke industrije, prethodnih godina bili su, danas megapopularne svetske zvezde, Rosalia, Dua Lipa i Stromae i brojni drugi.

 

Ove godine KOIKOI za titulu nove nade evropske muzičke scene u konkurenciji su sa još četrnaest izvođača iz cele Evrope, a ujedno su prvi bend iz Srbije nominovan za ovo priznanje! Nagrada će biti dodeljena 19. januara 2023. na najvećoj muzičkoj smotri u Evropi, festivalu i konferenciji Eurosonic Noorderslag u holandskom gradu Groningenu, gde će KOIKOI i nastupiti u okviru festivalskog programa u četvrtak, 19. januara u kultnom klubu Vera.

 

Za nagradu se bore sa izvođačima Amelie Siba iz Češke, CMAT iz Irske, Eee Gee iz Danske, Goldkimono iz Holandije i Hause Plants iz Portugala, te sa ukrajinskom kantautorkom Jerry Heil, Slovenkom July Jones, francuskim duom Kids Return, litvanskom muzičarkom Monikaze i Austrijankom pod imenom Oska, kao i sa španskom autorkom Queralt Lahoz i Italijankom Sans Soucis, nemačkim izvođačem Schmyt i belgijskim sastavom The Haunted Youth.

Eurosonic Nordeslag je muzička platforma koja se u formi festivala i konferencije održava svakog januara, okupljajući preko 4000 profesionalaca iz festivalske industrije kojima predstavlja evropske bendove i izvođače koji su u prethodnoj godini ostavili trag u muzičkoj industriji. Ove godine Srbiju pored KOIKOI predstavljaju i Konstrakta i Zemlja gruva,  čiji su nastupi predloženi i podržani od strane Radio Beograda 1 i nacionalne platforme Srbija stvara. Oni će svojim nastupima 19. januara dobiti  priliku da u narednoj godini budu bukirani za najveće festivale širom Evrope.

 

Nacionalna platforma „Srbija stvara“, koja pruža podršku nastupima oba benda, prethodno je, pružila podršku i domaćim bendovima Maika i Buč Kesidi za nastupe na festivalu Eurosonic, a na nedavno završenoj svetskoj izložbi Dubai Expo organizovala je i podržala nastupe čak 30 domaćih izvođača, koji su se predstavili publici iz celog sveta.

Nastupe izvođača iz Srbije podržavaju i Euroradio i Evropska radiodifuzna unija, najveća asocijacije državnih emitera koja će snimke oba koncerta nakon festivala distribuirati svim svojim članovima.

Nacionalna platforma „Srbija stvara/ Serbia creates“ je krovno, međuresorno telo Vlade Republike Srbije zaduženo za međunarodnu promociju Srbije kroz izvozni potencijal iz oblasti kreativnih industrija, inovacija i ekonomije zasnovane na znanju. Srbija stvara deluje kao nacionalni brend moderne Srbije koji afirmiše savremene vrednosti – kreativnost, inovativnost, znanje i talent.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17