• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic/Informer.rs

01.02.2021

18:17

VODITELJKA PROGOVORILA O TOME ŠTA SE DEŠAVA IZA KAMERA! Dogodi se da mi oči zasuze, glas zadrhti, ALI...

Showbiz

VODITELJKA PROGOVORILA O TOME ŠTA SE DEŠAVA IZA KAMERA! Dogodi se da mi oči zasuze, glas zadrhti, ALI...

Podeli vest

Već godinu dana gledaoci Jutarnjeg programa RTS se bude uz Bojanu Marković. Ova tridesettrogodišnja Kraljevčanka je već desetak godina deo Javnog medijskog servisa Srbije.

U tom periodu radila je kao novinar emisije crne hronike “Uviđaj”, Dnevnika, “Šta radite bre”, “Građanina” (emisija posvećena životu nacionalnih manjina), “Da, možda ne”, ali bila je i voditelj “60 najlepših narodnih pesama” tokom dve sezone i karavana “Najlepših narodnih pesama” u 13 gradova tokom tri meseca. Takođe je izveštavala iz green rooma “Beovizije” a bila je i deo tima za pripremu novogodišnjeg programa.

Kako se pripremate za razgovore u Jutarnjem programu i ima li razlike između teških i lakih tema?

- S obzirom na to da sam sa terena i novinarskih voda ušetala u voditeljske i studio, potrudila sam se da sa sobom ponesem znatiželju, pitanja, potrebu da pomognem u rešavanju društvenog problema, pomognem pojedincu. Trudim se da se temeljno pripremam za razgovore, bez obzira na temu i sagovornika, da li je on iz sveta politike ili zabave. Ipak, u Jutarnjem i bilo kom drugom živom programu, ima nepredviđenih okolnosti, iznenadnih vesti, samim tim i gostiju. U tim nepredviđenim okolnostima brzo pokupiš informacije, snalaziš se i plivaš kako situacija nalaže. Suštini teme, problema pristupam kao novinar ali i kao gledalac, pokušavam da saznam šta to obične ljude muči, šta njih zanima i kako da im razjasnimo određene dileme. Kada je zabava u pitanju, muzika, umetnost, potrudim se da pronađen anegdotu, zanimljivost koja bi nasmejala publiku. Za mene je tema teška kada sa sobom nosi emociju, u kojoj paralelno sa sagovornikom saosećam sa njegovim problemom, bolom i koliko god da sam pribrana, realna, dogodi se da vam zadrhti glas ili oči napune suzama.

Foto: printscreen You Tube RTS

Kada se uključe kamere u ranim jutarnjim satima, na šta prvo pomislite?

- Ima nas još koji smo poranili. Zato osmeh na lice, onaj prirodni, neusiljen, poželi gledaocima dobro jutro, jer je novi dan pred nama, neka donese samo lepe stvari.

Ko vas je od sagovornika u poslednje vreme iznenadio tokom razgovora u studiju?

- Iznenadio me je stolar Mile, koji godinama pravi stolice za decu, krevete, uopšte nameštaj socijalno ugroženima. Čovek, kog poželite da zagrlite, to su oni ljudi koji plene dobrotom, ljubavlju, humanošću (nisam smela da ga zagrlim zbog korone). Mile je nekako spontano i neplanirano podelio sa gledaocima dirljivu priču o pomoći devojčici. Rekao je da ga je ta situacija gotovo razbolela, nije mogao da ustane iz kreveta. I dalje je govorio emotivno, a ja sam gotovo zaplakala, jedva sam mu se zahvalila na razgovoru.

Foto: printscreen You Tube RTS

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija