• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/24sata.hr

11.02.2020

17:20

NEMAJU SRAMA! Rođaci Esme Redžepove TRAŽE SVOJ DEO NASLEDSTVA ! 47-oro DECE ĆUTI! OTIMANJE BOGATSTVA!

Estrada

NEMAJU SRAMA! Rođaci Esme Redžepove TRAŽE SVOJ DEO NASLEDSTVA ! 47-oro DECE ĆUTI! OTIMANJE BOGATSTVA!

Podeli vest

Užas.

Slavna pevačica Esma Redžepova i njen suprug Stevo Teodosievski tokom života su usvojili četrdesetsedmoro romske dece, a Esma, koja je imala veliku porodicu, finansijski je pomagala i deci svoje braće i sestara i brinula se o njima. Međutim, nakon njene smrti došlo je do brojnih problema oko podele nasledstva.

(FOTO) TOTALNO SE PROMENIO! Budući tata objavio fotku na Instagramu i sve IZNENADIO SVOJIM IZGLEDOM! PRAVA JE MUŠKARČINA!

LUNA NE PRESTAJE DA PLAČE! Danima ne izlazi iz kuće, u potpunom je HAOSU, a sve to zbog NJEGA! (FOTO)

Još pre desetak godina, Esma Redžepova radovala se što će jednog dana otvoriti Dom humanosti - kako je trebalo da se zove muzej u njenoj porodičnoj kući u skopskom naselju Šutka, piše "24sata.hr". Na pitanje kad će dovršiti Muzej i dom humanosti, Esma je 2004. godine odgovorila:

- Stariji ljudi znaju da kažu: ‘Nemoj nikad odmah dovršiti kuću. Ostavi barem nešto nedovršeno da imaš razloga da živiš’. Ali bih ipak želela barem ove godine da dovršim Dom humanosti, kako će se zvati muzej.

Foto: YouTube printscreen

Esma Redžepova preminula je 11. decembra 2016. godine, a u junu iste godine počela je da piše testament. Najavila je da će Muzej ostaviti državi Makedoniji, ali oko kuće su počeli da se otimaju naslednici. Kako se navodi, počela je da se vodi bitka između Humanitarne zadruge Esma i Stevo Teodosievski, kojoj je trebalo da pripadne kuća i koja je zatim trebalo da postane vlasništvo države.

VIŠE NE KRIJU - TEODORA I ANĐELO ZAJEDNO! Evo kako su proslavili pevačicin ROĐENDAN - nasmejani i srećni KAO NEKADA (VIDEO)

Međutim, tome su se usprotivili pevačicini naslednici, ali među njima nije bilo nijednog od Esmine usvojene dece.Oni nikad nisu tražili nasledna prava, ali su to učinili Esmini rođaci - deca i unuci njene braće i sestara. Iza pevačice ostalo je pravo bogatstvo i u intelektualnom vlasništvu jer je Esma Redžepova bila zvezda čiji su se CD-ovi prodavali u celoj Evropi.

Tako su, osim na nekretnine, rođaci polagali pravo i na autorska prava i nagrade od izvođenja njene muzike, što im niko nije osporavao, ali i na kuću koju je pevačica želela da pokloni svojoj domovini.

Prva se na Fejsbuku javila Vaska Jankovska, pevačica iz benda Gorana Bregovića, koja je rekla da sumnja u istinitost Esminog testamenta i da bi autorska prava trebalo da pripadnu Simeonu Atanasovu, koji je Esmu pratio na svim koncertima i nastupima i brinuo o njenoj karijeri nakon smrti supruga Steve, piše gorepomenuti hrvatski portal.

(VIDEO) JANJUŠ OPET BEŽI IZ ZADRUGE! Košarkaš hteo da PRESKOČI OGRADU, jedva ga ZAUSTAVILI! Obezbeđenje moralo da REAGUJE

Takođe, Esmina braća, njihova deca i unuci najavili su sudsko osporavanje testamenta i borbu za Esminu kuću. Tako je Adnan Redžepov, unuk Esminog brata, poručio iz Nemačke preko magazina Fokus da će tražiti svoja prava i tužiti humanitarnu zadrugu za uzurpiranje imovine i lažiranje testamenta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17