• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. KOSTIĆ

01.10.2020

07:45

"TOMA ME JE MOLIO DA GA UBIJEM" Mlađi brat najvećeg BOEMA otkrio JEZIVE DETALJE pevačevog TRAGIČNOG KRAJA!

Estrada

"TOMA ME JE MOLIO DA GA UBIJEM" Mlađi brat najvećeg BOEMA otkrio JEZIVE DETALJE pevačevog TRAGIČNOG KRAJA!

Podeli vest

Novica Zdravković kaže da je njegov slavni brat poslednje dane života proveo u teškim mukama

Novica Zdravković posle 29 godina otkriva da ga je slavni brat Toma Zdravković na samrti molio da ga ubije! Legendarni pevač preminuo je 30. septembra 1991. godine od posledica raka prostate, a poslednje dane života proveo je u teškim mukama.

Stravičan kraj

Tomin mlađi brat priča kroz kakav je pakao prošao "poslednji boem" pre nego što je zauvek zatvorio oči.

Foto: Printscreen You Tube

- Poslednjih šest meseci njegovog života bilo je veoma teško i morao sam stalno da budem uz njega. Svakog dana sam gledao kroz kakvu agoniju prolazi. Toliko mu je bilo teško da me je u jednom trenutku molio da ga ubijem, jer više nije mogao da podnese bolove i mučenje - kaže Novica za Informer i dodaje da i on ima ozbiljnih zdravstvenih problema:

- Već 18 godina muku mučim sa rakom bešike. Prestao sam da idem na hemoterapije i ne želim više da kročim u bolnicu. Neka poživim koliko Bog odredi, nadam se da ja neću dočekati tako stravičan kraj kao što je bio Tomin.

Novica je godinama bezuspešno pokušavao da pevača odvoji od kocke, ali je to bilo nemoguće.
- Voleo je pesmu, kafanu, kocku i alkohol. Nisam mogao da ga sklonim od kocke, nije bilo šanse. Gde god bi otišao, on bi se kockao, uživao je u tome - priča Zdravković, koji je ponosan što se posle toliko vremena snimaju film i serija o njegovom slavnom bratu:

Foto: Printscreen You Tube/Toma Zdravković

- Producentima filma Draganu Bjelogrliću i Željku Joksimoviću ispričao sam mnoge anegdote i zanimljivosti iz Tominog života. Sve to im je dosta pomoglo da što bolje napišu scenario. Recimo, otkrio sam im da je moj brat voleo da plače kada se napije.

Svađa posle sahrane

Novica kaže da se sa Tominom ženom Gocom posvađao još na bratovoj sahrani i da od tada ne govore:
- Kada god dođem na njegov grob, setim se sahrane i kiše koja je lila tog dana. Sa njegovom ženom Gocom ne govorim, evo već skoro 30 godina. A sve je počelo od Tomine sahrane... Kada smo otišli kući, zabranila mi je da goste poslužim rakijom. Stala je na vrata i rekla mi: "Ti možeš kod svoje kuće da ih služiš, ovde ne." I od tada nas dvoje ne razgovaramo. Kasnije smo se viđali samo na groblju, a svom sinu Saši zabranila je da priča sa mnom.Poznati se okupilina Tominom grobu

 
Brojne poznate ličnosti okupile su se juče na Centralnom groblju u Beogradu, gde se obeležavalo 29 godina od smrti Tome Zdravkovića. Među prvima su došli Dragan Bjelogrlić, Milan Marić, Željko Joksimović i Bane Obradović, koji ovih dana snimaju film i seriju "Toma" o čuvenom boemu. Na groblju su se pojavili i pevači Jovana Tipšin, Aco Pejović i Beki Bekić.
Poštovaoce pokojnog pevača dirnula je violinistkinja koja je na pomenu odsvirala melodiju "Svirajte mi tiho, tiše", koju u originalu izvodi Zdravković.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija