• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir.rs/informer.rs

21.08.2021

16:52

DERE SE NA NAS ZBOG BILJAKA! Komšije šokirane POSTUPCIMA Elene Karić, pa su poručili: VRLO JE NELJUBAZNA!

Estrada

DERE SE NA NAS ZBOG BILJAKA! Komšije šokirane POSTUPCIMA Elene Karić, pa su poručili: VRLO JE NELJUBAZNA!

Podeli vest

Na Kosmaju se proširila vesrt da će se Elena Karić iseliti iz kuće koju je, dok je bila u braku delila sa Jugoslavom, i da se u nju useljavaju Đokovići

Komšije, kao što je već poznato, jedva čekaju na ovu razmenu stanodavaca, ali kako kažu, dizajnerka enterijera im je i dalje u komšiluku.

- Elena je kupila imanje u blizini, samo što je sada u potpunosti okružena šumom. Možda smo mi previše zaostali za njeno poimanje, ali sve što ona radi nama je čudno. Ne samo meni, nego svima u kraju. I ništa to ne bi bilo sporno, da se ona sa nama nija svađala zbog svog načina života. Bili smo šokirani kada nam je rekla da moramo da vodimo računa kakvu muziku puštamo u blizini njenih biljki - počinje priču jedan sredovečni Kosmajac i nastavlja:

- Znate, mi dok radimo na polju pustimo neki radio koji emituje narodnu muziku i pustimo malo jače ton, da bismo čuli od rada traktora ili ako odemo na drugu stranu livade. Ona je napravila skandal, došla je i tražila da odmah ugasimo radio. Vikala je da takvim trešom želimo da uništimo njene biljke i da momentalno isključimo radio ili promenimo stanicu. Mi smo ćutali kao ukopani jer nismo mogli da verujemo šta nam priča, ona je vikala i tako besno se vratila u svoje dvorište. Komšinica koja živi pored nje mi je rekla da je ona biljkama pustila klasičnu muziku i da im svakodnevno priča. I ja nemam ništa protiv toga, sve dok meni ne diktira šta treba da radim. -

 

 

Da su se navikli na njene rituale, moglo bi se reći, kao i to da su je prihvatili takvu kakva jeste.

- Odlučili smo da ignorišemo to što radi po dvorištu iako nam je čudno, i u najmanju ruku nepoznato. Te pesme koje peva, reči koje izgovara, sveće koje pali i perje koje postavlja na određenim mestima postali su deo svakodnevice. Na isti način je izabrala mesto za novu kuću, probala je zemlju, ljubila je, danima sedela na različitim obroncima dok nije odlučila gde će da kupi plac. Vrlo je neljubazna, iako je niko ne dira. Umišlja da je bitna, a niko za nju ne bi ni čuo da nije nečija ćerka i nečija žena. Šta je ona, po čemu je poznata? -  pita jedan od meštana.

- Bilo nam je drago kada smo čuli da će se odseliti, jedva čekamo Novaka i njegovu porodicu. Nećemo im smetati, ali da znaju da uvek mogu dobiti od nas organsko voće i povrće, flašu domaće rakije i zimnice. A Elena, ostaje nam u komšiluku ali joj je kuća skroz u šumi, nema komšije u blizini pa nek radi šta hoće tamo, samo da ne pali one vatre da nam sagori šumu - kaže jedan stariji gospodin.

Meštani kažu i da su sa Jugoslavom mogli da se dogovore oko nekih stvari ali da je i on dobrim delom bio pod njenim uticajem. Spominju i problem sa vodom, koji je nastao kada je Elena napravila farmu pa je pola sele ostalo vode.

 

 

Ipak, ono što Eleni ne mogu osporiti, iako bi kako kažu voleli, jesti da joj je bašta bila uspešna.

- Elena je dovodila svog agronoma koji ju je savetovao kada koju biljku da sadi, ali i na kom mestu. Uzimao je uzorke zemlje pa se vraćao i označio joj gde šta da posadi. Svi smo se smejali. Čuj nauka oko poljoprivrede. Ko je nama ikada rekao gde ćemo šta da posadimo pa živimo od toga godinama. A on je njoj govorio koje se biljke sade na pun mesec, pa zašto je dobro da grašak bude pored ljubičica i koliko redova čega. To je bila glavna tema u selu mesecima - priča jedan meštanin, a onda nastavlja:

- Međutim, kada su joj sve biljke, voće i povrće uspeli i izgledali kao naslikani, svima nam je zapušila usta. Bili smo zapanjeni kada smo videli plodove, bila je i nama rodna godina ali njen plod je bio kvalitetniji. Njene biljke su “radile ko lude”. I njima je puštala muziku, ali to sigurno nije ključno. -


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17