• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbijadanas

13.10.2018

17:43 >> 17:45

ŠOK SVEDOČENJE! GARDISTI UBIJENI ZBOG 1,5 TONE KOKAINA sakrivenog u podzemnom SKLONIŠTU KARAŠ NA TOPČIDERU?!

Vesti

ŠOK SVEDOČENJE! GARDISTI UBIJENI ZBOG 1,5 TONE KOKAINA sakrivenog u podzemnom SKLONIŠTU KARAŠ NA TOPČIDERU?!

Podeli vest

Bivši oficir Vojske Srbije i Crne Gore koji sada živi u Moskvi dao je iskaz u tužilaštvu tvrdeći da su dvojica gardista Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović ubijeni zbog 1,5 tona kokaina koji je bio sakriven u kasarni na Topčideru

Jakovljević i Milovanović pronađeni su mrtvi 5. oktobra 2014. godine, oko 9 ujutru. Prema rečima ovog oficira, ubistvu u kasarni prethodila je istraga jednog pripadnika tadašnjeg DB o švercu droge. 

- Navodno, sve je krenulo u Zrenjaninu. Jedan od glavešina bezbednosnih službi za taj okrug pratio je kriminalnu grupu koja se bavila trgovinom droge i švercovala narkotike ka Mađarskoj, a najverovatnije i dalje u EU. Tada je došao do saznanja da se među dilerima nalaze i deca pojedinih oficira, ali i da je grupa povezana sa određenim ljudima koji su u to vreme bili aktivni u Vojsci. Prema saznanjima tog debeovca, štek za drogu bilo je upravo vojno podzemno sklonište Karaš na Topčideru - kaže dobro obavešten sagovornik.

Kako je oficir ispričao u tužilaštvu, bezbednjak iz Zrenjanina tražio je da istražni organi upadnu u kasarnu. Tada je on i upoznat sa ovim slučajem, o čijim detaljima je svedočio u tužilaštvu. Međutim, kako tvrdi, tadašnji vrh Vojske i bezbednosnih službi odbio je takvu akciju kako se Vojska ne bi kompromitovala u javnosti.

LAZANSKI UPOZORAVA NA NAPADE DŽIHADISTA: Nije opasno samo na Kosovu! IMAMO JOŠ VEĆI PROBLEM!

Preko svojih veza u Vojsci dileri su čuli da su razotkriveni, zbog čega su, prema rečima oficira, odlučili su da isprazne štek. Očigledno je da su imali svoje ljude i u samom vojnom objektu na Topčideru, jer su bili dobro upoznati sa organizacijom i do detalja isplanirali akciju, ali ih je splet nesrećnih okolnosti omeo u tome, a dvojicu nesrećnih gardista naveo pravo u smrt.

 

ZEMAN OČITAO LEKCIJU ŠEFU NATO STOLTENBERGU: Bombardovanje SRJ bilo greška, nema čime da se pravda!

- Dilerima je rečeno u koje će vreme i kuda straža proći i oni su po tim smernicama isplanirali svoju akciju. Došli su naoružani dugim cevima i ušli u vojni objekat misleći da će se mimoići sa stražom. Međutim, Jakovljević i Milovanović su navodno kobnog dana kasnili sa obilaskom desetak minuta i naleteli su pravo na dilere, koji su u strahu da će ih razotkriti rešili da ih likvidiraju - ispričao je oficir.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Butros Gali

pre 5 godina

Odavno poznato. A otac jedan od svercera je bio gardijski komandant u to vreme i oficir...

sasa

pre 5 godina

Ministar Vulin i njegova ekipa ce to brzo da sredi.

Ko

pre 5 godina

Ajte molim vas nismo ovce za sisanje dokle bre, ovi se sunjali kroz sumu da iznesu 1.5 tonu, ovo je u fazonu sta zna dete sta je 200 kila, za to treba kamion, da ih neko pusti u krug kasarne, ako su u krugu znaci nisu na meti sttazara, prica prazna.

Dejan

pre 5 godina

DB i njihovi sinovi su veći neprijatelji nego šiptari.

surovi

pre 5 godina

Pa ... ima logike !!! Samo kad bi bilo nekog ko ima m...... da malo ozbiljnije to prekopa.

Net

pre 5 godina

Slovenska minimalna plata 510E a prosečna 1240E a hrvatska minimalna plata se diže na 460E a prosečna na 895E a 2020-22g se u RH odbacuje KUNA i uzima EURO e onda im počinje nova istorija...Hrvatska vojska je danas počela vojno-taktičku vežbu akcije Oluja 95g ko najveću vojnu vežbu od samostalnosti sa 5500 vojnika na svim poligonima po RH i to 4dana ko 95g! Hrvatski branitelji i građani na štrajku u Vukovaru radi neprocesuiranja srpsih ratnih zločinaca traže blokadu Srbije na putu u EU dok ih ne izruči a dali su spisak od čak 1200srpskih zločinaca od kojih je uhapšeno SAMO 260!

Mrcalj

pre 5 godina

Hahaha sloba izgleda hteo da drogira oslobodioce da bolje oslobadjaju STRASNO je ovo sta Srb priredjuje ubiju momke jer su videli djenerala mladica kako ga kriju a posle se to zataskava I teorije zavere I lazne verzije izmislja ju Jadna je to ZEMLJA I narod Koji u takvom jadu Zivi

Kosta

pre 5 godina

Nije 2014 vec 2004,raspitajte se malo pre nego sto objavite tekst.Ne morate ni ovaj komentar da objavite,kao sto niste objavili ni predhodne koje sam pisao.

sumadinac neprskani

pre 5 godina

ja za organizatore dilere i uopste ucesnike u ovom zlocinu po svakom kriterijumu ne vidim nijedan lek do rapav bagremov kolac pa da se generalska decica suse na njemu bar tri dana za primer svakom nistaku kome padne na pamet da dira u vojsku .

Sandra

pre 5 godina

Ako je ovo tačno onda je to strašno. I zašto se krije!? To je bruka za vojsku i one starešine koji ne dozvoljavaju da se sazna istina.

miloš

pre 5 godina

Nije ni čudo što vas smatraju tabloidnom novinom u službi vladajuće grupacije.

Jox

pre 5 godina

A kako bi izneli 1,5 tona kokaina iz objekta garde, koji je pod strazom? Nije to kutija sibica da se stavi u dzep i preskoci ograda. Prica je puna rupa i jos jedna izmisljotina, tj DB pravi spin da skrenu paznju sa pravog razloga ubistva gardista i da bi skinuli odgovornost sa sebe. Ovo bi neko dete peti razred mozda moglo da proguta.

zoran

pre 5 godina

Pobili vojnike a niko od dičnih oficira da se oglasi, ćute godinama kao zaliveni, gledaju samo kako da se ogrebu za neko vanredno unapređenje. A kako su se samo glasno izdirali, dok smo služili besplatne vojne rokove, kada nam otpadne dugme, ili nismo savršeno obrijani. Pa zar u gardijsku kasarnu da se skladišti narkotik, ej, bruke. Sramota me da kažem da sam i ja služio u gardi.

Ljubo

pre 5 godina

A koga to ova vlast pritvori ,ukloni sa ulica i opravda svoja naglabanja i optuzbe svakim danom vec pola decenije ....ovi ovakvi ,ovaj ovakav ,ovi pokrali ,ovaj prisvojio i unistio...Pa naravno da u Srbiji vec odavno mu*a nema niko ,jer ih je Tito nas Marsal mnogima odsekao odavno....

Baja

pre 5 godina

Ili još bolje da se kao nekada novinari potpisuju ispod članka koji objavljuju... Ovako, sve je ovo potpuna budalaština...

Jox

pre 5 godina

DB ovom nevesto smisljenom, bolje reci sklepanom pricom samo hoce da odvuce paznju javnosti sa stvarnog razloga zasto su gardisti ubijeni i u tome im zdusno pomaze dnevni list informer. Neka bude ovo na vasu dusu svi clanovi informera, a decu da vam ne diram! Sram vas bilo zauvek, za vjeke vekova!

Sima Malkovič

pre 4 godine

Nema logike niti gram istine. Bio sam tada tamo. Nema kašnjenja niti sekund. Uostalom i da ima, straža ne ulazi u objekat, nema potrebe da ih neko likvidira zbog toga. Varijanta "Mladić", nije bio tada tamo 100% niti bi Mladić ili bilo ko iz jegovog obezbeđenja pucao u srpskog vojnika. Zadnje reči umirućeg vojnika su bile "iznutra, iznutra"! Strašno je ovo licitiranje zbog njihovih majki i očeva. Možda bi trebalo usmeriti istragu na lovce na ucene i njihove domaće pomagače koji su tražili Mldića. Da ima vlast, reio bih ti veoma brzo (ako bih preživeo).

ati

pre 4 godine

Pa to je nasa Drzava. I danas isto rade te radnje i normalno da i ma nedostupni.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17