• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

18.09.2019

18:48

DEVOJČICA SE U VRTIĆU U RAČI OTROVALA SREDSTVOM ZA DEZINFEKCIJU! Vaspitačica mislila da je voda pa dala detetu da popije

Vesti

DEVOJČICA SE U VRTIĆU U RAČI OTROVALA SREDSTVOM ZA DEZINFEKCIJU! Vaspitačica mislila da je voda pa dala detetu da popije

Podeli vest

Dvogodišnja devojčica iz Rače Kragujevačke otrovala se u vrtiću u tom mestu pošto je popila sredstvo za dezinfekciju "asepsol", koji je bio u flašici sa etiketom vode

Jezivi slučaj, u kom dete nije pretrpelo teže posledice samo zahvaljujući tome što je na vreme stiglo do lekara, dogodio se u vrtiću "Naša radost" u Rači Kragujevačkoj. Misleći da je u flašici na stolu voda, vaspitačica je detetu dale flašicu da pije.

Međutim, umesto vode, u flašici je bilo sredstvo za dezinfekciju "asepsol", koji u sebi sadrži otrovnu supstancu benzalkonijum-hlorid, koja može biti i fatalna ako se popije u većim količinama. Nedugo pošto je popilo malo tečnosti, dete je počelo da povraća.

Ne znajući šta se događa sa detetom, iz vrtića su pozvali majku da dođe po nju. Majka je dete odmah odvela u Dom zdravlja u Rači, a odatle je dete transportovano u bolnicu u Kragujevcu.

Ljubina Jevtić, direktorka Predškolske ustanove "Naša radost" iz Rače, kaže za "Blic" da je pokrenut disciplinski postupak i da su svi nadležni organi upoznati sa slučajem.

- Odgovornost zaposlenih će se utvrditi kroz istragu i oni će snositi određene posledice u skladu sa zakonom – kaže Jevtićeva.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17