• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

14.11.2019

08:35

UŽAS OTKRIVEN PO MIRISU MOZGA BEBE Čim sam otvorio Draganinu glavu, sve mi je bilo jasno! Tanja ubila dve ćerke, ni SUZU NIJE PUSTILA

Vesti

UŽAS OTKRIVEN PO MIRISU MOZGA BEBE Čim sam otvorio Draganinu glavu, sve mi je bilo jasno! Tanja ubila dve ćerke, ni SUZU NIJE PUSTILA

Podeli vest

Tanja Perić (44) pre 23 godine je, u razmaku od dve nedelje, otrovala svoje dve ćerkice, četvoromesečnu Draganu i dvogodišnju Tamaru * Zločin je rasvetljen samo zahvaljujući obducentu

Tanja Perić (44), koja je 1996. godine u Batušincu kod Niša otrovala svoje ćerkice, četvoromesečnu Draganu i dvogodišnju Tamaru, umalo se izvukla za stravičan zločin!

Uhapšena je samo zahvaljujući obducentu, doktoru Branislavu Denoviću, koji je shvatio da je Tamara otrovana čim joj je otvorio glavu, i to po specifičnom mirisu mozga! Odmah je insistirao da se iskopa i telo male Dragane, koja je preminula dve nedelje ranije. Tad je obdukcijom utvrdio da je i ova devojčica otrovana, pa je sva sumnja pala na majku Tanju, koja je uhapšena i tek je tad priznala zločin.

Insekticid u mleku

Doktor Denović je prekjuče prvi put javno pričao o ovom jezivom slučaju, koji ne prestaje da šokira javnost i posle 23 godine.
- U Institut za sudsku medicinu tada je stiglo telo dvogodišnje devojčice, koja je iznenada umrla. Čim sam joj otvorio glavu, znao sam da je otrovana. Otrovi se prepoznaju po mirisu, osetio sam ga u njenom mozgu, a zatim i u želudačnom sadržaju - priča Denović.

Foto: Privatna arhiva

OTKRIO BRUTALAN ZLOČIN Branislav Denović

Toksikološka analiza je zatim potvrdila njegovu sumnju i on je u svom izveštaju naveo da se radi o "nasilnoj smrti trovanjem insekticidom malationom".
- To je organofosforno jedinjenje, koje vrlo brzo deluje. Dolazi do plućnog edema, koji izaziva gušenje. Ipak, u tom trenutku još nisam bio siguran da se radi o ubistvu, s obzirom na to da dvogodišnje dete hoda, izlazi u dvorište, živi na seoskom domaćinstvu, pa je bilo moguće da je samo našlo insekticid u kući i popilo ga - objašnjava Denović.

SNAJA MI ZATRLA PORODICU! Strašna porodična tragedija Mirjane Perić (74) iz sela kod Niša: Otrovala mi je dve unuke, odrobijala ih, a onda se preudala!

Međutim, on je ubrzo saznao da je samo dve nedelje pre Tamare na isti način umrla i njena sestra Dragana, stara samo četiri meseca.
- Saznao sam da je mlađa devojčica sahranjena, a da obdukcija nije rađena. Odmah sam predložio istražnom sudiji Staniši Kržaliću da uradimo ekshumaciju. On u početku nije bio za to, ali sam ja insistirao. Rekao sam mu da ako hoćemo da dođemo do istine, nema drugog puta. Ako bismo utvrdili da je i mlađe dete umrlo od trovanja, pa još i ako bismo ustanovili da se radi o istom otrovu, mogli bismo sa sigurnošću da kažemo da su obe devojčice ubijene - priseća se Denović jednog od najpotresnijih slučajeva u svojoj karijeri.

Ekshumacija Draganinog tela obavljena je mesec dana posle sahrane, ali zahvaljujući hladnom vremenu, telo je bilo potpuno očuvano.
- Čim sam otvorio dete, osetio sam isti miris... Toksikologija je potvrdila da se radi o istom otrovu. Dragana je bila beba, nije mogla sama da odšeta i nađe insekticid, neko je morao da joj da otrov. Već sutradan majka otrovanih devojčica je uhapšena - objašnjava obducent.

Foto: Privatna arhiva

NIKAD NIJE PREŽALIO ĆERKE Otac otrovanih devojčica

Tanja, inače, neposredno nakon Tamarine smrti ni po čemu nije izgledala kao žena koja je za samo dve nedelje izgubila dvoje dece. Nosila je crninu, ali na njenom licu nije bilo ni tuge ni suza kada je novinarima pričala o Tamarinoj smrti.
- Dok sam joj davala mleko, ona samo lacnu (štucnula, prim. aut.) i prevrnu s' oči. Zavikala sam: "Mamo, mamo, i Tamara isto ko Dragana" - pričala je Tanja hladnokrvno, kao da prepričava neku banalnu situaciju.
Ona je ubrzo zatim saslušana i tad je priznala zločin, nakon čega je upućena na posmatranje u Psihijatrijsku bolnicu u Gornju Toponicu.

(VIDEO) POKUŠAO DA SILUJE UČENICU U TOALETU GIMNAZIJE! Prišao joj sa leđa i obuhvatio oko struka, ONA POČELA DA VRIŠTI! Policija intezivno traga za OVIM MUŠKARCEM!

Ni trunke kajanja

Njen psihijatar konstatovao je da Tanja nije pokazivala nikakvo kajanje, čak nije ni priznala da je u njenom postupku bilo ičeg lošeg. Na kraju je konstatovano da je bila uračunljiva u trenucima dok je ubijala dvoje dece i osuđena je na 12 godina robije. Kaznu je odležala u ženskom zatvoru u Požarevcu, ali se po izlasku na slobodu nije vraćala u Bratušinac, jer je njen muž Dejan zatražio razvod čim je uhapšena.

Podsetimo, Tanjina bivša svekrva Mirjana ispričala je za Informer da je njen sin Dejan u međuvremenu umro od tuge za decom, a ubrzo potom i njen muž. U kući u Bratušincu ostali su da žive još samo Mirjana i njen 96-godišnji svekar.

Preudala se, porodica je se odrekla

Tanja se nakon odsluženja zatvorske kazne nikada nije vratila u roditeljsku kuću u niškom selu Pasipoljana, gde je odrasla. Komšije kažu da je nisu nijednom videle otkako je uhapšena.
- Kako sam čuo, udala se negde, ali niko ne zna gde. Ne verujem da je smela roditeljima na oči nakon što im je ubila unučiće - rekao je komšija.
U Tanjinoj kući juče smo zatekli devojku, koja je po svemu sudeći Tanjina sestričina.
- Tanja mi je valjda tetka, sestra moje majke, ali ja je nikad nisam videla, niti znam nešto o njoj. O Tanji se u našoj kući ne priča, niko je ne pominje. Tek poslednjih dana saznajem iz medija šta je uradila pre 23 godine - rekla je ona.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija