• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.11.2019

20:16

PROPAO PAKLENI PLAN ŠIPTARA! Ubici navijača nudili PARE I SKLONIŠTE da OPTUŽI SRBIJU ZA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA!

Vesti

PROPAO PAKLENI PLAN ŠIPTARA! Ubici navijača nudili PARE I SKLONIŠTE da OPTUŽI SRBIJU ZA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA!

Podeli vest

Strahinja Đanković (23), koji je 2018. ubio Petra Arsića u Beogradu, uhapšen je prekjuče u Merdaru nakon što su ga Šiptari izbacili sa Kosova, gde je imao utočište. Šiptari nisu uspeli da ga iskoriste da Srbiji smeste ubistvo Ivanovića

Strahinja Đanković (23), koji je u februaru 2018. ubio navijača "Rada" Petra Arsića (38) u Beogradu, uhapšen je prekjuče na administrativnom prelazu Merdare, nakon što je bukvalno izbačen sa Kosova, gde su ga Šiptari krili.

Đanković je od jula prošle godine bio u rukama šiptarskih bezbednosnih službi na Kosovu, koji su mu nudili da optuži državu Srbiju za ubistvo Olivera Ivanovića 16. januara prošle godine. Šiptarski pakleni plan je, međutim, propao, pa im Đanković više nije bio potreban i odveden je do Merdara, gde su ga pokupili naši policajci.

Veza sa "kavačkim klanom"

Đanković je, inače, odmah posle ubistva Arsića ispred kafića "3K" na Vidikovcu pobegao na Kosovo, gde se povezao sa pripadnicima crnogorskog "kavačkog klana", koji su takođe bili u bekstvu.

On je, međutim, polovinom jula 2018. uhapšen u iznajmljenom stanu u Prištini zajedno sa pripadnicima "kavačkog klana" Mariom Miloševićem (39) i Đorđem Pavićevićem (32), kao i sa još dvojicom odbeglih kriminalaca iz Srbije i izvesnom Ljauretom Zubom, Albankom koja radi kao plesačica u noćnim klubovima na Kosovu.

KO JE GORAN TRTA, Srbin koji je likvidiran u Južnoafričkoj Republici? Zemunac postao poznat kada je DO SMRTI PRETUKAO vlasnika menjačnice u Beogradu, kriminalni dosije - PUN!

Foto: Informer

UVIĐAJ NA VIDIKOVCU Petar Arsić ispred kafića upucan u glavu

Izvor Informera dobro upućen u ovaj slučaj kazao je da je u tom stanu u Prištini tada nađeno nekoliko kilograma kokaina, a kosovska policija je sve uhapšene optužila da pripadaju organizovanoj kriminalnoj grupi.
- Međutim, kosovske bezbednosne službe su ubrzo potom, bez ikakvih dokaza, iznenada optužile Đankovića i Miloševića da su u januaru 2018. ilegalno bili na Kosovu i da su učestvovali u ubistvu Olivera Ivanovića i planirali atentat na još jednog vođu kosovskih Srba. Odmah zatim pojavila se informacija da su albanske bezbednosne službe ponudile Đankoviću i Miloševiću status svedoka saradnika u tom slučaju, a zauzvrat je trebalo da optuže državu Srbiju i njene zvaničnike da su naručili Oliverovo ubistvo - objašnjava naš izvor.

SRBIJA IZRUČUJE JOVICU VUKOTIĆA CRNOJ GORI! Viši sud u Beogradu doneo rešenje za vođu škaljarskog klana!

Prema njegovim rečima, u to vreme su se čak i u albanskim medijima pojavile informacije da bi Đanković i Milošević, prema tom dogovoru, bili oslobođeni optužbi za tri likvidacije na Kosovu, otmicu, trgovinu drogom i nelegalno oružje. Takođe, dobili bi novi identitet, preseljenje na sigurnu lokaciju i dosta novca. Navodno, iza tog dogovora su lično stajali saradnici Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja.

- Ovaj pakleni plan Šiptara je, na svu sreću, osujećen, u velikoj meri zaslugom naših bezbednosnih službi. Kad su šiptarski bezbednjaci shvatili da Đanković i Milošević ipak ne mogu da im posluže da smeste državi Srbiji Oliverovo ubistvo, odlučili su da ih puste niz vodu. Tako je 5. novembra ove godine Mario Milošević zvanično izručen Crnoj Gori, pošto ova zemlja priznaje Kosovo i ima sklopljen ugovor s njima o ekstradiciji, dok je Đanković dve nedelje kasnije praktično ispraćen do administrativnog prelaza, gde ga je u Merdaru preuzela naša policija - navodi naš izvor.

UHAPŠEN UBICA SA VIDIKOVAČKOG VENCA! Likvidirao Petra Arsića, skrivao se od februara 2018, PAO NA MERDARU!

Sin Dugog pomagao

Đanković je, inače, navijač "Rada", kao i njegova žrtva Petar Arsić, i dobro je poznat našoj policiji po različitim krivičnim delima. On je 28. februara 2018. sa prijateljem došao u kafić "3K" na Vidikovcu u Beogradu, gde se odmah sukobio sa Petrom, kog je poznavao odranije. Pozvao ga je da izađe napolje, a za njima su pošli Strahinjin drug i Petrova dva prijatelja. Đanković je tada bez razmišljanja potegao pištolj i pred svima hladnokrvno pucao Arsiću u glavu.

Petar je na mestu pao mrtav, a svi ostali su se razbežali. Policija je na mestu ubistva pronašla telefon Ljubomira Lainovića (23), sina Branislava Lainovića Dugog, kog je 2000. godine likvidirao "zemunski klan". Ispostavilo se da je kobne večeri Ljubomir bio u društvu sa Strahinjom i on je ubrzo uhapšen zbog pomaganja u ubistvu. 

Motiv Arsićevog ubistva osveta ili droga?

Spekulisalo se da je Strahinja Đanković iz osvete ubio Petra Arsića, jer je ovaj navodno bio povezan sa ubistvom njegovog prijatelja Aleksandra Savkovića (27) ispred beogradskog kluba "Nana" u decembru 2017. Takođe, spekulisalo se i da iza svega stoje neraščišćeni poslovi s drogom, ali ove informacije nikad nisu potvrđene iz policije.

Ubijeni Arsić je takođe imao kriminalni dosije i za njim je u vreme ubistva bila raspisana potraga zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških povreda. On je bio pripadnik "Gvozdenog odreda", istaknute navijačke grupe fudbalskog kluba "Rad", a odležao je petogodišnju zatvorsku kaznu zbog teških krađa i razbojništava. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59