• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Srpski telegraf

18.12.2019

15:16

TETKICA ČULA VRISKU I SPREČILA OTMICU DEVOJČICE (8)! Užas u osnovnoj školi na Paliluli, roditelji u panici

Vesti

TETKICA ČULA VRISKU I SPREČILA OTMICU DEVOJČICE (8)! Užas u osnovnoj školi na Paliluli, roditelji u panici

Podeli vest

Policija traga za nepoznatom ženom koja se sumnjiči da je pokušala da otme maloletnu devojčicu Z. P. (8) na ulazu u dvorište Osnovne škole "Arčibald Rajs" na Paliluli u Beogradu!

Srećom, vrisak devojčica je čula spremačica, koja je istrčala na ulicu, nakon čega je otmičarka pobegla!

Incident se dogodio 12. decembra. Kako saznajemo, žena je devojčicu koja ide u drugi razred i njenu dve godine stariju sestru pratila od obližnje autobuske stanice sve do škole. Kada je videla da će ući u dvorište ove obrazovne institucije, zgrabila je mlađu devojčicu za ruku i počela da je odvlači.

- Devojčice su do škole išle autobusom i po izlasku iz prevoza za njima je krenula mlađa žena stara oko 25 godina. Ipak, u trenutku kada su devojčice krenule da ulaze u školu, ona je zgrabila Z. P. - kaže izvor Srpskog telegrafa.

ŠUGA SE VRATILA U BEOGRAD! Inficirano sve više školaraca i dece iz vrtića, LAKO SE PRENOSI, A EVO ŠTA TREBA URADITI DA SE SPREČI!

Prestrašena devojčica, ali i njena sestra, koja je sve to gledala, počele su da vrište. Njihove vapaje je čula spremačica ove škole, koja se, srećom, zatekla u dvorištu. Iste sekunde je istrčala na ulicu da vidi šta se dešava!

Opis otmičarke

Starosti oko 25 godina
visoka 170 cm
duga, smeđa kosa
nosila crni kaput, plave farmerke i crvenu torbu

- Devojčica je pokušavala da se odupre, ali bezuspešno. Ta devojka ju je vukla. Tetkica je počela da viče na nju: "Ej, šta to radiš? Pusti to dete odmah!", nakon čega je ta žena pustila ruku devojčice i odmah počela da beži. Tetkica je uvela decu u školu i obavestila zaposlene u školi o ovom događaju, koji su alarmirali policiju i prijavili slučaj. Šta je ova žena pokušala i koje su joj bile namere, zasad nije poznato - dodaje  sagovornik.

Foto: google maps

Roditelji u strahu

Na sreću, devojčice nisu povređene u ovom napadu, ali je veliki broj roditelja mališana koji pohađaju ovu školu uplašen za svoju decu.

- Ovako nešto je nedopustivo, nadam se da će nadležni ispitati o čemu se radi i uhapsiti tu ženu. U svakom slučaju, očigledno je neophodno da se pojača obezbeđenje u školi. Sreća pa je makar tetkica iz škole uvidela da se nešto čudno dešava i sprečila da dođe do nekih ozbiljnijih posledica - kaže jedan od ogorčenih roditelja.

Zaposleni u Osnovnoj školi "Arčibald Rajs", nisu hteli da komentarišu ovaj slučaj.

- Preneću direktorki da ste zvali. Prijatno - kratko nam je rekla jedna od zaposlenih.

Manijak napao devojčicu u školi

Tačno mesec dana pre ovog slučaja, 13. novembra, dogodio se identičan napad kada je Miloš Mičić (21) ušao u Treću beogradsku gimnaziju u Njegoševoj ulici u Beogradu i pratio 16-godišnju tinejdžerku do toaleta. Osumnjičeni je za maloletnicom ušao u WC, pokušao da je siluje, a potom zapretio da će se sutra vratiti. Na sreću, manijak je ubrzo priveden.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17