• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.01.2020

08:26

OVAKO JE UHAPŠEN MALČANSKI BERBERIN! Komšija otkrio JEZIVE DETALJE: Poznajem ga još od kad je bio dečak...

Vesti

OVAKO JE UHAPŠEN MALČANSKI BERBERIN! Komšija otkrio JEZIVE DETALJE: Poznajem ga još od kad je bio dečak...

Podeli vest

Ninoslav Jovanović (46), zloglasni Malčanski Berberin, koji je 20. decembra oteo i deset dana mučio Moniku Karimanović (12), uhapšen je u nedelju na groblju u Malči. Višestruki silovatelj je otkriven nakon što je pokušao da opljačka kuću svog poznanika i iz nje ukrade hranu.

Kako saznajemo, Malčanski Berberin je posle 17 dana bekstva uhapšen na osnovu dojave Petra C., kom je Jovanović hteo da upadne u kuću.

Bio je izgladneo

- Čuo sam da se nešto kreće ispred mojih vrata. Ugasio sam televizor i primetio senku nekog čoveka. Izašao sam napolje i oči u oči se sreo sa Jovanovićem. Poznajem ga još dok je bio dečak i nisam imao nikakvu dilemu da je to Ninoslav - rekao je Petar i dodao:
- Bio je sav blatnjav i na sebi je imao kožnu jaknu. Veoma je smršao i zarastao u bradu. Videlo se da je izgladneo.
Kako je ispričao Petar nakon prvog šoka, Jovanović se sabrao i počeo da beži.
- Povikao sam: "Ninoslave, stani, predaj se!" Međutim, on je preskočio moju ogradu i utrčao kod komšije u dvorište. Zatim je otrčao u njive i pobegao prema groblju, koje je oko 200 metara odavde. Pozvao sam policiju, a zatim sam otišao do mog ambara i video da je Jovanović tu prespavao - naveo je Petar.

Foto: A.G./Informer

 


U međuvremenu, nekoliko policijskih patrola je odmah krenulo u poteru za beguncem.
- Okružili smo Malču i krenuli sa svih strana da stežemo obruč. Situacija je bila - sad ili nikad. Angažovali smo i pse, a obaveštena je i helikopterska jedinica. Jako je dobro što smo munjevito reagovali i begunac nije mogao daleko da odmakne. Locirali smo ga na groblju, gde je pokušao da se sakrije. Opkolili smo ga i uhapsili. Inače, Jovanović je upravo na tom groblju sakrio "punto" u koji je 20. decembra ugurao devojčicu - navodi naš izvor iz istrage.

Određeno mu zadržavanje

Ninoslavu Jovanoviću je određeno zadržavanje do 48 sati. Nakon toga će biti priveden na saslušanje kod tužioca. Jovanović je prva osoba koja će odgovarati po takozvanom "Tijaninom zakonu", po kojem može da dobije i doživotnu kaznu zatvora.

Foto: Telegraf.rs

 


Podsetimo, Ninoslav Jovanović je Moniku Karimanović presreo u petak, 20. decembra 2019. godine u niškom selu Brzi Brod dok je išla u školu. Potom ju je narednih dana vukao po zemunicama i napuštenim vikendicama u pravcu Svrljiga i Knjaževca, usput ostavljajući tragove koji ukazuju na strašnu torturu koju je devojčica pretrpela. Nalaženi su tragovi Monikine povraćke, njen školski ranac i vreće za spavanje, zatim tragovi hrane, ali i majica i crne čipkaste gaćice, koje je monstrum unapred pripremio da bi zlostavljao dete. Monika je srećom nađena 29. decembra u vikendici u selu Pasjača kod Svrljiga, a Ninoslav je pobegao i od tada je do hapšenja uspevao da izbegne poteru.

 

Presrećni smo što je manijak uhapšen

Aleksandra i Robert Karimanović, majka i otac male Monike, sa oduševljenjem su dočekali vest o njegovom hapšenju. Oni kažu da su srećni da će tog monstruma stići pravda i da više neće maltretirati i zlostavljati decu kao što je to učinio njihovoj ćerki.
- Presrećan sam! Nisam ni sumnjao da će ga naša policija uhapsiti. Važno je da je taj monstrum uhvaćen i da će odgovarati pred zakonom - rekao nam je Robert Karimanović.
Njegova supruga i Monikina majka Aleksandra ističe da je najsrećnija žena na svetu.
- Taj monstrum više neće moći da zlostavlja decu. To je sada najvažnije - rekla je ona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

STEFANOVIĆ OTKRIO ŠTA JE OTEŽAVALO POTERU ZA MALČANSKIM BERBERINOM: Hvala građanima i policiji, bilo je teško, posebno zbog...
Društvo

STEFANOVIĆ OTKRIO ŠTA JE OTEŽAVALO POTERU ZA MALČANSKIM BERBERINOM: Hvala građanima i policiji, bilo je teško, posebno zbog...

Zahvalan sam svim građanima koji su se uključili u potragu i koji su pomagali policiji u informacijama. Potraga je bila otežana, upravo jer se zlikovac krio u unapred pripremljenoj zemunici, ukopanoj u zemlju, pokrivenoj. Išao je od mesta do mesta, prelazeći na desetine kilometara i uspevao je da izbegne hapšenje – kaže za Pink ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, komentarišući vest o hapšenju Ninoslava Jovanovića, poznatog kao „Malčanski berberin“

05.01.2020

23:30

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17