• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.02.2020

14:08

(FOTO) SRPSKI CARINICI ZAUSTAVILI "PORŠE" I BMW Kada su ih malo bolje pretražili, NISU MOGLI DA VERUJU ŠTA SU NAŠLI

Vesti

(FOTO) SRPSKI CARINICI ZAUSTAVILI "PORŠE" I BMW Kada su ih malo bolje pretražili, NISU MOGLI DA VERUJU ŠTA SU NAŠLI

Podeli vest

Carinici su na prelazima Batrovci i Gradina tokom prethodna dva dana sprečili da gotovo 110.000 evrabude ilegalno preneto preko granice.

Slučaj u kome je sprečeno krijumčarenje 80.000 evra dogodio se u ranim jutarnjim satima 24. februara 2020. godine na prelazu Batrovci, kada je na ulaz u zemlju za kontrolu pristigao automobil „BMW“ francuskih registarskih oznaka. 

Dvojica putnika, francuski državljani turskog porekla, negirali su da kod sebe imaju bilo šta osim ličnog prtalja i dozvoljenog iznosa novca od po 10.000 evra.

Foto: Uprava Carina

 

Ispostavilo se da to nije tačno, jer su prilikom detaljnog pregleda, najpre ispod suvozačkog sedišta, a potom i u fabričkoj šupljini prtljažnika pronađene koverte sa neprijavljenim novcem, u ukupnom iznosu od 90.000 evra. 

51-godišnjem suvozaču koji se prijavio kao vlasnik sakrivenog novca vraćena je dozvoljena suma od 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom. 

Foto: Uprava Carina

 

Dan ranije je na prelazu Gradina, na izlazu iz zemlje, radi detaljnog pregleda izvdojen automobil „porše kajen“ nemačkih registarskih oznaka, kojim je iz Nemačke ka svojoj zemlji sam putovao 47-godišnji turski državljanin. 

On je cariniku,koji mu se obratio na turskom jeziku, rekao da kod sebe ima samo lični prtljag i par stotina evra.  

Već na samom početku pregleda bilo je jasno da nije rekao istinu, jer je prilikom ličnog pretresa u unutrašnjem džepu jakne koju je putnik imao na sebi pronađeno 39.000 evra.

Foto: Uprava Carina

 

Do okonačanja postupka, pokrenutog zbog neprijave novca, zadržano je 29.000 evra, a dozvoljeni iznos od 10.000 evra je vraćen putniku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17