• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

16.07.2020

07:23

ZLA KOB Bogoljub se utopio pred očima brata, a njegova smrt samo je jedna u nizu TRAGEDIJA NESREĆNE PORODICE

Vesti

ZLA KOB Bogoljub se utopio pred očima brata, a njegova smrt samo je jedna u nizu TRAGEDIJA NESREĆNE PORODICE

Podeli vest

Ronioci Žandarmerije pronašli su juče u Bovanskom jezeru telo 17-godišnjeg Bogoljuba Babića iz aleksinačkog sela Mozgovo. Nesrećni mladić, koji je bio neplivač, utopio se dan ranije naočigled svog brata Marjana, na mestu gde je dubina vode oko tri metra

Marjan kaže da veoma teško podnosi gubitak mlađeg brata, ali da mu je pronalazak tela doneo malo olakšanje, jer će bar moći da sahrani nesrećnog Bogoljuba.

- Brinuo sam o njemu najbolje što sam znao nakon što nam je otac preminuo, a majka otišla iz sela. Radio sam, nisam birao posao da bih obezbedio hranu i sve što nam je bilo potrebno. Bogoljub me je slušao, bio je dobar dečko... Kada sam krenuo na jezero, upozorio sam ga da ne dolazi tamo, ali me nije poslušao i to ga je koštalo života - priča očajni Marjan.

UTOPIO SE PRED DRUGOM I BRATOM Tragedija na Bovanskom jezeru, RONIOCI IZVUKLI TELO MLADIĆA (17)

Foto: Beta

On dodaje da je kobnog dana došao do Bovanskog jezera jer je na obali trebalo da obavi jedan posao za nadnicu.
- Betonirali smo neki zid kada sam ugledao Bogoljuba kako dolazi. Nisam mu se obradovao, znao sam da je neplivač i bojao sam se najgoreg. Doviknuo sam mu da ne ulazi u vodu, ali on je to ipak učinio. Najpre je bio u plićaku, kad su se pojavila neka deca sa plastičnim dušekom. On ga je uzeo i popeo se na njega. Dušek je bio mokar i Bogoljub se okliznuo i nestao u vodi. Svi smo pritrčali, uleteli u vodu za njim, tražili ga, ali uzalud - opisuje Marjan nesreću.

Meštani Mozgova kažu da je Marjana i Bogoljuba od malih nogu pratila nesreća.
- Pored toga što su puka sirotinja, u toj porodici je bilo i mnogo smrtnih slučajeva. Za poslednjih desetak godina četvoro njih je stradalo, uključujući i njihovog oca, koji se obesio pre šest meseci. Bogoljub je peta žrtva, kao da ih je neko zlo gonilo. Nakon očeve smrti i majka je otišla iz sela, ostala je puna kuća dece... Ma tuga jedna - komentarišu komšije.

Hladna i mutna voda

Bovansko jezero je omiljeno izletište Nišlija i Aleksinčana, ali je poznato i po hladnoj i mutnoj vodi, pa Bogoljub nije prva njegova žrtva. Pre pet godina ovde je stradao i 33-godišnji Knjaževčanin, koji je sa društvom na jezeru proslavljao prvomajske praznike.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17