• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

25.07.2020

17:00

DECA SU VRIŠTALA U AUTOMOBILU! Jeziva ispovest svedoka stravične nesreće kod Šapca!

Vesti

DECA SU VRIŠTALA U AUTOMOBILU! Jeziva ispovest svedoka stravične nesreće kod Šapca!

Podeli vest

U STRAVIČNOJ saobraćajnoj nesreći, na pružnom prelazu u mestu Zminjak kod Šapca, živote su izgubili Nebojša M. (46) i Željka M. (39) iz sremskog sela Laćarak, dok je njihovo dvoje dece sa povredama prebačeno na Urgentni prijem šabačke bolnice

Udes se dogodio nešto pre 11 časova, kada je teretni voz sa 24 vagona u kompoziciji, koji se kretao od Rume prema Brasini na utovar, naleteo na sivi „ford fokus“ karavan sremskomitrovačkih oznaka, kojim se porodica upravo vraćala sa odmora u obližnjoj Banji Koviljači.

Očevidci kažu da je mašinovođa uporno svirao, ali nije uspeo da zakoči, pa je voz udario u automobil i gurao ga 40 metara, sve dok sa putnicima nije sleteo sa pruge u visoku travu. Iako je teretnjak bio prazan, uspeo je da se zaustavi oko 120 metara dalje.

Foto: printscreen RTS

- Čuo sam vrisku dece iz auta, a majka je ispala i već je bila mrtva. Tek kada je stigla hitna pomoć shvatili smo da je otac, koji je ostao u autu, takođe mrtav na sedištu. Ništa gore u životu nisam video – priča nam očevidac iz Zminjaka.

Na lice mesta stigla su tri sanitetska vozila, iz Šapca i Prnjavora, a deca nastradalog bračnog para starosti 8 i 11 godina, odmah su prebačena u šabačku bolnicu. Kako saznajemo, jedno ima prelom noge, dok je drugo, bar prema prvoj opseravciji lekara, prošlo bez ozbiljnijih povreda.

Foto: Printscreen Pink

Ovim povodom oglasilo se „Infrastruktura Železnica Srbije“ i „Srbija Kargo“ ističući da se „između naselja Štitar i Petlovača, na putnom prelazu obezbeđenom vertikalnom drumskom signalizacijom, (Andrejin krst i znak Stop), dogodila se nesreća prilikom sudara putničkog automobila i teretnog voza broj 45403 prevoznika "Srbija Kargo"

- Mašinovođa je zvučnom signalizacijom najavljivao da voz prilazi putnom prelazu i počeo je da koči kada je primetio automobil na putnom prelazu, ali drumsko vozilo i pored svih znakova upozorenja nije na vreme uspelo da pređe prugu - objašnjavaju u zajedničkom saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slobo

pre 3 godine

Velika je ovo nesreca a nije prva. Mislim da treba nesto uraditi da bude jedna od poslednjih. Ostaviti pruzni prelaz mehanicki ne zasticen (rampa) u doba kada je tehnika i automatika toliko razvijena u najmanju ruku mozemo nazvati neodgovornim. I sa postavljenim znacima upozorenja ili zabrane prolaska preko pruznog prelaza a bez mehanicke prepreke sve to ipak lici na neku vrstu ruskog ruleta. Naravno da vozac mora da postuje i znake i propise ali to ne znaci da ako pogresi sto se svakome moze desiti, da treba da izgubi zivot i on i njegovi saputnici. Videli smo sta bi sa onim autobusom kada nastradase djaci koji su posli u skolu na jugu Srbije. To sto sada neko razapne vozaca na krst malo ce pomoci onima koji su izgubili clanove porodice. A to uopste nije skupa investicija. Postavi se rampa sa automatikom koja se sama i zatvara i otvara (ako je skupo postaviti coveka da dezura). Masinovodja uvek pre nailaska na pruzni prelaz moze dobiti signal da li je odradila ili ne da se izbegne greska.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija