• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

20.01.2021

11:48

LISICE ZA BIVŠEG PREDSEDNIKA OPŠTINE: Nastavljeno hapšenje funkcionera Zlatiborskog okruga, za korupciju NEMA  MILOSTI!

Vesti

LISICE ZA BIVŠEG PREDSEDNIKA OPŠTINE: Nastavljeno hapšenje funkcionera Zlatiborskog okruga, za korupciju NEMA MILOSTI!

Podeli vest

Policijski službenici Odeljenja za borbu protiv korupcije iz Kraljeva uhapsili su bivšeg predsednika opštine Nova Varoš i načelnika Zlatiborskog okruga, Dimitrija P. kao i opštinskog funkcionera R.G.

Prema nezvaničnim informacijama, Paunović se tereti za zloupotrebu službenog položaja  u Privrednom društvu "Energija DOO" koje radi pod ingerencijama lokalne samouprave.


Inače, ovo je samo jedno u nizu hapšenja u Zlatiborskom okrugu u poslednjih nekoliko meseci, jer su u novembru prošle godine uhapšeni bivši funkcioneri opština Prijepolje i Arilje.

Oštetili opštinsku kasu za više od 6 miliona dinara

Policija je u saopštenju potvrdila da je Odeljenje za borbu protiv korupcije u Užicu, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsilo dve osobe koje se sumnjiče da su malverzacijama u postupku javne nabavke oštetili opštinu Nova Varoš za 6.327.400 dinara.

Sumnja se da su tokom 2014. i 2015. godine D. P. i bivše odgovorno lice DOO „Energija zlatar“ iz Nove Varoši a za kojim policija intenzivno traga, u dogovoru sa R.G., odgovornim licem privrednog društva „Quiddita“, protivzakonito dodelili ugovor ovoj firmi u postupku javne nabavke za opremu za potrebe opštine Nova Varoš.

Kako se sumnja, oni su izvršili plaćanje radova koji nisu izvedeni i tako firmi „Quiddita“ pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Policija je uhapsila i bivšeg opštinskog funkcionera opštine Nova Varoš D. P. (1968) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu i R. G. (1972), izvođača radova i odgovorno lice privrednog društva „Quiddita“ DOO Beograd, osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju.

Naplatili fiktivne radove

Kako se sumnja, oni su izvršili plaćanje radova koji nisu izvedeni i tako firmi „Quiddita“ pribavili protivpravnu imovinsku korist. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija