• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

26.03.2021

07:32

MISTERIJA KRIPTOVANIH TELEFONA MAFIJAŠA Ko se krije iza nadimaka "PIRANA" I "PREDATOR", naručilaca pripreme likvidacije u Budvi

Vesti

MISTERIJA KRIPTOVANIH TELEFONA MAFIJAŠA Ko se krije iza nadimaka "PIRANA" I "PREDATOR", naručilaca pripreme likvidacije u Budvi

Podeli vest

Skoro cela organizacija pripreme likvidacije Marka LJubiše Kana u Budvi januara ove godine, od logistike do direktnog izvršioca, razotkrivena je. Ipak, nedostaju nalogodavac i glavni organizator.

U kriptovanim telefonima oni se kriju iza nadimaka "Pirana" i "Predator". 

Kada je u januaru na ulici u Budvi zaustavljen Kraljevčanin Strahinja S. sa falsifikovanim dokumentima tokom rutinske kontrole, malo ko je verovao da će se raspetljati klupko pripreme jednog ubistva, i to bezbednosno interesantne osobe.

Reč je o čoveku za koga se tvrdi da pripada barsko-budvanskoj ekipi i da je u bliskim odnosima sa Lukom Bojovićem i Filipom Koraćem. Mladi Kraljevčanin odveo je policiju do svog "štek-stana" i na taj način odao svog sugrađanina Lazara Ilića, za kojim je Srbija u tom trenutku tragala zbog sumnje da je nekoliko meseci ranije ubio Aleksandra Šarca u tržnom centru "Ušće".

Foto: infomer

Šarac likvidiran u Ušću

- Tada je otkriven i Ilić, koji je, prema policijskim saznanjima, zasnovanim na Strahinjinom priznanju, trebalo da bude taj koji će da ubije Kana - navodi naš sagovornik.

- U isto to vreme u Crnoj Gori, odnosno u Kotoru, borave Belivuk i Miljković, i to u gostima kod Zvicera. Nepobitno je utvrđena veza između Ilića, Belivuka i Miljkovića.

U crnogorskim medijima je osvanuo deo iz zvanične dokumentacije tužilaštva o delovanju ove kriminalne ekipe gde se, pored ostalog, navode i druga imena.

- Pored osumnjičenog Miloša Klečka i okrivljenih Strahinje S., Lazara Ilića i Grge Milićevića, članstvo u kriminalnoj organizaciji prihvatili su i druga, zasad neidentifikovana lica koja u komunikaciji putem kriptovanih telefonskih uređaja koriste nadimke - "Predator", "Pirana", a ona je formirana radi sticanja nezakonite dobiti i moći i delovanja u međunarodnim razmerama... - navodi se, pored ostalog, u spisima.

Prema tvrdnjama iz tužilaštva Crne Gore, srpski državljanin Strahinja S. priznao je istražiteljima da je, uz pomoć drugih pripadnika kriminalne organizacije, u Crnu Goru došao u noći između 19. i 20. januara, s ciljem da prati osobu čije je ubistvo planirano.

On je opisao i način na koji je prešao državnu granicu, ispričao ko mu je od drugih pripadnika kriminalne organizacije omogućio prevoz i koja je bila njegova uloga...

Tvrdi, kako piše u spisima, da je radio po nalogu Ilića i da je prema njegovim instrukcijama zauzeo poziciju u jednom ugostiteljskom objektu kod budvanskog sportskog centra, "sa koje je nesmetano mogao da uoči dolazak oštećenog" i posredstvom kriptovanog telefona izveštava druge o njegovom kretanju...

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17