• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/novosti

30.03.2021

12:23

NASTAVLJENO SUĐENJE BEZOBZIRONOM UBICI! Za svirepo ubistvo starice tužilac zatražio najstrožu kaznu!

Vesti

NASTAVLJENO SUĐENJE BEZOBZIRONOM UBICI! Za svirepo ubistvo starice tužilac zatražio najstrožu kaznu!

Podeli vest

Pred Višim sudom u Nišu danas je nastavljeno suđenje Vladanu Grahovacu (27) iz Raške, kome se na teret stavlja teško ubistvo Jelice Tatarovski (82) iz Niša.

Tužilaštvo traži maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, koliko je u trenutku izvršenja krivičnog dela, 31. avgusta 2019. godine bila propisana za to delo, smatrajući da za Grahovca ne postoje nikakve olakšavajuće okolnosti budući da je Jelicu koja je živela sama u stanu ubio na svirep način,  a da je jedini motiv za to bio koristoljublje.

Na to ukazuje njegovo ponašanje dan pre i nakon ubistva, da je sve dobro isplanirao, do detalja. Da je došao u Niš gde je studirao, jer je poznavao Jelicu, znao njene navike, poneo sa sobom čekić i nož. Znao je kako da se predstavi da mu ona otvori vrata, i sa više od 36 uboda je usmrtio. Sve to je trajalo najmanje 15 minuta, a teške patnje koje je pretrpela i broj povreda i intenzitet patnje ukazuju na negovu svirepost.

Zločin isplanirao u detalje

Sve je uradio sračunato. Više puta iz njenog stana on je ulazio i izlazio, uklanjao dokaze, presvlačio se, a zatim kupio kartu i krenuo za Beograd u iznajmljeni stan što je takođe unapred pripremljeno.

Ona ga je iz sažaljenja pustila u stan, jer ga je poznavala - naveo je, između ostalog, tužilac Andrija Igić.

Grahovac je na početku suđenja na zahtev sudije Mirka Draškovića obrazložio zašto je pokuša da se ubije po završetku prethodnog ročišta.

- Kada je veštak sudske medicine Radovan Karadžić do detalja čitao nalaz ja sam se uznemirio, jer ja nisam takav. Počeo sam da čujem glasove: "ubico", "svinjo", "ubij se". U suicidu sam video jedini spas. Ovako je na sudu obrazložio pokušaj ubistva Vladan Grahovac... on međutim nije dao konkretan odgvor na pitanje sudije zašto tokom trajanja suđenja nije predočio da mu nije dobro i da ima glasove.

Fingirao pokušaj samoubistva

Nakon tog događaja on je upućen na psihijatrijski pregled u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, gde je konstatova da ima povrede od samopovređivanja, ali da nije imao nameru da se ubije već da privuče pažnju.

- Pretili su mi komandiri Specijalne zatvorske bolnice, zato sam morao da dam takav iskaz. Rekli su mi da će me vezivati i pustiti me kod ludaka, a da neće odgovarati za njihove postupke- tvrdio je on, ali nije mogao da precizira koji mu je tačno komandir pretio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17