• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs

08.04.2021

16:30

SLUČAJ ZASTAREO! Lečićev advokat TVRDI da Merima NEĆE MOĆI da SVEDOČI - ONA NE MOŽE DA UTIČE NA ISHOD TUŽBE!

Vesti

SLUČAJ ZASTAREO! Lečićev advokat TVRDI da Merima NEĆE MOĆI da SVEDOČI - ONA NE MOŽE DA UTIČE NA ISHOD TUŽBE!

Podeli vest

Advokat Branislava Lečića, Svetozar Vujačić, kaže da je slučaj Merime Isaković zastareo i nema uticaja na njegovog klijenta!

Glumica Merima Isaković optužila je Branislava Lečića za zlostavljanje koje se navodno dogodilo davne 1978. godine, nakon čega se pokrenulo pitanje koliko novi slučaj "pojačava" optužbe protiv glumca u slučaju Danijele Štajnfeld.

Advokat Svetozar Vujačić, koji zastupa Branislava Lečića, kaže da gledano sa pravne tačke, slučaj Merime Isaković je zastareo i nema nikakav uticaj na njegovog klijenta:

- Prema zakonu, ako prođe više od 35 godina od silovanja, nastupa apsolutna zastarelost, što znači da žrtva silovanja više ne može sudski da goni izvršioca, niti da utiče na druge postupke protiv njega na bilo koji način - kaže Vujačić.

Foto: Printscreen You Tube

Merima gostuje u emisiji

Advokat ističe da je zaprećena kazna za delo silovanja od tri do 12, a maksimalno 30 godina, što je povezano sa brzinom zastarelosti krivičnog dela.

- Zastarelost prati visinu kazne. Što je veća kazna, zastarelost kasnije nastupa. Ipak, s obzirom da je prošlo 43 godine od navodnog počinjenja dela silovanja od strane Lečića, zastarelost je svakako nastupila i tu nema sumnje - objašnjava advokat.

Drugim rečima, izjava glumice Merime Isaković ne može da utiče na slučaj Danijele Štajnfeld, koja je Lečića optužila za silovanje:

- Merima ne može da utiče na ishod slučaja Lečić-Štajnfeld ni u pozitivnom, ni u negativnom smislu. Merima ne može da bude oštećena, pokrene parnični ni krivični postupak, jer bi prijava bila odbačena. Osim toga, nema nikakava posredna i neposredna saznanja da bi bila svedok u slučaju Danijele Štajnfeld - rekao je Vujačić.

Foto: Printscreen You Tube

Branislav Lečić gostuje u emisiji

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Spasko

pre 3 godine

pa to jedino ako su silovatelji i urbani intelektualci kao Mika Aleksic i Velja Belivuk pisali zakon pa nam sad Lecicev advokat objasnjava sta kaze zakon i da ce on da brani silovatelje kako to omogucuje zakon .

Sumnja

pre 3 godine

Требало би да обе глумице оду на полиграф и тако докажу да говоре истину. Ако је он психопата и може да превари детектор њих две нису, поготово ако се докаже да обе говоре истину!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija