• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K.R.

19.04.2021

17:13

"BILA JE OMILJENA U ŠKOLI, UČENICI I NASTAVNICI SU POTRESENI"! Direktor škole o devojčici (15) koja se obesila - svima će nam nedostajati!

Vesti

"BILA JE OMILJENA U ŠKOLI, UČENICI I NASTAVNICI SU POTRESENI"! Direktor škole o devojčici (15) koja se obesila - svima će nam nedostajati!

Podeli vest

U dvorištu porodične kuće u kragujevačkom naselju Višnjak u nedelju unoć obesila se petnaestogodišnja A.S. Njeno beživotno telo pronašli su majka i brat, a nakon uviđaja Viši tužilac je utvrdio da nema reči o nasilnoj smrti, već da se radi o samoubistvu, te nije dat nalog za obdukciju

Kada su videli strašan prizor, ukućani su pozvali Hitnu pomoć neposredno pre ponoći, ali pokušaj reanimacije nije uspeo, pa su lekari mogli samo da konstatuju smrt.

Šta je ovu učenicu osmog razreda nateralo da digne ruku na sebe, za sada može samo da se nagađa. Pravi motiv za očajnički potez maloletnice ne vide ni poznanici i komšije, a ni njeni nastavnici.

Foto: K.R.

Mesto tragedije

U porodici preminule devojčice, juče niko nije smogao snage da kaže bilo šta u vezi ove tragedije. Nemi i skrhani od bola, njeni najmiliji su primali mnogobrojne prijatelje i rođake koji su došli da im izjave saučešće i da pokušaju im pruže reči utehe.

Komšije ove porodice imaju samo reči hvale i za A.S., i za celu porodicu. Kako kaže komšinica koja je zamolila da ostane anonimna, „A.S. je živela u kući sa majkom Gordanom, bakom Milenom, starijim bratom i malom sestricom.

Foto: K.R.

Škola koju je pohađala

- Njen otac Zoran je vredan čovek, i trenutno je u Italiji gde radi. Cela porodica je poštena, radna, deca su lepo vaspitana i dobra. Malu smo viđali često u prodavnici, dođe tako sa mlađom sestricom koju je mnogo volela. Brat joj je već srednjoškolac. To su kulturna deca, koja se uvek lepo jave, i nikada nisu pravila probleme. Pre neki dan sam je videla na ulici, i sve je bilo sasvim normalno, Niko nije mogao da nasluti šta će da uradi. Ova vest nas je jutros sve šokirala, i sasekla - kaže komšinica.

Dalibor Tvrdišić, direktor Osnovne škole „Dragiša Mihailović“ je rekao u ime kolektiva da je osvanuo „jako tužan dan uškoli jer je učenica osmog razreda iznenada preminula“.

Foto: K.R.

Direktor škole Dalibor Tvrdišić

- Njena vedrina, osmerh i druželjubivost svima će nedostajati.Naše iskreno saučešće izjavljeno je porodici. Naše iskreno saučešće je je izjavljeno porodici. Ovaj tragični događaj veoma je potresao naše učenike i nastavnike. Škola je formirala tim za krizne intervencije, koji će pružati podršku učenicima, roditeljima i nastavnicima, rekao je Tvrdišić. Učenica je bila dobar đak, poteškoća i problema u učenju nije imala. Ako budu želeli da prisustvuju sahrani, učenicima će biti omogućeno i to ćemo da organizujemo. Događaj je sam po sebi tragičan, i veliki je gubitak za školu. Zatečeni smo, a posebno je teško što je to učenica završnog razreda, da njene drugarice i drugovi treba da polažu završni ispit. Ona je polagala probu male mature, postigla je dobre rezultate, i ništa nije ukazivalo na probleme - kaže Tvrdišić.

UŽAS U KRAGUJEVCU! Obesila se devojčica (15), svi pokušaji reanimacije BILI SU NEUSPEŠNI

Kako kažu u upravi ove škole, „vršnjačko nasilje u ovoj školi gotovo i da ne postoji, jer je analiza MUP utvrdila da je među najbeznbednijim školama ne samo u Kragujevcu već i u republici.“ Zbog toga se eventualno nasilje u školi izuzima kao mogući razlog samoubistva.

Učenica je bila „socijalizovana, imala je svoje društvo, bila je pozitivna i optimistična, pokazivala je empatiju prema drugovima u odeljenju, i zbog toga je ovaj tragični događaj bio potpuno nepredvidiv.“


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17