• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

22.04.2021

07:14

STRAVIČAN SNIMAK SA IBARSKE "Dobro zapamtite šta može da se dogodi ako vam padne na pamet da uradite nešto ovako" /UZNEMIRUJUĆI VIDEO/

Vesti

STRAVIČAN SNIMAK SA IBARSKE "Dobro zapamtite šta može da se dogodi ako vam padne na pamet da uradite nešto ovako" /UZNEMIRUJUĆI VIDEO/

Podeli vest

Stravična scena u kojoj se motociklista u punoj zakucava u kombi vozilo koje se okretalo na punoj liniji, snimila je u sredu jedna sigurnosna kamera u Stepojevcu, na Ibarskoj magistrali.

Naime, kako se vidi na snimku, vozač kombija je namervao da izvrši polukružno okretanje nasred magistrale i pune linije.

Na pola okretanja, motociklista koji mu je išao u susret nije stigao da uspori i tako se svom silinom zabio u kombi.

Sledeća scena jeste ona na kojoj sve staje, motociklista leži oboren, a ljudi koji se se našli u okolini pritrčavaju da pomognu nesrećnom čoveku.

Video je na svom Fejsbuk profilu objavio predsednik Asocijacijacije za bezbednost motociklista dr Vladimir Jevtic, uz poruku: Procenite sami šta je okolnost nezgode...i dobro zapamtite šta može da se dogodi ako vam padne na pamet da uradite nešto ovako.

 


 

 

Jevtić je za "Telegraf" rekao da o samom događaju nema zvaničnih informacija, ali da je važno da se vozači pozovu da pre preduzimanja bilo koje radnje provere da li mogu nekoga da ugroze.

- Suština je da se ukaže da su motociklisti ranjiva kategorija i imaju rizik stradanja i do 45 puta veći u odnosu na vozače automobila - objasnio je on.

Inače, ovakva nesmotrenost vozača izazvala je burne reakcije.

"Ovog vozača kombija u zatvor i to u samicu", "Maksimalna zatvorska kazna za vozača kombija", samo su neki od osuđujućih komentara ispod postavljenog videa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragoljub

pre 3 godine

Возач комбија је несумњиво направио прекршај и несрећу! АЛИ!! "scena u kojoj se motociklista u punoj brzini zakucava u kombi" много говори о догађају! Магистрала и НАСЕЉЕНО МЕСТО! У насељеном месту је ограничење брзине на 50km/h!!! Шта ради возач моторцикла у насељеном месту у пуној брзини??? То нико од мотоциклистичких душебрижника не каже!! Професор саобраћајног факултета у Бгд каже: Пешак кога возило удари са 40km/h има шансе да преживи! Пешак кога возило удари са 60km/h има јако мале шансе да преживи! Ограничење од 50km/h у насељеном месту је компромис између ова два резултата! Када се та филозофија примени на мотоциклисте све се некако другачије види! Да се мотоциклиста кретао у дозвољеним границама до ове несреће вероватно не би ни дошло!! Комби се окретао преко пуне линије А мотоциклиста се кретао недозвољеном брзином! И слабији је горе прошао! Значи Мотоциклисти волите пре свега себе па брзу вожњу!!

Slobodan

pre 3 godine

При пуној брзини значи да није кочио, а не да је возио максималном брзином... На снимку се и види да је брзина била нормална...

zile

pre 3 godine

Jako niska saobracajna kultura kod nas, prelazak pune linije ko dobar dan.. policija ne radi nista. Evo primer, kod Skupstine Srbije i na Slaviji cesto bude patrola saobracajne policije, vozaci bez imalo straha prelaze preko punih linija i polja po kojima je zabranjeno kretanje, sto da dodju do parkinga kod Skupstine grada ili na Slaviji da zaobidju guzvu..

Dragy

pre 3 godine

Stepojevac - centar! Na 450m iz pravca Lazarevca postoji jastan znak ograničewa brzine na 40km/h zbog škole! Obeležen pešački prelaz kod škole! U samom centru stalno trepčuče žuto svetlo na semaforu. Isto ograničenje brzine postoji i iz pravca Beograda pre semafora! A motorcikl u punoj brzini! No comments!!! I onda drugi treba da vode računa o motorciklistima! Treba naravno, ali i oni sami o sebi!!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17