• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.04.2021

17:28

KOLIKO KOŠTA "GLAVA"? Ovoliko je Zvicer plaćao Velji Nevolji za jednu likvidaciju! NA MAFIJAŠKIM UBISTVIMA ZARADILI BOGATSTVO!

Vesti

KOLIKO KOŠTA "GLAVA"? Ovoliko je Zvicer plaćao Velji Nevolji za jednu likvidaciju! NA MAFIJAŠKIM UBISTVIMA ZARADILI BOGATSTVO!

Podeli vest

Veljko Belivuk (35) je po nalogu šefa "kavačkog klana" Radoja Zvicera organizovao ubistva protivnika iz suprotstavljenog "škaljarskog klana" * Egzekucije je snimao, a snimke slao Zviceru preko Skaja

Veljko Belivuk (35), zvani Velja Nevolja, dobijao je i po 300.000 evra po ubistvu koje su mu naručivali njegovi šefovi iz zloglasnog crnogorskog "kavačkog klana", utvrdila je policijska istraga!

Belivukovi mafijaši su većinu svirepih egzekucija snimali, a snimke su slali direktno Radoju Zviceru, šefu "kavčana" u Crnoj Gori!

Dešifrovane poruke

Inspektori su došli do jezivih saznanja o egzekucijama nakon što su dešifrovani zaplenjeni telefoni Belivuka i njegovih saučesnika.

- Od ukupno 44 zaplenjena telefona, veliki broj je imao instaliranu aplikaciju Skaj za šifrovanje poruka. Tu se nalazila i prepiska sa ljudima iz vrha "kavačkog klana", koji su se raspitivali na koji način su pojedine žrtve ubijane i kako su uništavana tela i dokazi. Pored toga, snimci pojedinih egzekucija su poslati preko Skaja direktno šefu "kavčana" Radoju Zviceru, koji je odnedavno u bekstvu - kazao je naš sagovornik.

Kako je objasnio naš izvor, Belivuk je bio praktično šef ispostave "kavačkog klana" u Srbiji, pa je samim tim aktivno učestvovao u ratu protiv suprotstavljenog crnogorskog "škaljarskog klana".

- U tom krvavom sukobu između dva klana u poslednjih sedam godina likvidirano je više od 50 ljudi. To više nije bio običan mafijaški rat između "kavčana" i "škaljaraca", već se sve pretvorilo u krvnu osvetu, gde se nije žalilo para za organizaciju ubistava. Prema poslednjim informacijama iz istrage, "kavčani" su Belivuku plaćali i do 300.000 evra da organizuje ubistva viđenijih "škaljaraca" - objašnjava naš sagovornik.

On podseća i da je Belivuk bio u Atini u januaru 2020, kada su u tamošnjem restoranu "Vaskopula" ubijeni vođa "škaljarskog klana" Igor Dedović (43) i njegov najbliži saradnik Stevan Stamatović (43)!

Za Belivukov boravak u Atini u vreme tog ubistva saznalo se tek nedavno, kada je protiv njega i njegove bande pokrenuta opsežna istraga, koja je rezultirala hapšenjem 4. februara. 

Osveta

To više nije bio običan mafijaški rat između dva klana, već se sve pretvorilo u krvnu osvetu, gde se nije žalilo para
Izvor iz istrage

- Da li je Belivuk lično učestvovao u toj likvidaciji "škaljaraca", ili je bio logistička podrška, još nije sasvim jasno, ali je izvesno da je bio u Atini po dva osnova. Prvo, po naređenju vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera. Druga stvar, Belivuk je imao i osvetnički motiv jer je Stevan Stamatović, zajedno sa "škaljarcem" Minjom Šakovićem, bio označen kao mogući ubica Veljinog bliskog prijatelja Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, koji je izrešetan u oktobru 2016. u Beogradu - rekao je naš izvor.

On dodaje da još jedan dokaz upućuje na to da je Belivuk direktno učestvovao u ratu crnogorskih klanova za račun "kavčana".

- Nakon hapšenja Belivuka, njegove desne ruke Marka Miljkovića Mesara i još 20 njihovih saradnika iz Partizanove navijačke grupe "Principi", inspektori su u njihovom štek bunkeru na stadionu JNA pronašli sve snimke nadzornih kamera koje je policija preuzela nakon ubistva visokopozicioniranog pripadnika "kavačkog klana" Davorina Baltića, likvidiranog 1. januara 2018. na Vračaru. Belivuk je, van svake sumnje, dobio od saradnika iz našeg MUP sve podatke o tom ubistvu kako bi poveo sopstvenu istragu i pripremio osvetu - objašnjava naš izvor.

Foto: MUP

Radoje Zvicer
Masakr na Krfu

U međuvremenu, istraga je pokazala da je jedan od ubica Davorina Baltića Užičanin Damir Hadžić, kog su bezbednosne službe označile kao glavnog pucača "škaljarskog klana".

Hadžić je potom u leto 2020. likvidiran na grčkom ostrvu Krfu zajedno sa Alanom Kožarom, vođom barskog klana, koji je bio blizak "škaljarcima".

Uklonjeni stikeri Velje Nevolje sa Vajbera

Stikeri sa likom i pretećim porukama Veljka Belivuka uklonjeni su juče sa Vajbera! Naime, korisnici Vajbera u Srbiji ostali su šokirani kada su u ponedeljak u toj aplikaciji videli da mogu besplatno da se preuzmu slike sa likom Velje Nevolje.

Bilo je postavljeno ukupno 19 stikera, na kojima su, pored Veljinih fotografija, bile poruke poput: "Kada vuka nema, raduju se kerovi", "Kada vuk se vrati, bićete u nevolji!", "Za Zvezdu navijaš?! Pravac u Ritopek!", "Vraćaj pare", "Imaš problem neki?", "Klošaru mali"...

Među stikerima se našla i fotografija "kuće strave" u Ritopeku, gde su Belivukovi mafijaši brutalno mučili, ubijali i kasapili žrtve, a potom su delove tela mleli u mašini za meso ili su ih topili u kiselini. Uz fotografiju te vikendice, stajala je poruka: "Rad od kuće".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija