• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.05.2021

11:50

Ministar Vulin: Dok sam ja ministar unutrašnjih poslova, svako ko bude napao policajca, biće zakonski sankcionisan, a kada mu prođe kazna, podsetićemo ga da je digao ruku na policajca

Vesti

Ministar Vulin: Dok sam ja ministar unutrašnjih poslova, svako ko bude napao policajca, biće zakonski sankcionisan, a kada mu prođe kazna, podsetićemo ga da je digao ruku na policajca

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić obišli su danas u Urgentnom centru policajca Ivana Rovčanina koji je u četvrtak na Zvezdari napadnut nožem i povređen prilikom hapšenja osumnjičenog za razbojništvo.

Vulin se zahvalio povređenom policajcu Rovčaninu na iskazanoj hrabrosti i poželevši mu brz oporavak, istakao da srpski policajci rade veoma težak i odgovoran posao i da zaslužuju svako poštovanje našeg društva. 

"Kolega Rovčanin je dobro i biće dobro zahvaljujući nezi lekara i zahvaljujući svim ovim divnim ljudima koji rade u našem Urgentnom centru. Ali, ono što hoću da podsetim sve građane Srbije jeste da pripadnici policije rade težak i veoma odgovoran posao, da rade posao zbog koga vrlo često rizikuju svoje zdravlje i rizikuju svoje živote", kazao je ministar Vulin. 

Foto: MUP Srbije

 

Ministar Vulin je poručio da, dok god se on nalazi na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova, svako ko bude napao policajca biće zakonski kažnjen, ali i podvukao da će, nakon kazne, uvek biti u evidencijama MUP-a, označen kao neko ko je digao ruku na policajca. 

"Dok sam ja ministar unutrašnjih poslova, svako ko bude napao policajca, biće naravno zakonski sankcionisan, ali i kada mu prođe kazna, biće u našim evidencijama, znaćemo da postoji i gde god nam se bude pojavio, podsetićemo ga na to da je digao ruku na policajca. To se ne radi, i takve stvari u civilizovanom društvu ne mogu da prođu bez zakonskog odgovora Ministarstva i bez odgovora društva", poručio je ministar Vulin prilikom obilaska povređenog policajca Ivana Rovčanina. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan63

pre 2 godine

Ministre Vulin, američka policija, nakon upozorenja, puca bez pardona na napadača. Bilo bi dobro da se i našoj policiji daju takva ovlašćenja, pa bi razne bitange brzo odustale da se kače sa policijom.

zilentije

pre 2 godine

Glavno pitanje je da li je policajac imao oruzje, da li je obucen da isto koristi, da li je u opisu sluzbe dozvoljeno da isto koristi i na kraju ZASTO NIJE KORISTIO LICNO ORUZJE?!?! Zasto u Srbiji policija ne puca i zasto se policije niko ne boji?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17