• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv

08.06.2021

12:49

MALI MENSUR NIJE HTEO DA OSTAVI VOLJENO JAGNJE! Držao ga da ne pokisne, pre nego što je stradao od groma!

Privatna arhiva

Vesti

MALI MENSUR NIJE HTEO DA OSTAVI VOLJENO JAGNJE! Držao ga da ne pokisne, pre nego što je stradao od groma!

Podeli vest

- On je bio tako čista i dobra duša da je želeo samo da žaštiti od kiše omiljenog člana stada koje je čuvao - svedoči jedan od rođaka tragićno nastradalog dečaka Mensura, koga je kod Sjenice ubio grom

Jeziva tišina juče je ispratila na večni počinak Mensura B. (15), dečaka koji je u nedelju poginuo kada ga je grom udario dok je čuvao ovce u selu Žitniće kod Sjenice. Nastradali dečak, inače maturant Osnovne škole "Dževad Ljaljić" iz Duge Poljane, juče je sahranjen na seoskom groblju, gde su se od njega poslednji put oprostili rođaci, komšije i drugari iz škole. Užas koji je zadesio ovu porodicu teško je dočarati.

Smrt mališana koji, kako svedoče komšije i rođaci, nije bežao ni od kakvog zaduženja u svom domaćinstvu, i dalje ostavlja bez teksta njegove najbliže. A kako i da ne ostavi, kada je Mensur za samo nekoliko dana trebalo da završi osmi razred.

- Učio je i pomagao roditeljima. Dete kakvo svaki otac i majka samo mogu da požele. Divan, druželjubiv dečak. Primer svima. Život je bio pred njim, ali eto, nažalost, nije mu se dalo – pokušao je u nekoliko reči da opiše dečaka jedan od komšija.

A šta se tačno desilo u nedelju, kada ništa nije ni nagoveštavalo da bi do tragedije moglo da dođe? Na nebu iznad Pešterske visoravni nije bilo oblaka kada je Mensur krenuo ka kući sa stadom ovaca koje je čuvao.

- Vreme se promenilo. Počelo je da seva i da udara sa svih strana. I udario je taj grom. Tako je moj Mensur poginuo – u suzama priča dečakov deda Sabit.

Rekao je da će stići pre ručka

Kako je obećao roditeljima da će se vratiti pre ručka, nastala je panika kada ga nije bilo.

- Roditelji su pokušali da ga dobiju telefonom, ali nije bio dostupan. Krenuli su da ga traže. I onda su našli njegovo telo kako leži u travi. Bio je još živ – svedoči jedan od rođaka ožalošćene porodice. Prema nezvaničnim informacijama, pored Mensura je pronađeno i mrtvo jagnje, ali i kišobran. Dečakovi rođaci jasno objašnjavaju zbog čega ih to ne čudi.

- To je bilo njegovo omiljeno jagnje. Štitio ga je od kiše i nosio ga je u rukama. Nije dozvolio da pokisne – tvrde Mensurovi rođaci. Dečaka su roditelji odmah prebacili do bolnice. Dok su stigli do Sjenice, udaljene oko 25 kilometara od sela, Mensur je izdahnuo.

- Lekari su se trudili da ga povrate, da mu nekako pomognu. Nisu mogli. Dečak je već bio mrtav kada su stigli do bolnice – objašnjava dečakov rođak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goga

pre 3 godine

Jao bože, strašna tragedija, duša mila, čuvao svoje jagnjence i nastradali zajedno, đmili dečače neka te andjeli čuvaju i paze na nebu, strašno bolno izgubiti dete, iskreno saučešće porodici.

sledeća vest

Vesti

TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)
Live TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)

Glumica Radmila Živković preminula je danas u 72. godini života. Ostavila je brojne uloge u kultnim filmovima i serijama. U specijalnoj emisiji Informer TV glumac Irvan Mensur, sin Velimira Bate Živojinovića, Miljko Živojinović, Ivana Vujić, bivša direktorka Narodnog pozorišta i Molina Udovički Fotez, umetnički direktor drame Narodnog pozorišta.

20.09.2024

21:01

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)
Live TV

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)

Mosadu je cilj da utera strah u kosti stanovništvu. Trenutno se pola Bliskog istoka ustručava da uključi mobilni telefon, pa čak i kućne uređaje. U narednih mesec dana treba da se održi nešto što je nazvano "Poslednji test za čovečanstvo" gde će se utvrditi da li je već sada veštačka inteligencija pamentija od ljudi. Rezultate istraživanja nećemo saznati. Na ove teme u emisiji "Otvoreni studio" govorili su ekonomista Bojan Dimitrijević, Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost i istoričar Goran Šarić.

20.09.2024

20:18

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Miljenica publike prve sezone Masteršefa otkriva za Informer zašto nikada više ne bi učestvovala u takmičenju i šta neće biti na meniju u njenom restoranu
Srbija

Miljenica publike prve sezone Masteršefa otkriva za Informer zašto nikada više ne bi učestvovala u takmičenju i šta neće biti na meniju u njenom restoranu

Ljubitelji kulinarstva u Srbiji sigurno znaju ko je Anamaria Babičković. Za one koji nisu pratili prvu sezonu tv serijala Masteršef, takmičenje kuvara amatera pred kamerama i pod budnim okom profesionalnog žirija, ova mlada Subotičanka osvojila je drugo mesto. Ali ceo rodni grad, a moguće i veći deo Srbije, smatra je pobednicom!

20.09.2024

18:18