• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

30.07.2021

13:29

DETALJI SMRTI KUVARA BEGUNCA KOJI JE SLUŽIO KAZNU U ZABELI Iz zatvora hitno prebačen u bolnicu, ali mu SPASA NIJE BILO

Vesti

DETALJI SMRTI KUVARA BEGUNCA KOJI JE SLUŽIO KAZNU U ZABELI Iz zatvora hitno prebačen u bolnicu, ali mu SPASA NIJE BILO

Podeli vest

U Gradskoj bolnici u Požarevcu premio je kuvar Slaviša Karabašević (51), koji je u požarevačkom zatvoru Zabela izdržavao kaznu devet godina zatvora zbog ubistva nemačkog državljanina Elvisa Žeželja (30) u julu 2002. godine u okolini Požarevca.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Tanjugu je rečeno da se osuđenik požalio da se loše oseća, nakon čega je odmah odveden kod zavodskog lekara, koji ga je pregledao i dao uput da se odmah sprovede u Gradsku bolnicu u Požarevcu, gde je posle nekog vremena preminuo.

U skladu sa zakonom, Zavod je odmah o svemu obavestio policiju i tužilaštvo, a sud i porodicu.

Telo je upućeno na obdukciju, koja treba da ustanovi tačan uzrok smrti.

Kako nezvanično Tanjug saznaje, na Karabaševićevom telu nema tragova nasilne smrti.

Inače, Karabaševića je Ruska Federacija u novembru prošle godine izručila Srbiji, koji je u odsustvu osuđen, pošto je 14 godina bio u bekstvu od 2005. godine.

Foto: Informer

Karabašević je izdržavao kaznu u Zabeli



Uhapšen je po poternici Srbije u avgustu 2019. godine u Sevastopolju na Krimu, gde je u međuvremenu otvorio restoran.

Kaznu je izdržavao u požarevačkom zatvoru - Zabela po pravosnažnoj presudi Višeg suda u Požarevcu od 22. decembra 2017. godine, rečeno je Tanjugu u Višem sudu sudu u Požarevcu.

Mediji su ranije preneli da je nakon dva suđenja u kojima je bio oslobađan od optužbi za ubistvo Žeželja, Karabašević pušten iz pritvora, nakon čega je pobegao iz zemlje.

Na poslednjem suđenju u njegovom odsustvu proglašen je krivim i osuđen na devet godina zatvora.

Tokom bekstva postao je poznati kuvar i vlasnik restorana u Sevastopolju, na Krimu, ali i javna ličnost, s obzirom da se fotografisao i davao intervjuje za lokalne medije.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17