• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

09.08.2021

18:45

Malčanski Berberin prebačen u zatvor kod Požarevca NA IZDRŽAVANJE DOŽIVOTNE ROBIJE!

Vesti

Malčanski Berberin prebačen u zatvor kod Požarevca NA IZDRŽAVANJE DOŽIVOTNE ROBIJE!

Podeli vest

Ninoslav Jovanović (47) iz Malče, poznatiji kao "Malčanski berberin", prebačen je danas iz Kazneno popravnog zavoda u Nišu u zatvor u Zabeli kod Požarevca gde će izdržavati zatvorsku kaznu doživotnog zatvora na koju je pravosnažno osuđen zbog otmice i silovanja dvanaestogodišnje devojčice iz Suvog Dola kod Niša

Jovanović je od hapšenja 5. januara 2020. godine bio u pritvorskoj jedinici KPZ u Nišu, gde je dočekao pravosnažnost presude Višeg suda u Nišu kojom se osuđen na doživotnu robiju. Apelacioni sud u Nišu je 5.jula potvrdio presudu Višeg suda u Nišu kojom je Jovanović osuđen na kaznu doživotnog zatvora, što je prva presuda za doživotnu robiju od usvajanja izmena Krivičnog zakonika u maju 2019. godine, a u međuvremenu je presuda poslala i izvršna.

Malčanski berberin na sve načine pokušava da izbegne doživotni zatvor pa je nakon donošenja pravosnažne presude, posegao za vanrednim pravnim lekom - podneo je Vrhovnom kasacionom sudu zahtev za zaštitu zakonitosti kojim traži otklanjanje nepravilnosti u presudi. No, budući da ova žalba ne zadržava izvršenje, odgovor suda sačekaće u Zabeli, na izdržavanju kazne.

Devojčicu presreo na putu kući

Da podsetimo, osuđivani silovatelj Jovanović, devojčicu koja je tada imala 12 godina oteo je 20. decembra 2019. godine u Brzom Brodu presrevši je na putu do škole a potom je, pretnjama da će joj ubiti roditelje, držao u strahu punih 10 dana. "Malčanski berberin" je devojčicu sustigao u mestu Brzi Brod oko 7.25 časova i pozvao je da uđe u "punto" koji je pre toga ukrao. Ona je odbila i rekla da ne sme, a onda joj se predstavio kao Bojan iz Niša, novi električar u njenoj školi.

Foto: informer.rs

Pitao je devojčicu da mu pokaže gde se nalazi škola, pa je tako obmanuo da uđe u automobil. Kada je shvatila da ne idu prema školi, rekao joj je da su pošli kraćim putem.

Ubrzo nakon toga saopštio joj je da je oteta jer je njen otac ukrao dijamant od neke babe iz Niške Banje i da će morati da bude sa njim dok ga on ne vrati. Tada joj je prvi put zapretio da će joj ubiti roditelje ako ga ne bude slušala. Kada je devojčicu odveo do prve kolibe u kojoj ju je krio i zlostavljao, ona je pokušala da pobegne. Međutim, kako se navodi u optužnici, Malčanski berberin ju je tada udario u glavu i odsekao joj pramen kose.

MALČANSKI BERBERIN SE NE KAJE: Manijak opstruira suđenje pravi se lud, OSPORAVA POVREDE KOJE JE NANEO DEVOJČICI!

Do 29. decembra na različitim lokacijama na teritoriji Niša, Svrljiga i Knjaževca, do kojih su dolazili pešice, zlostavljao je, tukao i pretio devojčici da će joj ubiti roditelje. Ne bi li je uplašio i odvratio od toga da traži pomoć govorio joj je da su ljudi, koje su sretali usput, zli. Više puta joj je šišao kosu, a dok ju je skrivao u Orešcu devojčica je pokušala da se odbrani tako što je ciglom nasrnula na njega, međutim on ju je u tome sprečio.

Veštačenjem je nesumnjivo utvrđeno da je Jovanović bio uračunljiv kada je činio krivična dela, što su pred sudom potvrdili psiholog i psihijatar koji su bili deo tima veštaka.

Foto: printscreen RTS

Reči sudije Višeg suda u Nišu Tamare Savić, predsednice sudskog veća koje je izreklo istorijsku presudu, još uvek odzvanjaju kao opomena.

- Ponovnim puštanjem na slobodu bilo kada, on bi našao novu žrtvu. Doživotni zatvor je jedina kazna koja ga može sprečiti da čini krivična dela - rekla je prilikom obrazlaganja presude u Višem sudu u Nišu, sudija

Devojčici se vraćaju strašne slike

Aleksandra K., majka zlostavljane devojčice, rekla je prošle sedmice za "Blic" da je zadovoljna presudom Apelacionog suda i da se nada da će ona doprineti da nikada više nijedno dete ne doživi to što se desilo njenoj ćerki.

KAKO DANAS ŽIVI DEVOJČICA KOJU JE OTEO MALČANSKI BERBERIN! Traume polako padaju u zaborav, ALI SU SE POJAVILI NOVI PROBLEMI!

- Ćerka se oporavila dosta, bolje je u svakom slučaju ali još ima teških trenutaka kada joj se vraćaju te strašne slike. Ne može da se zaboravi to nikada, ali idemo samo napred. Ne dao Bog da se ovo ponovi bilo kom detetu, nadam se da će ovakva kazna doprineti da se nešto ovako više nikada ne desi. Nismo očekivali da ni bude drugačija presuda ali potvrda je bila još značajnija i drago mi je što je tako ispalo. Do kraja života biće iza rešetaka i mirno će moći da spavaju bar neka deca u ovom kraju. Ni za jedno dete ne treba da bude manja kazna za ovakvo zlodelo. Zadovoljni smo odlukom suda. Hvala i našoj advokatici i sudiji koja je donela presudu ali najviše Igoru Juriću zahvaljujući kome je došlo do izmena zakona, rekla je Aleksandra K. za "Blic".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija