• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T.I.

18.12.2021

21:00

Odgovori koje su Velja Nevolja i Marko Mesar dali o tome kako su stekli milione su URNEBESNI

M.S./Printskrin

Vesti

Odgovori koje su Velja Nevolja i Marko Mesar dali o tome kako su stekli milione su URNEBESNI

Podeli vest

Veljko Belivuk (36) i Marko Miljković Mesar (30), vođe zloglasnog koljačkog klana, negirali su u petak pred tužiocem da su kuće, stanove, skupocena vozila i druge vredne stvari stekli kriminalom, pa su dali urnebesan odgovor na pitanje odakle im milionski vredna imovina.

Mesar je, kako saznajemo, rekao da je novac kojim je kupio nekretnine i skupocene pokretne stvari dobio na svojoj svadbi!

S druge strane, Velja Nevolja je naveo da je sve što ima stekao poštenim radom, ali nije želeo da precizira čime se zapravo bavio. Međutim, u februaru je, nakon hapšenja, kazao je da je "zaposlen u prodavnici pića za platu od 60.000 dinara".

Svatovi široke ruke
- Miljković je izjavio da je kupio kuću u Čačanskoj ulici na beogradskoj opštini Zvezdara posle svadbe, odnosno od para koje su mu svatovi doneli kao poklon. Belivuk je tvrdio da je sve zaradio sopstvenim rukama, ali nije želeo da se izjasni šta je konkretno radio. Istakli su da će u daljem toku postupka dostaviti preko branioca svu dokumentaciju o poreklu imovine - otkrio je za Informer sagovornik iz istrage.


Na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal juče je iz Centralnog zatvora doveden i Filip Ivanovski (30), optužen da je razmeravao drogu za Belivukov klan, kao i da je pratio i maltretirao saradnike protivničkih bandi.

Foto: Fotoilustracija/eStock/Tanjug/Informer

Belivuk i Miljković negirali su povezanost sa pranjem novca


Miljana Perendija, branilac Ivanovskog, rekla je juče da je njen klijent negirao da je učestvovao u pranju novca, ali je odbacio i optužbe da se bavio kriminalom kao član Belivukove grupe.
Inače, finansijska istraga protiv Belivuka, Miljkovića i Ivanovskog pokrenuta je još u februaru, nakon što su uhapšeni, a 9. decembra saslušane su i njihove supruge, kao i Belivukova tašta, zbog sumnje da su i one učestvovale u pranju novca. Krivičnom prijavom one se terete da su od 2015. godine na svoje ime kupovale nepokretnosti i vredne stvari novcem od ilegalnih poslova kriminalne grupe.


Kako je saopšteno iz policije, u pitanju je više od milion evra za koje se pretpostavlja da su uplaćivale na više bankovnih računa i potom kupovale stanove i kuće u Pančevu i Beogradu na imena drugih osoba. One su sve te optužbe negirale, nakon čega su puštene da se brane sa slobode, ali su Belivuku, Miljkoviću i Ivanovskom privremeno zaplenjeni tri stana i jedna kuća, do pravosnažne presude nadležnog suda.


- Od Belivuka i Miljkovića oduzeto je i više skupocenih predmeta, a uzeti su i svi računari i hard-diskovi iz spornih objekata kako bi se ušlo u trag kriptovalutama koje su, kako se sumnja, kupili i na taj način sakrili ogroman novac stečen prodajom droge i drugih kriminalnih radnji - objasnio je izvor Informera iz istrage.

Nezaposlen, živi sa ocem
Podsetimo, iznoseći svoje lične podatke pred istražiteljima, Miljković je naveo da je nezaposlen i da živi u kući na Zvezdari koja je u vlasništvu njegovog oca. Belivuk je rekao da je radio u jednoj prodavnici pića, u kojoj je zarađivao 60.000 dinara, te da živi u ženinom stanu od 82 kvadratna metra u Ulici Žarka Davidovića. Ivanovski je izjavio da je radio u unutrašnjoj kontroli "JKP Pančevo", te da nema imovinu.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Kuća Marka Miljkovića


Belivuk, Miljković i još 28 njihovih mafijaša uhapšeni su 4. februara i otad su u pritvoru. Protiv njih je podignuta optužnica za pet ubistava, trgovinu drogom, otmice i silovanje i uskoro bi trebalo da im počne suđenje. U toku je i istraga za još jedno ubistvo, za koje tužilaštvo i dalje prikuplja dokaze.
Pored toga, protiv Belivuka i njegovih najbližih saradnika vodi se postupak i u Crnoj Gori za još četiri egzekucije. 

Belivukova supruga suvlasnik u tri firme

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da su Belivuk i Miljković pare stečene kriminalom ubacivali u legalne tokove kroz građevinu, ali i pravljenjem mreže firmi. Bojana Belivuk, Veljkova supruga, bila je suvlasnik u nekoliko preduzeća, iako se veruje da je njen potpis na dokumentima bio samo formalan. Većini tih firmi sedište je bilo u Humskoj 1, na stadionu Partizana. Jedna od njih je rentakar agencija "B end B drajv", a Bojanino ime pominje se u još dve firme: "Kofi faktori" i "Jugoagent fluvijale holding".


I Jovičić se "ovajdio" na svadbi

Bivši predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić (34), koji je u junu uhapšen zbog sumnje da je omogućio nelegalnu gradnju na toj opštini, na saslušanju je rekao da je deo od 350.000 evra pronađenih tokom pretresa njegove kuće dobio na poklon za svadbu, a da je ostatak novca njegova ušteđevina. Jovičić je posle hapšenja negirao da je od 2016. do 2017. omogućavao investitorima nelegalnu gradnju i trenutno se brani sa slobode.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija